• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Antep Şubesi Niji Coffee Co. Ziyareti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HaLiL

Barista
İsim
İbrahim Halil
Daha fazla  
İsim
İbrahim Halil
Espresso Makinesi
Cafelat Robot
Değirmen
Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro👍🏻, Sözen♾,
Ekipmanlar
Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Ben Kevser ve sizlere yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. ‘dan bahsetmek için buradayım.
...
Sizleri de Gaziantep’te bulunan kahve atölyemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Kevser Hanım’ın bu gönderisindeki satırları okuyup Antep’te nitelikli kahve kavuran bir atölyenin açıldığını öğrenmek beni heyecanlandırmıştı. Kahve Kulubü Antep şubesi olarak ilk fırsatta ,ben ve @selamet, @Niji Coffee Co. ziyareti farz olmuştu Bu zamana kadar birkaç kez niyetlensek de ancak bugün bu fırsatı yakalayabildik.

Niji Coffee Co.’dan Kevser Hanım’la Çarşamba günü iletişim kurup kendilerini kahve arkadaşım @selamet ile birlikte Perşembe günü ziyaret edip matruşka serisinden de almak istediğimizi ifade ettim. Memnuniyetle geri dönüş yapıp matruşkaları da hemen kavuracaklarını ifade ettiler, zira bu çekirdek özelinde malumunuz ezber bozan degassing notu var: Kavrumdan 2 gün sonra.

Asıl mekan en üst katta. Büyük emek ve zaman harcanarak özenle düzenlenmiş/düzenleniyor.
Niji.jpg
Alireza Bey ve Kevser Hanım tarafından çok sıcak karşılandık. Konuşacak çok şey vardı, ama Gaziantep Gastronomi Festivalinde stant açacakları için vaktimiz de çok yoktu. Alireza Bey tek tek tüm bölümleri gezdirerek bizi bilgilendirdi. Aklımda kaldığı kadarı ile yazmaya çalışayım eksik/yanlış kısımları veya detay soruları kendileri de vakit buldukça cevaplayacaktır zira çok yoğunlar deyip bir not düşeyim:

İki hafta sonra dünya demleme şampiyonası var. Avustralaya’dan vizeyi ,çok uğraşmalarına rağmen (özel davetiye, Türkiye’den yetkileler vs) hala alamamışlar. Konuyla ilgili forumdan yardımcı olabilecek yetkili, etkili arkadaşlara da fikirlerini sormuş olayım. Belli mi olur, bir arkadaşımız sorunu çözer, diye umut edip konumuza dönelim.

En özel çekirdeklerimizi kavuran profil çıkarma işlemlerinde de görev yapan arkadaşımızla tanışın; Bullet. Alireza Bey, kırmızı loş ışık altında kavrulan kahve çekirdeğinin potansiyelinde olmayan tadım notalarını bile çıkardığını ifade edince ben kulaklarıma inanamadım sizler de gözlerinize inanamadınız sanırım. Mucize gibi ışığımız bu:
photo_2022-09-15_16-05-34.jpgphoto_2022-09-15_16-05-29.jpgphoto_2022-09-15_16-05-38.jpg
Şaka şaka :pBurası aynı zamanda kahve tadımının (cupping) yapıldığı yer. Bu loş ışık altında tadım yapınca dil üzerindeki tat reseptöleri öyle bir açılıyor… Tamam tamam🤪 işin aslı şu; tadım esnasında renk faktörünün yanıltıcı etkisini eleyerek doğru karar vermek için kullanılıyor imiş.

Bu odaya neden gözlerimiz bağlı bir şekilde “göz tanıma, parmak izi ve ses tanıma” gibi güvenlik önlemlerinden geçerek girdiğimizi burayı görünce anladık, değil mi @selamet?
photo_2022-09-15_16-05-41.jpg
Niji’nin en özel çekirdeklerinin bulunduğu kasa şey yani dolap işte burası.

Burası ise sıcaklık ve nem dengesinin belli seviyelerde tutulup güneş ışığının cam filmleriyle kesildiği farklı tedarikçilerden alınan kahve çekirdeklerinin kendi aralarında ben daha iyi ve özelim tartışması yaptığı yer. Tedarikçiler:
https://festcoffeemission.com/tr/ https://sbmrne.ru/about https://www.instagram.com/ulusalcoffee/
photo_2022-09-15_16-05-44.jpg

Son düzenleme:
Kavurmahanemiz burası. Karşınızdaaa; Besca. Yazılım olarak cropster(yanlış yazmıyorsam) kullanıyormuş Alireza Bey.
photo_2022-09-15_16-05-55.jpg
Besca’nın yakın arkadaşı destoner. Değirmeninize taş değmesin sevgili forumdaşlar.
photo_2022-09-15_16-05-58.jpg
Paketleme bölümü yine aynı yerde.
photo_2022-09-15_16-06-02.jpg

Eveeet, şimdi de en güzel bölüme geçelim diyeceğim de her bölüm ayrı güzeldi neyse. Eğitim, cafe ve daha bir sürü şey:
photo_2022-09-15_17-43-45.jpg
Yalnız dikkatimden kaçmadı. İlk geldiğimizde sol köşede bir adet ek43 vardı. Vaaay ek43’e bak dünya gözüyle bir görelim deyip bir dokunmuştum. İşkillenmiş olacaklar ki tekrar mekana geldiğimizde saklanmış idi yüce ek43. Tühh, niyetimizi en baştan açık etmeyeydik @selamet.

Son düzenleme:
İşte burada şampiyona ve Kevser Hanım’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ekrana ebbek banmak serbest. Şampiyonun elinden iki orea, bir sürpriz dripperdan üç farklı çekirdek. Tatataaaa:

Varan1:
photo_2022-09-15_17-55-41.jpg
Dün kavrulmuş bu güzelliğin degassinge daha 1 gün var :D Yalan yok ben kuru kokuda bildiğin çilekli gofret aldım. Tadımda kiraz vişnenin rahatsız etmeyen mayhoşluğu. Daha fazla yazmaya gerek yok. @selamet kendi yorumunu yapacaktır.

Varan iki: Honduras Don joaquin, bunda üzüm, elma tatları aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. @selamet .
photo_2022-09-15_18-04-33.jpgphoto_2022-09-15_18-04-38.jpg

Varan 3: Congo Kivu 3 Rugori, nar çok net. @selamet .
photo_2022-09-15_18-04-42.jpg

Su meselesini de unutmadık, topu burada @selamet 'e atıp bizi tüm samimiyeti ve içtenliğiyle karşılayan ve ağırlayan @Niji Coffee Co. ailesine çok ama çok teşekkür ediyorum. Böylesi zor zamanlarda çok çalışmayı gerektiren bu zor işe girişip şehrimize böylesi bir kavurma atölyesi kazandırdığınız için ne desek az gelir. İşiniz rast gitsin, yolunuz açık olsun.

Son olarak belirteyim ilk gönderide değindim bir kısmına. İki haftaya dünya şampiyonası var. Vize sorunu devam ediyor. Günlük rutin ve şampiyona hazırlığı Antep Gastro Fest yani kısaca çok yoğun geçiyor. Niji'nin aylık alımda seçilmesini ve tüm forumdaşların bu güzel insanları tanımasını isterim. Forum olarak aylık alımlarda özel seri hakkında da beklentimizi @selamet açıkça ifade etti. Yazsam mı bilemedim; yabancı yok yazayım hadi. Matruşka'dan güzel bir set gelir mi bize? Oylar Niji'ye derdim fakat ekim de şampiyona git-gel cık olmaz gibi. Kendileri daha iyi bilir elbet ( @nuclearmoonrise ,kasımda rengimiz belli midir? )
Matruşka serisi hakkında son bilgiyi bırakıp kaçayım: Serinin bazı çekirdeklerinin tedarikçisi belli imiş.

Şuraya da günün özetini iliştireyim:

Not: Müstakil bir başlık açtım @NoDRaC , gerekli görülürse konuyu birleştirebilirsin.

Son düzenleme:
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Frinsa Edun’da benim bu yıl içtiğim en güzel çekirdeklerden bir tanesi. Umarım seri aynı özenle devam eder ama frinsa edun hakikaten çıtayı yükseltti.
2. Çekirdekten beklentilerimiz de arttı böylelikle.

Belli ki kendileride misafirperver karşılamışlar sizi. Çünkü ilk defa seçim arabalarının bu kadar erken çıktığına şahit oldum😅

Önümüzdeki aylarda seçilme(lerinin) dışında:) umarım vize işleri bir an evvel çözülürde bir şampiyonluk daha getirirler.

Sevgili @HaLiL uzun uzun yazmış. Bana söyleyecek bir söz kalmamış. :) Gerçi bu yazma işini Halil'e yıkmış olabilirim, benim devrik cümleli Türkçemin anlaşılması zor olabiliyor.

Gaziantep'te nitelikli kahve için böyle bir yerin açılması ilk duyduğum zaman zaten mutlu etmişti beni. Uzunca ertelediğimiz ziyaretten sonra anladım ki buz dağının sadece görünün kısmına mutlu olmuşuz. Arka planda yaptıkları ve yapacakları oldukça fazla. Ekipmanlar, kahveler, çekirdekler, çılgın fikirler ...

Dünya şampiyonası için vize problemi üzüldüğüm bir haber oldu. Umarım kısa sürede vize problemi çözüme ulaşır.

İşte burada şampiyona ve Kevser Hanım’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ekrana ebbek banmak serbest. Şampiyonun elinden iki orea, bir sürpriz dripperdan üç farklı çekirdek. Tatataaaa:

Varan1:
Ekli dosyayı görüntüle 22011
Dün kavrulmuş bu güzelliğin degassinge daha 1 gün var :D Yalan yok ben kuru kokuda bildiğin çilekli gofret aldım. Tadımda kiraz vişnenin rahatsız etmeyen mayhoşluğu. Daha fazla yazmaya gerek yok. @selamet kendi yorumunu yapacaktır.

Varan iki: Honduras Don joaquin, bunda üzüm, elma tatları aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. @selamet .
Ekli dosyayı görüntüle 22012Ekli dosyayı görüntüle 22013

Varan 3: Congo Kivu 3 Rugori, nar çok net. @selamet .
Ekli dosyayı görüntüle 22014

Su meselesini de unutmadık, topu burada @selamet 'e atıp bizi tüm samimiyeti ve içtenliğiyle karşılayan ve ağırlayan @Niji Coffee Co. ailesine çok ama çok teşekkür ediyorum. Böylesi zor zamanlarda çok çalışmayı gerektiren bu zor işe girişip şehrimize böylesi bir kavurma atölyesi kazandırdığınız için ne desek az gelir. İşiniz rast gitsin, yolunuz açık olsun.

Son olarak belirteyim ilk gönderide değindim bir kısmına. İki haftaya dünya şampiyonası var. Vize sorunu devam ediyor. Günlük rutin ve şampiyona hazırlığı Antep Gastro Fest yani kısaca çok yoğun geçiyor. Niji'nin aylık alımda seçilmesini ve tüm forumdaşların bu güzel insanları tanımasını isterim. Forum olarak aylık alımlarda özel seri hakkında da beklentimizi @selamet açıkça ifade etti. Yazsam mı bilemedim; yabancı yok yazayım hadi. Matruşka'dan güzel bir set gelir mi bize? Oylar Niji'ye derdim fakat ekim de şampiyona git-gel cık olmaz gibi. Kendileri daha iyi bilir elbet ( @nuclearmoonrise ,kasımda rengimiz belli midir? )
Matruşka serisi hakkında son bilgiyi bırakıp kaçayım: Serinin bazı çekirdeklerinin tedarikçisi belli imiş.

Şuraya da günün özetini iliştireyim:

Not: Müstakil bir başlık açtım @NoDRaC , gerekli görülürse konuyu birleştirebilirsin.
Öncelikle sizleri yerimizde ağırlamak bizim için çok kıymetliydi ve kahvesever dostlarımıza da duyurmak isteriz ki isteyen herkesi atölyemiz de ağırlamaktan memnun oluruz.

Bizlerle bu keyifli yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bilgi , birikim ve deneyimlerimizin sizler de bu şekilde karşılık bulması bizler için çok değerli..
Herkese keyifli demlemeler diliyoruz!

Geri