• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kayıt Defteri Tutmak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karanfil

Barista
Yaptığı her demlemenin notunu alan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Demleme bilgilerini ve tadım deneyimlerini not alırken hangi bilgileri yazıyorsunuz öğrenmek istedim. Ben de kahve kayıt defteri tutup, yaptığım her demlemeyi not almak istiyorum ama neyi yazıp neyi yazmayacağıma karar veremedim. Deneyimli arkadaşların yardımını ve yönlendirmesini bekliyorum.
 

Notion yazılımı için bağlantıda bir taslak vardı. Ben de onu kullanıyorum. (Revize ederek.)
 
Benim not aldığım demleme parametreleri;
Çekirdek gramajı
Öğütüm kalınlığı
Su sıcaklığı ve suyun bildiğim değerleri
Kullandığım filtre
Demleme süresi ve döküş miktarları.
Her demlemede bu bilgileri not alıyorum, çıktıdan memnun kalmışsam sonuçları yazıyorum, kalmadıysam bir sonraki seferde olumlu etkileyebileceğini düşündüğüm değişikliği yazıyorum.
 
Her kahvenin karakteristiği farklı olduğundan, bitince içecek başka bir kahve muhakkak arandığından, bir kahveyi birden fazla ekipmanla denediğimden kahve zaten bi bakmissin bitiyor.
O yüzden yazmıyorum :)
Ama çok beğendiğim kahveyi de unutmuyorum..
 
Henüz yapmıyorum ama şöyle bir planım var:
Kahve paketinin üzerine post it kağıt yapıştırıp ilk baz aldığım tarifi yazıcam. fincanı beğenmezsem hemen tarifteki cmd 28klik karalayıp 26 yazıcam. böyle böyle belki post it biraz karalama kağıdına dönecek ama en pratik böyle olur diye düşünüyorum.💕
 
Bu aynı bizdeki viski tadım defteri olarak görülebilir. Çok zevklidir defter tutmak, her bir ayrı notayı, tadı, kokuyu not etmek. Kahve için de neden olmasın ki?😎
 
Ben kahve paketlerini atmadığım için üzerine yazıyorum ve paketleri firmalara göre ayırıp saklıyorum.
 
ben de defter tutuyordum, hatta bi ara kaşe yaptırayım da sayfalara basar geçerim, içini doldururum diye düşündüm...

sonra Google sheets üzerinden devam etmeye karar verdim.
bir excel şablonu oluşturup copy-paste ile çoğaltabilir, Google Sheets üzerinden PC, laptop, telefon, tablet üzerinden doldurur ve ulabilirsiniz.

ben şu şekilde detay tutuyorum, daha da geliştirilebilir tabi:
1606119032803.png
 
Ben de şöyle minnak bir defter tutuyorum. Aslında tadım notlarını da eklesem daha iyi olacak, ama damağım henüz o seviyede görmüyorum, ya da sadece tembellik yapıyorum. Kaldı ki yıldız sistemi gayet iyi işliyor. Belki bir bir tadım notlaraını ayırt etmek yerine, meyvemsi, çiöeksi, çikoltamsı gibi daha genel notlar düşebilirim.
 

Ekli dosyalar

  • LRM_20201124_120712.jpg
    LRM_20201124_120712.jpg
    111.2 KB · Görüntüleme: 66
  • LRM_20201124_120739.jpg
    LRM_20201124_120739.jpg
    104.7 KB · Görüntüleme: 67
Ben de şöyle minnak bir defter tutuyorum. Aslında tadım notlarını da eklesem daha iyi olacak, ama damağım henüz o seviyede görmüyorum, ya da sadece tembellik yapıyorum. Kaldı ki yıldız sistemi gayet iyi işliyor. Belki bir bir tadım notlaraını ayırt etmek yerine, meyvemsi, çiöeksi, çikoltamsı gibi daha genel notlar düşebilirim.

Defter muazzammış. :)
 
Geri
Üst