• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri /Baristalar Derneği/ 5.Bölüm

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Dev karşılaşma: Profesyonel ekipmanlarından uzakta olan profesyonel baristalar mı? Yoksa bir aydır evindeki mütevazı ekipmanlarıyla antrenman yapan ev baristaları mı? Mücadele 20 Nisan Pazartesi 21:00’da Kahve Kulübü Akşam Sohbetlerinde!

Mehmet Koray Eroğlu - Coffeehall
Atilla Narin - Bağımsız
Emre Bereket - Troika
Deniz Yıldız- Tetra N Caffeine
Gökalp İpek - A Roasting
Baristalara Sorularınızı Bekliyoruz!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Herkese merhaba,
Bu akşam 21:00 Baristalar Derneği konuğumuz olacak. Baristalara sorularınızı bu başlık altında iletebilirsiniz...

Merhabalar, "Baristalar derneği kurulma fikri ortaya nasıl atıldı? Kurulma amacı nedir?" sorusuna programda yer verebilirseniz sevinirim.

Kahve demlemeye yardımcı Melodrip, Lilydrip gibi ekipmanlar ile ilgili ne düşünüyorlar?

Bu akşamın asıl sorusu müşteri sadakati için ne yapmak gerektiği?

• Baristalar derneği olarak sektördeki Baristaların hak ettiği eğitim ve adil ücretleri alma konusunda ne gibi çalışmalarınız var?
  • Sıkışık ve yoğun zamanlarda 3.dalga demleme ekipmanları ile kahvesini isteyen müşteriler hakkında ne düşünüyorsunuz :)
  • Baristaların kariyerleri için bir sonraki adım kahve kavurmak ya da kendi işletmesini açmak mı? Başka seçenek yok mu?

Yillarca hem bar icinde hem sahne onunde hem perde arkasinda kisaca kahvenin oldugu neredeyse heryerde olan kisilersiniz. Sizlerden samimi bir degerlendirme almak istiyorum. Turkiyede kahve sektoru siz basladiginizda neredeydi simdi nerede? Gelisim gösterdiğimiz alanlar ne gelismemiz gereken alanlar ne? Son olarak gelecekte orta ve uzun vadede turkiye kahve sektorunu nasil degerlendirirsiniz?

sizleri bulmusken aslinda soru cok. Kendi tecrubelerinizi dogrularinizi hatalarinizi anlatmaniz bile saatlerce bilgi kaynagi elde etmemize yeter.

Bir barista olarak hem merakım hem sorum şu olucak. Bu sektörde ekmek yemek için neler yapmalı yani kariyer hedefi olan insanlara genelde cevap sca eğitimi alın ben 1 ay aç gezmek pahasına gidip o eğitimi aldım 1 ayda resmen aç gezdim ama herkes öyle kolaylıkla alabilcek durumda değil ? Sektörde işletmelere ne gibi tavsiyelerde bulunursuz acaba bu işten ekmek yemek isteyen insanlar var ama işletmeler ekmek yerine kırıntı bahşediyor

Kafelerde çekirdeklerin şekilli cam kavanozlarda beklediğini görüyoruz. Valfli kavanozlarda ( bilmiyorum varmı ) yada başka şekilde muhafaza edilmesi gerekmez mi?

sevgiler

Müşteri her zaman haklı mıdır?

Baristalığın tam tanımı nedir bara geçen americano ve latte yapmayı öğrenen herkes barista mıdır birinin barista olup olmadığını nasıl tanımlayabiliriz ?

Geri