• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübünün Yeni Duyuru Platformu ne olsun?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir Sonraki Platformumuz hangisi olsun?

• Discord

Oy: 30 6.4%
  • Telegram

Oy: 237 50.6%
  • Signal

Oy: 49 10.5%
  • Whatsapp ta kalalım

Oy: 152 32.5%

• Kullanılan toplam oy
    468
  • Anket kapatılmış .

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Merhaba arkadaşlar Whatsapp programa 8 Şubatta gelecek güncelleme ile birlikte konuşmaların içerikleri diğer yazılım platformları ile paylaşılacak. Yeni gelecek güncelleme ile birlikte gizlilik ilkesinin önüne geçilmiş olacak. Bu durum hepimiz açısından olumsuz bir durum. Bu nedenle Kahve Kulübü duyuru grubunu başka bir platforma taşıyıp taşımama konusunda sizlerin fikrini almak istedim. Sizin düşünceniz nedir?

Elbette içimizden bu duyuru gruplarına katılmak istemeyen arkadaşlarımız olacaktır. Bu arkadaşlarımız için de iki alternatif yol var. Bu çözümlerden birincisi Android platformunda Google Chrome programını kullananlar için. Forumun ayarlar kısmından (daha sonra detaylı olarak anlatılacak) anlık bildirimleri açarak duyurulara çok daha hızlı ulaşabilirler. Windows ve Mac Osx de Chrome kullanan üyelerimizden bu özellikten yararlanabilir. Apple Ios Safari tarafında maalesef bu özellik yok. Diğer bir seçenek özel mesaj ve bildirimler için mail ile uyarı kısmını açmak bu durumda size duyurular özel mesaj ile geldiğinde mailinize özel mesaj bilgilendirmesi gelecektir.

Bazı kampanyalar limitli sayıda gerçekleşiyor. Bu neden ile alternatif duyuruları seçen arkadaşlarımızın bu kampanyalara ulaşması biraz daha gecikebilir. Lütfen bu durumu göz önünde bulunduralım.

Whatsapp grupları veya grubu ikinci bir duyuruya kadar açık kalacak.

Anket 5 gün sürecek.

Son düzenleme:
Yorum yapma gereği hissediyorum, çünkü Telegram’a karşı bir ön yargı vardı...

Telegram kullanmadan önce ne kadar muazzam bir uygulama olduğunu bilmiyordum. Kulüp açısından işimize yarabilecek özellikleri:

1) Yer kaplamıyor (bulut sistemi)
2) Kişiye ve zamana göre mesaj araması yapılabiliyor.
3) Whatsapp Web gibi değil de MSN gibi telefonla eşleştirmeden kullanılabiliyor, telefonunuz kapalı olsa bile Telegram kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
4) Belki de en en önemlisi, anket. Mesaj olarak anket yapılabiliyor.

Discord da düzenli olarak kullansam da Telegram gibisi yok diyerek kararsız kalanlar için bir mesajım olsun istedim.

bu anketten büyük ihtimalle telegram çıkacak. böyle bi durumda whatsappteki grup kapatılıp telegrama mı geçilecek yoksa iki uygulumada da gruplar duracak mı? ben whatsappten ayrılmayı düşünmüyorum çünkü.

Telegram kullanmadan önce ne kadar muazzam bir uygulama olduğunu bilmiyordum. Kulüp açısından işimize yarabilecek özellikleri:

3) Whatsapp Web gibi değil de MSN gibi telefonla eşleştirmeden kullanılabiliyor, telefonunuz kapalı olsa bile Telegram kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Discord da düzenli olarak kullansam da Telegram gibisi yok diyerek kararsız kalanlar için bir mesajım olsun istedim.

Bence en önemlisi de telefon nolar gözükmüyor...

Sadece şunu eklemek isterim, veri güvenilirliği bir tarafa diğer herhangi bir platform daha güvenilir olmasa bile, whatsup bu karardan dönse bile ben whatsup kullanmayacağım. Kafasına göre aldığı kararda dayatma yapması ve bunu belirli ülkelerde uygulaması vb yarattığı iticilik ve bu platformların ulaştığı güç bakımından bende endişe yaratmakta.

Ben de tam @Kahveciningalaksirehberi 'ni kastederek bir bilene danışmak lazım yazıyordum. Teşekkürler 🙂

bu anketten büyük ihtimalle telegram çıkacak. böyle bi durumda whatsappteki grup kapatılıp telegrama mı geçilecek yoksa iki uygulumada da gruplar duracak mı? ben whatsappten ayrılmayı düşünmüyorum çünkü.

+1

Whatsapp açık kalacak. Mevcut güncelleme nedeni ile çekinceleri olan başka platformlara geçicek üyelerimiz için bu duyurular.

Veri gizliliğini çok önemsiyorsak başta kullandığımız tüm internet sağlayıcıları, android ios işletim sistemleri, google aramalarımız, diğer sosyal medya uygulamaları, kullandığımız basit app'lerde onaylayıp geçtiğimiz bir sürü ayrıntılar vs tamamında değişiklikler yapmamız gerekiyor. Tek başına whatsapp ın kişiselleştirilmiş reklamlara katkısı haricinde bir farkı yok. Veri gizliliği ile ilgili Google kısmını ilgilendiren kısa bir yazı:

https://fularsizentellik.com/journal/2018/4/1/googlea-hediye-ettigim-20-milyon-belge

Son düzenleme:
Bence tüm uygulamalar bu konuda dürüst değil. Uçtan uca şifreleme önemli bir kriter. Telegramda da beğenmediğim bikaç özellik var diye geri sildim.

Zaten Whatsapp devam edeceği için, telefon numarasını paylaşmaktan çekinen ya da bu uygulamaları bu yüzden yüklemek istemeyecek kişileri de göz önünde bulundurarak kaydolmak için telefon numarasına ihtiyaç duyulmayan ve diğerlerinden farklı tek seçenek Discord olduğu için Discord diyorum. (Telegram da uçtan uca şifrelemeyi "gizli sohbet" baslatirsaniz yapıyor sanırım sadece, otomatik yapmıyor)

Bu arada bu demokratik oylama için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Whatsapp'ın ve tabi ki sahibi Zükerberg'e bağlı tüm programların veri işlediği ve paylaştığı aşikar. Ama Whatsapp'a özel olan şey en derinimizi hatta bazı şeyleri süzgeçten dahi geçirmeden yazıştığımız whatsapp özelinde ikili paylaşımlarımızın facebook ve bağlı firmalarla paylaşması. Söylenen de yakın zamanda whatsapp'ın da instagram ve facebook gibi reklam gösterecek bir program haline gelecek olması. Ayrıca adamlar bir programın sahibi, istediği gibi şart koşar ve isteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Fakaattttt sen güncellediğin bu gizlilik kurallarını içeren sözleşmeyi elin amerikalısına, almanına veya macarına hatta bulgarına/yunanına bırak uygulatmayı bir seçenek olarak dahi sunamazken, bana nasıl zorla uygulatabiliyorsun !!!!

Kendi paylaşımlarımın değersiz/önemsiz olduğunu ben de biliyorum fakat asıl mesele benin ne paylaştığım değil, senin bir birey olarak bana ayrımcılık yapman. Tek tepkim buna olduğundan ben de 8 şubat öncesi Whatsapp'ı silecek olan gruptanım. Zamanında çok fazla aratırarak kullanmaya başladığım Telegram'ı ise ankette seçtim çünkü hem kişisel verilerin karşılıklı şifreli olmasını bilmem hem de oldukça fazla kullanışlı ve botlarla çeşitlendirilebilir olmasından kaynaklıdır.

Veri gizliliğini çok önemsiyorsak kullandığımız tüm internet sağlayıcıları, android ios işletim sistemleri, google aramalarımız, diğer sosyal medya uygulamaları, kullandığımız basit app'lerde onaylayıp geçtiğimiz bir sürü ayrıntılar vs tamamında değişiklikler yapmamız gerekiyor. Tek başına whatsapp ın kişiselleştirilmiş reklamlara katkısı haricinde bir farkı yok. Veri gizliliği ile ilgili Google kısmını ilgilendiren kısa bir yazı

Katılıyorum. Tüm ürünlerde olduğu gibi Mark abi Whatsapp silahını kullanıyor. Sadece bunu AB dışı ülkelerde uygulaması üzücü. Aslında Whatsapp kullanıp kullanmama kararını yine kitleler belirleyecek. Babamın zamanında ben kesinlikle cep telefonu almayacağım demesi gibi 😃

Geri