HaLiL
Barista
- İsim
- İbrahim Halil
Daha fazla
- İsim
- İbrahim Halil
- Espresso Makinesi
- Cafelat Robot
- Değirmen
- Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro
, Sözen♾,
- Ekipmanlar
- Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Gaziantep
Ben Kevser ve sizlere yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. ‘dan bahsetmek için buradayım.
...
Sizleri de Gaziantep’te bulunan kahve atölyemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.
Kevser Hanım’ın bu gönderisindeki satırları okuyup Antep’te nitelikli kahve kavuran bir atölyenin açıldığını öğrenmek beni heyecanlandırmıştı. Kahve Kulubü Antep şubesi olarak ilk fırsatta ,ben ve @selamet, @Niji Coffee Co. ziyareti farz olmuştu Bu zamana kadar birkaç kez niyetlensek de ancak bugün bu fırsatı yakalayabildik.
Niji Coffee Co.’dan Kevser Hanım’la Çarşamba günü iletişim kurup kendilerini kahve arkadaşım @selamet ile birlikte Perşembe günü ziyaret edip matruşka serisinden de almak istediğimizi ifade ettim. Memnuniyetle geri dönüş yapıp matruşkaları da hemen kavuracaklarını ifade ettiler, zira bu çekirdek özelinde malumunuz ezber bozan degassing notu var: Kavrumdan 2 gün sonra.
Asıl mekan en üst katta. Büyük emek ve zaman harcanarak özenle düzenlenmiş/düzenleniyor.

Alireza Bey ve Kevser Hanım tarafından çok sıcak karşılandık. Konuşacak çok şey vardı, ama Gaziantep Gastronomi Festivalinde stant açacakları için vaktimiz de çok yoktu. Alireza Bey tek tek tüm bölümleri gezdirerek bizi bilgilendirdi. Aklımda kaldığı kadarı ile yazmaya çalışayım eksik/yanlış kısımları veya detay soruları kendileri de vakit buldukça cevaplayacaktır zira çok yoğunlar deyip bir not düşeyim:
İki hafta sonra dünya demleme şampiyonası var. Avustralaya’dan vizeyi ,çok uğraşmalarına rağmen (özel davetiye, Türkiye’den yetkileler vs) hala alamamışlar. Konuyla ilgili forumdan yardımcı olabilecek yetkili, etkili arkadaşlara da fikirlerini sormuş olayım. Belli mi olur, bir arkadaşımız sorunu çözer, diye umut edip konumuza dönelim.
En özel çekirdeklerimizi kavuran profil çıkarma işlemlerinde de görev yapan arkadaşımızla tanışın; Bullet. Alireza Bey, kırmızı loş ışık altında kavrulan kahve çekirdeğinin potansiyelinde olmayan tadım notalarını bile çıkardığını ifade edince ben kulaklarıma inanamadım sizler de gözlerinize inanamadınız sanırım. Mucize gibi ışığımız bu:

Şaka şaka

Bu odaya neden gözlerimiz bağlı bir şekilde “göz tanıma, parmak izi ve ses tanıma” gibi güvenlik önlemlerinden geçerek girdiğimizi burayı görünce anladık, değil mi @selamet?

Niji’nin en özel çekirdeklerinin bulunduğu kasa şey yani dolap işte burası.
Burası ise sıcaklık ve nem dengesinin belli seviyelerde tutulup güneş ışığının cam filmleriyle kesildiği farklı tedarikçilerden alınan kahve çekirdeklerinin kendi aralarında ben daha iyi ve özelim tartışması yaptığı yer. Tedarikçiler:
https://festcoffeemission.com/tr/ https://sbmrne.ru/about https://www.instagram.com/ulusalcoffee/

Son düzenleme: