• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Masası | 30.Bölüm | Şerif Başaran / Kahve Fabrikası

Değerli dostlar bize destek olmak isterseniz Youtube Kanalımıza abone olabilirsiniz.
Şerif Hoca ile olan yayınımız Youtube kanalımıza yüklenmiştir. Dilediğiniz soruya tıklayarak cevapları dinleyebilirsiniz.

00:00 Açılış, Son Dakika haberi Duygu Arıcan ve Orkun Üstel evlendi :) @orkunustel
03:00 Clubhouse yayını ve haftanın kahveleri...
10:35 Şerif Başaran Hocamız yayına katılır ve yayın başlar.
14:08 Sizi ilk kez dinleyenler için Şerif Başaran kimdir?
25:00 Pandemi süreci nispeten yavaşladığında bir süre yurt dışında bulundunuz. Neler yaşadınız dünyada da durum ülkemizdeki gibi mi? Yurt dışındaki firmalar pandemiden nasıl etkilendi?
31:55 Pandemi ve küresel ısınma ile birlikte çiftliklerden doğrudan yeşil çekirdek almak hayal mi olacak?
36:55 Nitelikli robustalar ne zaman raflarda yerini alacak?
40:10 Robusta çekirdeklerine anaerobik fermantasyon uygulanması...
42:35 Türkiye kahve ihracatı yapabilir mi?
51:10 Türkiye'de kahve sektöründe otorite kimdir?
54:40 Her gün yepyeni kavurucular sosyal medyaları ve janjanlı paketleri ile karşımıza çıkıyor. Bunun sektöre artıları ve eksileri ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
01:02:00 Türkiye'de Türk Kahvesi gibi (Rio Minas) Nitelik çekirdek tüketiminde de bir damak mı oluşmaya başladı?
01:15:10 Kahve Fabrikası'nda satılan kahvelerin puan bilgileri neden paylaşılmıyor?
01:22:15 Kahve fabrikası bu dönemde kahve seçerken nelere dikkat etti? Yeni çekirdekler ile ilgili neler söylemek ister? Kendisini en heyecanlandıran kahve hangisi?
01:27:40 Honduras - Pozo Azul kahvesinin ilginç hikayesi...
01:37:00 Nicaragua - Un Regalo de Dios
01:40:33 Kahve Fabrikasında kahveleri Şerif Hoca ne zaman kavuruyor?
01:56:16 Levent Öncü gelir ve program sona erer...

Dün keyifle soluksuz izledim Bursa'dan İstanbul'a dönerken. Canlı yayına Duygu başında katılmıştı sonra çıkmak zorunda kalmıştık.

Hem sizin tebrikleriniz hem Şerif Hocamın tebriği için buradan da teşekkür etmiş olayım. Şerif Hocamın hafızası müthiş, ilk tanıştığımız zamanı muhabbetlerimizi anmış, söyledikleriyle, hatırlamış olmasıyla da mutlu oldum ve gurur duydum.

Gerçekten yayında da dediğiniz gibi Scott Rao'dan bile daha da verimli bir yayındı bu yayın. Şerif Hocanın ülkemizde en çok tarla ziyareti yapan kişi olması sayesinde de tarım tarafında çok dolu ve verimli bilgilerin paylaşımı olan bir yayın olması beni bilgi olarak çok tatmin etti.

Bu güzel yayın için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hepinizin emeğine sağlık dostlar.

Değerli dostlar bize destek olmak isterseniz Youtube Kanalımıza abone olabilirsiniz.
Şerif Hoca ile olan yayınımız Youtube kanalımıza yüklenmiştir. Dilediğiniz soruya tıklayarak cevapları dinleyebilirsiniz.

Sınavlarımdan ötürü izleyememiştim ne yazık ki, şu an bu mesajın bildirimi geldi. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam :)

Dün keyifle soluksuz izledim Bursa'dan İstanbul'a dönerken. Canlı yayına Duygu başında katılmıştı sonra çıkmak zorunda kalmıştık.

Hem sizin tebrikleriniz hem Şerif Hocamın tebriği için buradan da teşekkür etmiş olayım. Şerif Hocamın hafızası müthiş, ilk tanıştığımız zamanı muhabbetlerimizi anmış, söyledikleriyle, hatırlamış olmasıyla da mutlu oldum ve gurur duydum.

Gerçekten yayında da dediğiniz gibi Scott Rao'dan bile daha da verimli bir yayındı bu yayın. Şerif Hocanın ülkemizde en çok tarla ziyareti yapan kişi olması sayesinde de tarım tarafında çok dolu ve verimli bilgilerin paylaşımı olan bir yayın olması beni bilgi olarak çok tatmin etti.

Bu güzel yayın için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hepinizin emeğine sağlık dostlar.

Orkun güzel yorumların için çok teşekkür ederiz. Henüz yüz yüze tanışamadık ama gerçekten sosyal medya ve telefonlar aracılığı ile çok iyi arkadaş olduk. Ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Pandemi sonrası güzel bir kutlama yapalım :)

Verdiğimiz emeklerin, yaptığımız işlerin sizlerin hayatına dokunması, mutlu etmesi bizleri de çok mutlu ediyor :)
Çok teşekkür ederiz...
Dilerim Levent Bey ile birlikte Kahve Masası daha da büyür. Şu ana dek yayındaki her konuk ayrı ayrı bir çok bilgi kattı bana. İlk olarak Pınar Demir ile olan yayında keşfetmiştim programınızı, ve o zamandan beridir her perşembeyi iple çekiyorum :) :)

Dilerim Levent Bey ile birlikte Kahve Masası daha da büyür. Şu ana dek yayındaki her konuk ayrı ayrı bir çok bilgi kattı bana. İlk olarak Pınar Demir ile olan yayında keşfetmiştim programınızı, ve o zamandan beridir her perşembeyi iple çekiyorum :) :)
Harika konu ve konuklar ile her perşembe saat 21:00'da canlı yayındayız :)
Bu hafta yine forum tarafından da çok merak edilen bir konuğumuz var. :) Çok teşekkür ederiz...

Orkun güzel yorumların için çok teşekkür ederiz. Henüz yüz yüze tanışamadık ama gerçekten sosyal medya ve telefonlar aracılığı ile çok iyi arkadaş olduk. Ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Pandemi sonrası güzel bir kutlama yapalım :)
Kesinlikle öyle. Aynı düşünüyoruz arada mesafe olsa da yüz yüze tanışamasak da iyi arkadaş olduk. :) Kutlarız işler yoluna girsin hele bir. 🙏 Çok güzel işler yapıyorsunuz, bu yolda devam! 🤘🤘🤘

Emeğinize sağlık İsmail Bey ve Levent Bey. Sayenizde her hafta, önemli kahve kişiliklerinden bilgiler ediniyoruz.

Fakat özellikle bu hafta Şerif Bey'in yayınında aşırı bilgi akışından fenalık geçiriyordum izlerken, bir kez daha üstünden geçmek iyi olabilir.

harika valla çok sevindim hocam... :)

Fermentasyonla alakalı Hocamızın bahsettiklerinden sonra artık sanırım fermente kahvelere çokta masum bakamayacağım, çünkü bu iş manipüle edilmeye çok müsait gibi, fermentasyon tanklarına ananas ya da çilek koy sonra notalara ananas yaz gibi. Bunu denetleyen bir kurum var mı? bildiğim kadarı ile de yok.

00:00 Açılış, Son Dakika haberi Duygu Arıcan ve Orkun Üstel evlendi :) @orkunustel
03:00 Clubhouse yayını ve haftanın kahveleri...
10:35 Şerif Başaran Hocamız yayına katılır ve yayın başlar.
14:08 Sizi ilk kez dinleyenler için Şerif Başaran kimdir?
25:00 Pandemi süreci nispeten yavaşladığında bir süre yurt dışında bulundunuz. Neler yaşadınız dünyada da durum ülkemizdeki gibi mi? Yurt dışındaki firmalar pandemiden nasıl etkilendi?
31:55 Pandemi ve küresel ısınma ile birlikte çiftliklerden doğrudan yeşil çekirdek almak hayal mi olacak?
36:55 Nitelikli robustalar ne zaman raflarda yerini alacak?
40:10 Robusta çekirdeklerine anaerobik fermantasyon uygulanması...
42:35 Türkiye kahve ihracatı yapabilir mi?
51:10 Türkiye'de kahve sektöründe otorite kimdir?
54:40 Her gün yepyeni kavurucular sosyal medyaları ve janjanlı paketleri ile karşımıza çıkıyor. Bunun sektöre artıları ve eksileri ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
01:02:00 Türkiye'de Türk Kahvesi gibi (Rio Minas) Nitelik çekirdek tüketiminde de bir damak mı oluşmaya başladı?
01:15:10 Kahve Fabrikası'nda satılan kahvelerin puan bilgileri neden paylaşılmıyor?
01:22:15 Kahve fabrikası bu dönemde kahve seçerken nelere dikkat etti? Yeni çekirdekler ile ilgili neler söylemek ister? Kendisini en heyecanlandıran kahve hangisi?
01:27:40 Honduras - Pozo Azul kahvesinin ilginç hikayesi...
01:37:00 Nicaragua - Un Regalo de Dios
01:40:33 Kahve Fabrikasında kahveleri Şerif Hoca ne zaman kavuruyor?
01:56:16 Levent Öncü gelir ve program sona erer...

Bu yayinda hocamizin verdigi tum essiz bilgilerin yaninda ozellikle forumda kahve fabrikasiyla alakali merak edilen sorularin da cevabini bulabilirsiniz. Sevgili ismail bundan sonra kahve fabrikasina kavurma sorulari gelince bu videoyu referans gosterecegiz :)

Bu yayinda hocamizin verdigi tum essiz bilgilerin yaninda ozellikle forumda kahve fabrikasiyla alakali merak edilen sorularin da cevabini bulabilirsiniz. Sevgili ismail bundan sonra kahve fabrikasina kavurma sorulari gelince bu videoyu referans gosterecegiz :)
Hocam yayın için verdiğiniz desteğe çok teşekkür ederiz :)

Yayını dün izledim. Açıkçası süper bir yayın olmuş. @PepukKahve , @teyyaredenkahve ve tabi ki @SerifBasaran a sonsuz teşekkürler. Sorularımdan birinin iletilmeside beni ayrıcı mutlu etti.

Şerif bey'in tecrübesi, bilgi birikimi ve anlatış stili hakikaten muazzam. Bütün cevapları yaşayarak anlatıyor. Açıkçası 2 saat nasıl geçti ben farketmedim. Oldukça uzun bir yayın olmasına rağmen tadı damağımda kaldı diyebilirim. Böyle bir seri olsa sıkılmadan zevkle izler, dizi gibi yeni bölümlerin çıkmasını iple çekerim.

Ayrıca, Şerif Bey ile yapılan her iki yayında da konuşmalarını çok samimi ve açık bulduğumu söylemek isterim. Zaten yayının sonunda bu konuda ki hassasiyetini belirtiyor ve "Türkçe kaynak eksikliği", "bilginin saklaması" konularının altını çiziyor. Sanırım, yayının bu kadar keyifli ve sürükleyici bulamamı sağlayan en önemli etmenlerden biri de bu samimiyet ve açıklık.

Türkçe kaynak eksiliği için, Şerif Bey'in forum ve youtube yayınlarına vs. ek olarak online dergi önerisi var. Aynı konuda benzer şekilde benim açık kaynaklı online kitap fikrim vardı. Hatta bir takım teknik gereksinimler için araştırdım, uğraştım. Fakat sonrasında günümüzde, basılı yayınların görsel yayınlar kadar ilgi görmediği gerekçesi ile vazgeçtim. Şerif Bey'in önerisinide dikkate alarak, dergi yada açık kaynaklı kitap fikrini tekrardan bir değerlendirdim. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Kahve Kulübünün ön blog kısmını dergi formatına dönüştürmek uzun zamandır aklımda. Sonrasında yazıları dijital pdf e çevirebiliriz.
Forumda bazı başlıkların altında çok nitelikli girişler var. Onlar da şahısların izniyle dergiye alınabilir. Bence çok güzel olur.

Yayını dün izledim. Açıkçası süper bir yayın olmuş. @PepukKahve , @teyyaredenkahve ve tabi ki @SerifBasaran a sonsuz teşekkürler. Sorularımdan birinin iletilmeside beni ayrıcı mutlu etti.

Şerif bey'in tecrübesi, bilgi birikimi ve anlatış stili hakikaten muazzam. Bütün cevapları yaşayarak anlatıyor. Açıkçası 2 saat nasıl geçti ben farketmedim. Oldukça uzun bir yayın olmasına rağmen tadı damağımda kaldı diyebilirim. Böyle bir seri olsa sıkılmadan zevkle izler, dizi gibi yeni bölümlerin çıkmasını iple çekerim.

Ayrıca, Şerif Bey ile yapılan her iki yayında da konuşmalarını çok samimi ve açık bulduğumu söylemek isterim. Zaten yayının sonunda bu konuda ki hassasiyetini belirtiyor ve "Türkçe kaynak eksikliği", "bilginin saklaması" konularının altını çiziyor. Sanırım, yayının bu kadar keyifli ve sürükleyici bulamamı sağlayan en önemli etmenlerden biri de bu samimiyet ve açıklık.

Türkçe kaynak eksiliği için, Şerif Bey'in forum ve youtube yayınlarına vs. ek olarak online dergi önerisi var. Aynı konuda benzer şekilde benim açık kaynaklı online kitap fikrim vardı. Hatta bir takım teknik gereksinimler için araştırdım, uğraştım. Fakat sonrasında günümüzde, basılı yayınların görsel yayınlar kadar ilgi görmediği gerekçesi ile vazgeçtim. Şerif Bey'in önerisinide dikkate alarak, dergi yada açık kaynaklı kitap fikrini tekrardan bir değerlendirdim. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :) @teyyaredenkahve ile bir süredir bir proje daha hazırlıyoruz. ClubHouse yayınında gösterilen ilgi de biraz daha hızlanmamızı ön ayak oldu :) Bakalım neler olacak... :)

Geri