• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Kafe Veri Bankası

Geçen gün açtığım konu üzerine üyelerin beğendiği "buraya gidilir" dedikleri kahvecileri tek bir dökümanda toplamak istiyorum, döküman canlı olacak; 5 yıldızla başlayacak her mekan eğer 1 üye "bura artık iyi değil" derse "1" yıldızı kuvvetli itiraz gelmezse silenecek. Takip etme sorumluluğunu ben aldım.

Buradan inceleyebilirsiniz:

bilginize @NoDRaC

NOT : Her fikir, proje zaman geçtikçe iyileşmeler alır örneğin İphone modelleri bu nedenle konuyu geliştirici güncellemeler de olacaktır

Son düzenleme:
Coffeetopia (Eminönü) gayet güzel mekandır. Hatta şanslıysanız Şerif hocayla da karşılaşabilirsiniz 😊

🏖 İzmir:

Baristocrat (Alsancak, Gaziemir, Bayraklı, Urla)
Poka Coffee
Two Cups Coffee
Coffeerem
Roast and Found Co.
Grandma Coffee
Coffeenutz
Ru Coffee (Urla)
Celsius Coffee (Urla)

🏙 Ankara:

A4 Kahve Kuğulu
Hype Coffee (Boxx'ın çekirdeklerini kullanıyorlardı)
Zümrüt Karaca
Celsius Coffee
Kakule Kahve
Koala Coffee
Kaktüs Company
Hoopoe Coffee
Padam Coffee Shop

Bir kısmını denedim fakat hepsini ziyaret etme şansım olmadı. Aralarında çekirdeklerini alıp beğendiğim yerler var. Keşfettikçe yenilerini editlerim 🍹

Son düzenleme:
Kalabalık kafelerden kaçtığım için bu ara Bilkent Cyberpark'ta "Container Coffee" de takılıyorum. Kahveler Fam ve Petra var. Ortam sakin ve açık hava olmasıda korona açısından baya avantajlı.

güzel düşünülmüş bir girişim, elinize sağlık. bugün muğla datça’daki coffee grinder’ın cold brew’ini denedim. çok lezzetli buldum, sıcakta lıkır lıkır gidiyor. probador’un çekirdeklerini kullanıyor.

Kendi kahvelerini kavurmayan kafeler için çekirdekleri nereden tedarik ettiği bilgisi bence en önemli detay. Buna kesinlikle yer vermek gerekiyor diye düşünüyorum.

Ayrıca tabloda ki yerlerin bir haritada toparlanması iyi olur. Zaten, lokasyonlarda hali hazırda eklenmiş. Zamanında benzer bir harita için başlamıştım. Burada ki yerlerde tabloya eklenebilir.

Geçen gün açtığım konu üzerine üyelerin beğendiği "buraya gidilir" dedikleri kahvecileri tek bir dökümanda toplamak istiyorum, döküman canlı olacak; 5 yıldızla başlayacak her mekan eğer 1 üye "bura artık iyi değil" derse "1" yıldızı kuvvetli itiraz gelmezse silenecek. Takip etme sorumluluğunu ben aldım.

Buradan inceleyebilirsiniz:

bilginize @NoDRaC

NOT : Her fikir, proje zaman geçtikçe iyileşmeler alır örneğin İphone modelleri bu nedenle konuyu geliştirici güncellemeler de olacaktır
Elinize sağlık, dosyanın güncel tutulması zor iş, şimdiden size kolaylıklar dilerim.

Dosya'da "İLÇE" kolonu da olsa iyi olur bence. Aynı markanın bir ilde birden fazla şubesi olduğunda karışıklık olmaz böylelikle. Hem de bir ilin belirli bir ilçesinde kahve içecek mekan arayan biri için kolaylık olur

Ankara için Container Coffee Works, Le Nuage Coffee Co., Rubber Soul, Line Coffee eklenebilir hocam.
Container filtre için,
Le Nuage espresso için,
Rubber Soul tatlıları için,
Line Coffee ferah ve güzel tasarım için, bana göre Ankara’da ilklere oynayan kafelerden.

Çok güzel bir girişim olmuş, elinize sağlık. "Armut piş ağzıma düş" konseptli #oncekahvemeniyi paylaşımları bu tabloya cuk uyar gibi geldi. Hemen iletiyorum:)

Çok güzel bir girişim olmuş, elinize sağlık. "Armut piş ağzıma düş" konseptli #oncekahvemeniyi paylaşımları bu tabloya cuk uyar gibi geldi. Hemen iletiyorum:)

Ankara’da yaşayanlar tahmin ederim ki bana katılacaklardır, listede çok kötü kahveciler de var. Grano, koala gibi kahvecilerde Starbucks benzeri bir deneyim yaşamak mümkün.

Ankara’da yaşayanlar tahmin ederim ki bana katılacaklardır, listede çok kötü kahveciler de var. Grano, koala gibi kahvecilerde Starbucks benzeri bir deneyim yaşamak mümkün.
Şüphesiz, oluşturulan listeler bir kahveci “veri tabanı” oluşturma misyonunu güdüyor. Bu veriler nitelikli kahvecilik noktasında taşınmak istenirse listede bazı filtrelemeler yapmak gerekir.
Listeyi iletme amacım tek tek yazarken atlanabilecek kahvecilerin de tespit edilmesini sağlamak; Ankara ve İzmir özelindeki kahvecilere genel bir bakış vermekti. O nedenle paylaşımın, oluşturulan google sheet’e net bir girdidense faydalanılanilecek bir veri havuzu olarak görülmesini daha uygun buluyorum.

İstanbul - Zekeriyaköy
Nova Coffee House
Kahveler Boxx'ın. V60, chemex vs isterseniz özenerek yapıp servis ediyorlar.

İstanbul - Eyüp Alibeyköy
Keobs Coffee Roastery
Kavurma kendileri yapıyor. Aynı yerde kafe de mevcut.
Keops'a tavsiyeniz üzerine galiba ramazan kapanması öncesi büyük umutlarla gittim evime ve işime yürüyüş mesafesinde güzel bir yer midir diye ama hem ortam hem barista/roaster hem de kahve maalesef kötüydü. Müşteriler maskesiz barın arkasına geçip istedikleri şeyleri alıyordu. V60 için ne tavsiye edersiniz dedim kahvemiz güzeldir dediler, hangi çekirdeği kullanıyorsunuz dedim sadece ülkesini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam Kolombiya. Kolombiya ne diyince sanki Kolombiya olması başlı başına yetermiş gibi bakmıştı. Demleme başlı başına bir faciaydı 1 server a demlemenin bir kısmını yaptı aynı V60 ı alıp diğer servera koydu demlemeye devam etti. Bir bardağa ilk serverdan diğerine ikinci serverdan servis yapıp vermişti. Bu kadar yanlış bir araya gelince hangi biri için itiraz ediyim ki diyip kahvelerimizi alıp sessizce uzaklaştık.

Keops'a tavsiyeniz üzerine galiba ramazan kapanması öncesi büyük umutlarla gittim evime ve işime yürüyüş mesafesinde güzel bir yer midir diye ama hem ortam hem barista/roaster hem de kahve maalesef kötüydü. Müşteriler maskesiz barın arkasına geçip istedikleri şeyleri alıyordu. V60 için ne tavsiye edersiniz dedim kahvemiz güzeldir dediler, hangi çekirdeği kullanıyorsunuz dedim sadece ülkesini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam Kolombiya. Kolombiya ne diyince sanki Kolombiya olması başlı başına yetermiş gibi bakmıştı. Demleme başlı başına bir faciaydı 1 server a demlemenin bir kısmını yaptı aynı V60 ı alıp diğer servera koydu demlemeye devam etti. Bir bardağa ilk serverdan diğerine ikinci serverdan servis yapıp vermişti. Bu kadar yanlış bir araya gelince hangi biri için itiraz ediyim ki diyip kahvelerimizi alıp sessizce uzaklaştık.

Şöyle bir demleme görsem olay çıkarırım muhtemelen. Hadi kolombiya'nın bölgesini bilemedin de v60'a yapılan eziyet kabul edilemez. Akşam bir sorayım bakalım kimin eseri. ;)

"Gayet nitelikli abi bizdeki kahveler de" cümlesi vardır, kahveci keşfetmeye çıkanlar iyi bilir, onu hatırlattı.

Deneysel bir çalışma yapmıştır. Seçim hakkı verse ilk server'ı alırdım 🙃

Geri