• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Sohbetlerinin Konuğu: Vedat Ozan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan C.O.C.O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

C.O.C.O

Yeni Üye
İsim
Çiğdem Özer
Daha fazla  
İsim
Çiğdem Özer
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Comandante C40, V60, Origami, Aeropress, French Press, Mokapot, Bakır Cezve, Brewista Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz ki daha önceden "Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri" için Vedat Ozan'ı davet ettiğimizi, kendisinin de 24 Ağustos Pazartesi günü uygunluğunu duyurmuştum. Kendisine -kahve hakkında- sormak istediklerinizi buradan paylaşırsanız program akışının daha sağlıklı hale gelmesini sağlayabiliriz.
Şimdiden teşekkürler 😉

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba İsmim Burak ATA. Sayın Vedat Bey'e birkaç sorum olacak. Birkaç senedir kahvenin sensöry skill alanında kendimi geliştirmek için kendi çapımda çokça bilinen yöntemleri kullanarak çalışmalar yapıyorum. Fakat anlamlandıramadığım bazı konular mevcut.
ilk sorum sensory skills becerilerimizi arttırmak konusunda nasıl bir yol izlemeliyiz, birçok meyveyi koklamak ya da tatmak Türkiye'de gerçekten pahalı bir hal alabiliyor ve meyvelerin yetiştiği yöreye göre de tatlarının ve kokularının değiştiği söyleniyor, en azından dünya ile aynı kalibrasyona sahip olabilmek için önerebileceğiniz daha ucuz bir yöntem var mı? Ya da piyasadaki ünlü aroma kitlerinin haricinde Türk alım gücüne hitap edebilecek bir marka ya da yöntem önerebilir misiniz?
İkinci sorum ise sanırım yanlış hatırlamıyorsam tat ve koku hissiyatının en nihayetinde öznel bir durum olduğundan söz ediyordunuz. Buradan yola çıkarak özellikle kahve paketlerinde karşılaştığımız bir çok kahve notu genellikle kahve yıkama istasyonlarındaki Q Graderlar tarafından belirlenen tadım notları oluyor. Yıkama istasyonlarında kavrulan kahvenin belki de bir daha yüzde yüz olarak aynı şartlarda kavrulamayacak olması nedeniyle kahve paketlerine spesifik tadım notları yazılması ne kadar mantıklıdır?
Son sorum ise dünyanın bir çok yerindeki Q graderler (bağlı bulundukları yöreler ve bu yörelerdeki meyvelerin tat profilleri de değiştiğine göre) nasıl kalibre kalabiliyorlar. Dünyadaki Q graderların damaklarının birbirleriyle kalibre olması sizce tam olarak mümkün mü? Ek olarak Sca'nın Brewing ya da Barista Cup yarışmalarında tadım notlarının öznel olabileceğini bildiğimiz halde, kahve sunumu esnasında, kahvenin tadım notlarındaki aromaları fazla ya da eksik söylediği için elenen bazı yarışmacı adayları oldu. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce bu etik mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Probador paket 1 kahveleri Vedat Ozan Beye ulaştırıldı.
 
Bir kokunun yayıldığı ortamda uzun süre bulunmasından dolayı onu ayırt edememe durumunun Koku Adaptasyonu olduğu biliniyor. Bu durum sürekli kahve tüketen bir insanın kahve aromalarını zamanla daha az ayırt etmesine yada ayırt edememesine yol açar mı?

Keskin kahve kokusu ile sarımsak kokusu molekülleri aynı olduğuna dair bir bilgi var. Bu bilgiden bahseden kişi (didem toes parfum/youtube .. Kokular Kitabı / Vedat Ozan .. 2:10) sizin yazmış olduğunuz ve benimde elimde olan ''Kokular Kitabı''nı referans göstermişti. Moleküler boyutta keskin kahve kokusu ile sarımsak kokusunun aynı olması bize ne anlatır? Bu bilgiyi nasıl yorumlamalıyız?

Daveti kabul ettiğiniz ve programa katılacağınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Youtube Linkini konuya ekledin. Akşam ki yayına katılmak isteyen arkadaşlar için zoom bilgileri whatsapp duyuru gruplarından paylaşacağım.
 
Çok keyifli bir sohbet oldu, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.
 
Güzel bir yayındı fakat arada uzun sayılabilecek sessizlikler oldu. Sorular zaten daha önceden belliydi neden daha akıcı bir sohbet olmadı, sorulacak soru arandı ya da Vedat Bey cevabını verdikten sonra diğer soru sorulana kadar tek kelime bile edilmedi? Defalarca bir cevap beklercesine baktı adam kameraya ama çıt çıkmadı. Biraz fazla amatör bir yayın olduğu görüşündeyim. Daha iyi hazırlık yapılabilirdi veya konuşmacılardan biri daha tecrübeli biri olabilirdi. Yine de teşekkür ediyorum emekleriniz için.
 
Vedat bey ne kadar naif biriymiş... Yayındaki aksaklıklar harici gayet güzeldi. Teşekkürler.
 
Çok keyifli bir sohbet oldu, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.
Beğenmenize sevindim internet biraz kötüydü. Yayını kaçıranlara izlemesini öneririm. Özellikle koku ile retronazal koku ve damak arasındaki ayrım ile ilgili bilgi muazzamdı.
 
Güzel bir yayındı fakat arada uzun sayılabilecek sessizlikler oldu. Sorular zaten daha önceden belliydi neden daha akıcı bir sohbet olmadı, sorulacak soru arandı ya da Vedat Bey cevabını verdikten sonra diğer soru sorulana kadar tek kelime bile edilmedi? Defalarca bir cevap beklercesine baktı adam kameraya ama çıt çıkmadı. Biraz fazla amatör bir yayın olduğu görüşündeyim. Daha iyi hazırlık yapılabilirdi veya konuşmacılardan biri daha tecrübeli biri olabilirdi. Yine de teşekkür ediyorum emekleriniz için.

Haklısınız, internet problemi vardı genel olarak. İkincisi de @PepukKahve İsmail Bey gibi Gazetecilik mezunu ve yıllarCa spikerlik yapmış deneyimli bir Arkadaşımızın aramızda olmayışıydı :)
 
Kendi adıma çok faydalı bilgiler edindiğim bir sohbet oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim :) Yaşanan problemler profesyonel kaygılar taşımayan ortamlarda çıkabilecek ve hoş görülebilecek aksaklıklardı ve sohbete olumsuz bir etkisi olmadığı kanaatindeyim.
 
Dinleyici ya da moderatör olarak katılamadım :( işler el vermedi ama dinleyebildiğim kısımlar keyifliydi. Eğitim tadında bir yayın olmuş .

Bu tarz konuklar varken heyecan, vs de çok normal :)

Eline sağlık @NoDRaC , zor işti 😉
Ben yardımcı oyuncuydum :). Hem yayını organize eden, hem yayını sürdüren Sn. Çiğdem Hanım @Tarçın oldu. Diğer üyelerimizden de buna benzer katkılar bekliyoruz:)
 
Ben yardımcı oyuncuydum :). Hem yayını organize eden, hem yayını sürdüren Sn. Çiğdem Hanım @Tarçın oldu. Diğer üyelerimizden de buna benzer katkılar bekliyoruz:)

Vedat Ozan'ın karşısında sesimin titrememesi için sürekli su tükettim ama bana mısın demedi, heyecanlanmamak mümkün değil benim için. Sahneye her çıktığımdaki heyecanım gibi oldu evde yayına katılmış olsam dahi.
@NoDRaC teşekkür ediyorum.
 
Sevgili Çiğdem Hanım, sevgili Suat Hocam, sizlerle gurur duydum. Kokularla haşır neşir olan, bir kahve meraklısı için açık kaynak niteliğinde derya deniz bir bir insanı, üstelik zor bir insanı konuk ettiniz, modere ettiniz. Yaşayın! Suat Bey, sizin Vedat Bey ile olan arkadaşça sıcak sohbetiniz, Çiğdem Hanım, sizin Türkçenizin, ses tonunuzun, diksiyonunuzun güzelliği, birbirlerinizle paslaşarak soruları iletmeniz, hepsi çok samimi ve içtendi. Sizlere, emeği olan ve ismini bilemediğim diğer tüm dostlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

Şaka değil, Kahve Kulübü’nden bir Vedat Ozan geçti. Sayenizde.
 
Geri
Üst