• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü: Kahve Arkadaşlığı - Yeni Proje

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm bir projeyi başlatmaya karar verdim. Kahve Kulübü Kahve Arkadaşlığı. Bu projenin çıkış noktası aşağıda yazacağım sorunlara çözüm bulmaktı.

- Yurtdışından kahve almak istiyorum kargo ücreti çok fazla maliyeti nasıl paylaşabilirim?
- Farklı kahveler denemek istiyorum ama aldığım gramajlar çok fazla. Keşke almak istediğim kahveleri paylaşacak yakınım da bir kahve sever olsa.
- Bir ekipman merak ediyorum acaba deneyebileceğim biri var mı?
- Kahve ile ilgili bir araya gelebileceğim aynı dili konuşabileceğim kahve sever bulmakta zorlanıyorum.
- Yaşadığım yere yakın bir kahve sever tanıyor olsam.

Genel olarak aklıma gelen sorunlar bunlar dı, bunları çözmeye yönelik bir çözüm bulmaya çalıştım aslın da aklımda ki çözüm üyeleri bir harita üzerin de göstermek ti ama alt yapı ile uyumlu bir sistem bulamadım maalesef. Şimdilik çözüm biraz uğraştırıcı ama işe yarıyacağını düşünüyorum. Kullanıcı ayar ekranınıza dört farklı bölüm ekledim:

Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz? Evet/Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl: Yaşadığınız il.
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1: Yaşadığınız ilçe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2: Çalıştığınız ilçe

Kahve arkadaşlığı yapmak istiyorsanız eveti işaretliyorsunuz istemiyorsanız hayırı işaretliyorsunuz. Bu sayede karşınızda ki kullanıcı sizinle iletişime geçmemesi gerektiğini görüyor. Sizde merak ettiğiniz yada arkadaşlık etmek istediğiniz kullanıcıların profillerine girip bakıp özel mesaj ile iletişime geçebilirsiniz.

Merak ettiğiniz bir kullanıcının profil sayfasında hakkında bölümüne bakarak detaylarını öğrenebilirsiniz.

Örnek benim profil sayfam: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/members/nodrac.1/#about

Önemli Not: Arkadaşlık kurmak tamamen sizin sorumluluğunuzda olan bir durum. Kahve kulübü veya herhangi bir şahsın bununla ilgili bir sorumluluğu olamaz. Lütfen bu konu da dikkatli olun.

*Sistem emekleme aşamasında fikirlerin ve katkılarınızla daha işlevsel hale geleceğini düşünüyorum.

Umarım herkes için keyifli olur.
WhatsApp Image 2020-05-29 at 20.03.26.jpeg

Son düzenleme:
Çok güzel fikir🤩
Yararlı olacaktır. Emeğinize sağlık 🙏🏻

Çok Güzel Proje Denizlide Kahve Arkadaşı arıyorum. Buradan Duyurulur :)

Güzel fikir eline sağlık @NoDRaC Herkesin birbirine daha iyi ulaşıp toplanabilmesi anlamında, ayrı bir forum kategorisi ve bu kategori altında il il forum konuları olursa herkes aynı il konusu altında toplanır diye düşünmekteyim.

Güzl fikir ve düşünce için teşekkürle :) Grubun daha efektif kullanılıp birebir kurulan ilişki be fostluklar için idel :)

Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm bir projeyi başlatmaya karar verdim. Kahve Kulübü Kahve Arkadaşlığı. Bu projenin çıkış noktası aşağıda yazacağım sorunlara çözüm bulmaktı.

- Yurtdışından kahve almak istiyorum kargo ücreti çok fazla maliyeti nasıl paylaşabilirim?
- Farklı kahveler denemek istiyorum ama aldığım gramajlar çok fazla. Keşke almak istediğim kahveleri paylaşacak yakınım da bir kahve sever olsa.
- Bir ekipman merak ediyorum acaba deneyebileceğim biri var mı?
- Kahve ile ilgili bir araya gelebileceğim aynı dili konuşabileceğim kahve sever bulmakta zorlanıyorum.
- Yaşadığım yere yakın bir kahve sever tanıyor olsam.

Genel olarak aklıma gelen sorunlar bunlar dı, bunları çözmeye yönelik bir çözüm bulmaya çalıştım aslın da aklımda ki çözüm üyeleri bir harita üzerin de göstermek ti ama alt yapı ile uyumlu bir sistem bulamadım maalesef. Şimdilik çözüm biraz uğraştırıcı ama işe yarıyacağını düşünüyorum. Kullanıcı ayar ekranınıza dört farklı bölüm ekledim:

Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz? Evet/Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl: Yaşadığınız il.
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1: Yaşadığınız ilçe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2: Çalıştığınız ilçe

Kahve arkadaşlığı yapmak istiyorsanız eveti işaretliyorsunuz istemiyorsanız hayırı işaretliyorsunuz. Bu sayede karşınızda ki kullanıcı sizinle iletişime geçmemesi gerektiğini görüyor. Sizde merak ettiğiniz yada arkadaşlık etmek istediğiniz kullanıcıların profillerine girip bakıp özel mesaj ile iletişime geçebilirsiniz.

Merak ettiğiniz bir kullanıcının profil sayfasında hakkında bölümüne bakarak detaylarını öğrenebilirsiniz.

Örnek benim profil sayfam: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/members/nodrac.1/#about

Önemli Not: Arkadaşlık kurmak tamamen sizin sorumluluğunuzda olan bir durum. Kahve kulübü veya herhangi bir şahsın bununla ilgili bir sorumluluğu olamaz. Lütfen bu konu da dikkatli olun.

*Sistem emekleme aşamasında fikirlerin ve katkılarınızla daha işlevsel hale geleceğini düşünüyorum.

Umarım herkes için keyifli olur.
Çok faydalı bir proje elinize sağlık. Bu iş haritalı olursa tadından yenmez ama :) harita üzerine kişinin üzerine gelince ekipmanları göreceğimiz bir altyapı olsa muazzam olur.

Çok faydalı bir proje elinize sağlık. Bu iş haritalı olursa tadından yenmez ama :) harita üzerine kişinin üzerine gelince ekipmanları göreceğimiz bir altyapı olsa muazzam olur.

Bulamadım bu sistemi belki @selamet bir çözüm üretir.

Onun için harita hazırlanması ve baya yazılım yazmak lazım o biraz ayrı süreç ama şehirler içerisinden ekipman listeleri paylaşılır yakından takip etmek lazım :)

Onun için harita hazırlanması ve baya yazılım yazmak lazım o biraz ayrı süreç ama şehirler içerisinden ekipman listeleri paylaşılır yakından takip etmek lazım :)

Aslında üyelerin profilinde eklenebiliyor benim profile bakabilirsiniz

Aslında üyelerin profilinde eklenebiliyor benim profile bakabilirsiniz
Arkadaşın bahsettiği olay bi harita izmire tutunca şu şu şu ekipmanlar gözüküyor tıklayıncada kişiler ortaya çıkıyor benim anladığım o daha kolay erişim sağlayan bir çözüm ama yazılım çözümü biraz uzun olabilir

Aslında tam tersiydi söylediğim. Google maps düşünelim, her bir yıldız bir üyeyi gösteriyor ve tıklamadan sadece o yıldızın üzerine gelince ekipmanını görüyorum. daha net anlatabildim mi?

Aslında tam tersiydi söylediğim. Google maps düşünelim, her bir yıldız bir üyeyi gösteriyor ve tıklamadan sadece o yıldızın üzerine gelince ekipmanını görüyorum. daha net anlatabildim mi?

Böyle bir durumda üyeleri filtrelemenin bir yolu var mı sadece üyeler görünsün haritada?

Böyle bir durumda üyeleri filtrelemenin bir yolu var mı sadece üyeler görünsün haritada?
Manuel olarak şöyle bir fikir geldi, google maps your places kısmına her üyeyi yıldızlı olarak ekleyip listeyi üyeler ile paylaşabilirsek olabilir ama benim önerim daha otomasyona dayalı birşeydi, 10 soruluk bir listeyi doldurup konumu istenilen koordinatlarda veren (veya harita üstünden seçen) kahveseverler otomatik olarak haritaya eklenecekti. bir nevi üyeleri gösteren kapalı bir harita diyebilirz.

Geri