• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve likörü tarifleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ckn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ckn

Barista
İsim
Kerem
Daha fazla  
İsim
Kerem
Sevgili ve pek saygılı kahve geekleri.

Kahve likörü yapmakla kafayı bozdum bir süredir, netten falan tariflere bakıyorum da, farklı farklı Şeyler karşıma çıkıyor.

Temel ayrım vodka ve rum ile yapılanlar sanırım. Rom ile daha tatlı oluyormuş.

Sizin de deneyimlerinizi dinlemek isterim, keyifle içtiğiniz bir tarif var mı? Dikkat etmek gereken detaylar neler? Aktaracağınız püf noktaları?
 
Hocam sizin var mı deneyip beğendiğiniz bir tarif?
 
Ben bir kaç kez denedim, çok keyifli sonuçlar aldık.
Kahve olarak kullandığım çekirdek değişiyor, standart bir çekirdeğim yok.
Ben 96derece kullanıyorum, rom ve ya vodkalı tarifler denemedim.
Kahveyi 1:7-1:8 cold brew demliyorum,
Az miktar su kaynatıp içinde şekeri eritiyorum,
ColdBrew, şekerli su ve alkolü karıştırıyorum.
Tadına göre su, CB ya da alkol ekliyorum.
Tamamladıktan sonra içine bazı şişelere çubuk tarçın, bazılarına vanilya esansı ekliyorum.
1 ay bekletiyorum.

son zamanlarda içine tüm çekirdek koyup bekleyenleri de duydum. Deneyeceğim.
 
Ben bir kaç kez denedim, çok keyifli sonuçlar aldık.
Kahve olarak kullandığım çekirdek değişiyor, standart bir çekirdeğim yok.
Ben 96derece kullanıyorum, rom ve ya vodkalı tarifler denemedim.
Kahveyi 1:7-1:8 cold brew demliyorum,
Az miktar su kaynatıp içinde şekeri eritiyorum,
ColdBrew, şekerli su ve alkolü karıştırıyorum.
Tadına göre su, CB ya da alkol ekliyorum.
Tamamladıktan sonra içine bazı şişelere çubuk tarçın, bazılarına vanilya esansı ekliyorum.
1 ay bekletiyorum.

son zamanlarda içine tüm çekirdek koyup bekleyenleri de duydum. Deneyeceğim.

Böyle bir tarif arıyordum ben de, sizinkini bir deneyeyim.
1 ay bekletince tadında büyük değişiklik oluyor mu?
Sadece tarçın veya vanilyanın çözülmesi için mi gerekli, yoksa onun dışında da etkisi var mı?

Daha yeni limoncello yaptım 20 gün bekletip, bekletmeyen bişeyler istiyorum artık :D
 
Böyle bir tarif arıyordum ben de, sizinkini bir deneyeyim.
1 ay bekletince tadında büyük değişiklik oluyor mu?
Sadece tarçın veya vanilyanın çözülmesi için mi gerekli, yoksa onun dışında da etkisi var mı?

Daha yeni limoncello yaptım 20 gün bekletip, bekletmeyen bişeyler istiyorum artık :D
Dehşet büyük bir fark olmuyor, hayır.
Sadece tatlar biraz daha oturaklı oluyor.
Bekleme süresi tamamen damağınıza göre değişebilir, likör yaptığımız gün çok içtiğimiz zamanlar oldu.
 
Geri
Üst