• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Masası | 30.Bölüm | Şerif Başaran / Kahve Fabrikası

teyyaredenkahve

Barista
İsim
Levent
Merhabalar,

Kahve Masası 30. bölümünde @PepukKahve İsmail ile kahve sektörünün en önemli isimlerinden birini ağırlıyoruz.

4 Şubat Perşembe günü saat 21:00’da Instagram canlı yayınında konuğumuz Kahve Fabrikası Kurucusu, Kahve Eğitmeni ve Danışmanı Şerif Başaran olacak. @SerifBasaran

Şerif Başaran ile kahve sektöründeki son gelişmeleri, kahve eğitimlerini, Kahve Fabrikası'na gelen yepyeni çekirdekleri konuşacağız.

Sorularınızı ve yorumlarınızı olabildiğince kendisine aktararak, hepimize faydalı olacak bir yayın yapmak istiyoruz. Sorularınız? ;)

Kendisi ile daha önce Kahve Kulübü Akşam Sohbetlerinde de bir araya gelmiştik. İzleyip, bilgilenmek isteyenler için link burada.

Benden soru gelsin.

Tüketici olarak nitelikli kahve ve ticari kahve ayrımı nasıl yapabiliriz ?
Kahvefabrika'sında satılan kahvelerin SCA puan bilgileri neden paylaşılmıyor, ev tüketiciler için SCA puan bilgisi ne kadar önemli ?
Ev baristalarına yönelik, daha uygun fiyatlı (resmi SCA sertifikasyonu vs içermeyen) kavurma ve demleme eğitimleri vermeyi düşünüyorlar mı, yada mevcut eğitimlere sertifikasyon talep etmeden katılsak indirim alabilir miyiz ?

ekleme: Q-grader olarak, resmi SCA puanları haricinde yapılan puanlar hakkında ne düşünüyor. (Gardelli'nin kendi çekirdeklerini puanlaması yada CQI dan bağımsız tek bir Q grader tarafından puanlanan çekirdekler vs.)

Son düzenleme:
Şerif hocaya sadece kendi çekirdeklerin de yaşadığım bir sorunu soru olarak sorayım. Aynı çekirdekten çokça paket aldığımızda neden farklı profillerle karşılaşıyoruz. Bir paketteki çekirdekle aynı zamanda alınan başka paketteki aynı çekirdek neden lezzet olarak farklı? Bu sorunu başka arkadaşlardan da duydum. İnsan memnun olduğu bir çekirdeği tekrar almaktan korkuyor.

Şerif hocamızın 'cupping' prosedürünü çok merak ediyorum. Özellikle neden bazılarınca ince öğütüm tavsiye edilirken, bazılarınca kalın öğütüm tavsiye ediliyor?
Çok fark etmediğinden, immersion zaten çok uca gidilmediği sürece aynı çerçevede sonuç veriyor, hele ki cuppingde demleyenin aldığı kararlar etkisiz gibi bir şey

Merhaba, Şerif hocaya sorum şöyle: Yeni kavrulmuş olarak aldığımız kahve çekirdeğini degassing süresi bitmeden vakumlayıp buzluğa koyuyoruz bu şekilde kahve taze kalıyor bu saklama yöntemi hakkında ne düşünüyor? Bu konuda bize tavsiyesi olur mu, vakumlamanın bilmediğimiz bir sakıncası var mı?

Teşekkürler yayını merakla bekliyoruz.

Şerif hocaya sadece kendi çekirdeklerin de yaşadığım bir sorunu soru olarak sorayım. Aynı çekirdekten çokça paket aldığımızda neden farklı profillerle karşılaşıyoruz. Bir paketteki çekirdekle aynı zamanda alınan başka paketteki aynı çekirdek neden lezzet olarak farklı? Bu sorunu başka arkadaşlardan da duydum. İnsan memnun olduğu bir çekirdeği tekrar almaktan korkuyor.
Benim sorum da bu.

Merhaba, sorum aşağıdaki gibidir;

Özellikle 2012 - 2015 yılları arasında içtiğimiz kahvelerin lezzetinin bir başka güzel olduğunu düşünüyorum.
Paket sipariş ettiğimizde kargo poşeti ofise girdiği andan itibaren daha paketi açmadan buram buram kahve kokar ve muhteşem tatlar alırdık.
Çok uygun fiyata çok güzel çekirdeklere ulaşabiliyorduk.
Yanlış hatırlamıyorsam Alsuaves Popayan, Colombia mesa de los santos, Bolivia caranavi agroinpaz...vb ilk aklıma gelenler.
Günümüzde ise kavurucular ve çeşitler çoğalmasına ve fiyatlar hayli yükselmesine rağmen o eski kahvelerin tadı yok maalesef.
Siz de bu görüşe katılıyor musunuz?
Eğer katılıyorsanız sebebi/sebepleri sizce ne olabilir?
Ahmet Rasim Güral

Ve çok fazla sorumuz var.
Merak edilen her şeyi not aldık saat 21:00'da Instagram canlı yayınına bekliyoruz :)

@SerifBasaran
@PepukKahve
@teyyaredenkahve
Çook güzel ve bilgilendirici bir yayın oldu bir kez de buradan emeğinize ve ağzınıza sağlık diyor teşekkürler ediyoruz. 👏👏👏
Kahvefabrikası’nın 3 yeni kahvesini de merakla bekliyoruz.

Benden soru gelsin.

Tüketici olarak nitelikli kahve ve ticari kahve ayrımı nasıl yapabiliriz ?
Kahvefabrika'sında satılan kahvelerin SCA puan bilgileri neden paylaşılmıyor, ev tüketiciler için SCA puan bilgisi ne kadar önemli ?
Ev baristalarına yönelik, daha uygun fiyatlı (resmi SCA sertifikasyonu vs içermeyen) kavurma ve demleme eğitimleri vermeyi düşünüyorlar mı, yada mevcut eğitimlere sertifikasyon talep etmeden katılsak indirim alabilir miyiz ?

ekleme: Q-grader olarak, resmi SCA puanları haricinde yapılan puanlar hakkında ne düşünüyor. (Gardelli'nin kendi çekirdeklerini puanlaması yada CQI dan bağımsız tek bir Q grader tarafından puanlanan çekirdekler vs.)
SCA puanları ile ilgili çok güzel yorumlar yaptı ve kendi yaklaşımlarını da anlattı. kendisi de Q grader olduğundan dolu dolu bir cevaptı.

Geri