• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve kavururken daha aromatik tat vermek için katkı maddesi kullanan kavurucular var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Freeman

Barista
İsim
HD
Daha fazla  
İsim
HD
Değirmen
Timemore chestnut C2
Ekipmanlar
Moka pot, Timemore fish smart elektrikli Kettle, Chemex, V60 , espro travel french press, woodneck
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Şahinbey
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şehitkamil
Benim fikrim bazı firmalar aroma vermek için birşeyler kullanıyorlar kavurma aşamasında. Bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum. Bu durumu en bariz piyasa işi Türk kahvesinde kendini belli ediyor, kahveden çok karamel kokuyor.
Nitelikli kahvelerden de bazen çok güzel kokular alınca acaba katkı var mı diye düşünüyorum. Çünkü bazılarında çok düz normal bir koku varken bazı kahveler bariz meyve kokuyor. Tabi bazıları diyebilir o koku farkı kahvenin tazeliğine, türüne vs. bağlı. Ama ben yine de kendimi ikna edemedim bu konuda. Bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.

Öğütülmüş kahveye bir şekilde eklenmiş olabilir ama çekirdek kahve de böyle birşeyin imkanı yok. Zaten degassing için en az 5 gün bazen 2 hafta bekliyoruz. Her hangi bir kimyasal işlem olsa, koku ekstra aroma ekleme gibi o süreçte bir etkisinin kalmıyacağını düşünüyorum

çekirdek kahve de böyle birşeyin imkanı yok.

Merhaba,
Çekirdek kahveler için aroma sprey yöntemleri mevcut. Ancak çok büyük üretim hacmi ve endüstriyel kapasiteye sahip üreticilerce kullanıma uygun.

Benim fikrim bazı firmalar aroma vermek için birşeyler kullanıyorlar kavurma aşamasında. Bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum. Bu durumu en bariz piyasa işi Türk kahvesinde kendini belli ediyor, kahveden çok karamel kokuyor.
Nitelikli kahvelerden de bazen çok güzel kokular alınca acaba katkı var mı diye düşünüyorum. Çünkü bazılarında çok düz normal bir koku varken bazı kahveler bariz meyve kokuyor. Tabi bazıları diyebilir o koku farkı kahvenin tazeliğine, türüne vs. bağlı. Ama ben yine de kendimi ikna edemedim bu konuda. Bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.

Yeni nesil kahvecilikte pek mümkün değil. Bu aşamada ki çekirdekler daha çok process olarak tabir edilen işleme süreçlerinden itibaren seçilmeye, işlenmeye başlıyor. İşin başından beri aromatik yapısı önplanda olacak şekilde değerlendirildiği için, ortaya çıkan sonuca şaşmamak lazım. Şunu unutmayalım, kahve, çikolata gibi ürünlerde aromatik unsurlar büyük oranda koku ile gelir. Fincanda damak yoluyla aldığımız aromatik unsurlar ise ikinci plandadır diyebiliriz.

Aromadan kastım aslında kokular idi. Bence evde fırında kahve kavururken fırına portakal kabuğu koysam kahveye kokusu siner. Zaten evde kavurmaya başladığımda böyle denemeler yapmayı düşünüyorum

Aromadan kastım aslında kokular idi. Bence evde fırında kahve kavururken fırına portakal kabuğu koysam kahveye kokusu siner. Zaten evde kavurmaya başladığımda böyle denemeler yapmayı düşünüyorum
Evet hangi yayında söylendi hatırlamıyorum ancak bir kaba bir köşeye aromatik bir şeyler bir yana da kahve çekirdeği koyarsanız kokusunun kahveye geçeceği söylenmişti, yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca aromalı filtre kahveler nasıl yapılıyor hiçbir bilgim yok.

Adamlar sıfırdan lahana yapıyorlar!!! Gıda üçkağıtçılıklarından hiiiç haberiniz yok sanırım.

Burada bakın biraz neler neler yapılıyor, bunu yapabilecek insanlar salak değiller...

Verdiğiniz bağlantı "aşıyla sıvı çip yerleştiriyorlar" düzeyindeymiş yalnız. Makara için okunur boş kalınca.

Sütü mü bozuk, kanı mı? Abdurrahman Dilipak

Muhtemelen sizin yapmayı düşündüğünüz yöntemden çooook daha kötü yöntemlerle.
Geçen görece sağlıklı diye içtiğim hazır çorbalarda maya ekstraktı olduğunu öğrendim biraz araştırınca bunun %1 i doğrudan (MSG) yani çin tuzuymuş. Pakette çin tuzu yazmıyor ama yazsa almayacağım çünkü ve bunu yapanlar çok büyük şirketler.
Kavuruculara sorsan yok derler, gerçekten yapmayan da vardır , ama yapanlar olduğunu düşünüyorum. Umarım çok zararlı yöntemleri kullanmıyorlar bize güzel kokan kahve üretmek için

Kavrumda sıcaklıklar çok yüksek oluyor, portakal kabuğunu yanmadan çıkarmanız gerekir, bunun yerine yeşil çekirdeği 1 hafta portakal kabuğuyla bekletebilirsiniz, bence daha güçlü bir etkisi olur.
Fırında güveçte balık yaparken , aktardan aldığım ismini hatırlamadığım bir bitkinin kurutulmuş yaprakları var aromatik koku için güvece katıyorum. Yapraklar yanıp kararıyor ama sorun olmuyor, pişme bittikten sonra yaprakları çıkarıp atıyorum. balığa güzel koku veriyor. Benzeri kahvede de olabilir diye düşünüyorum

Evde kendi kahve kavurup da buram buram meyve kokuları alan var mı acaba?

Uzman biri söyledi. Ayrıca kızdı.
Kavrulmuş kahve, sonraki bir zamanda 60..70 dereceye kadar ısıtılırsa bulunduğu kaba bırakılan kokuyu içine alırmış. Karanfilli vs yapılabilir. Denemek lazım.

(İşiniz gücünüz üç kâğıt dedi. Halbuki bireysel tüketim amacıyla sormuştum)
O değil de karanfil deyince aklıma geldi. Gittiğim bir kafede aeropress, v60 gibi yöntemlerle demlenen kahveyi kabuk tarçın ile tütsüleyip öyle servis ediyorlar. Böyle bir sunuma denk gelen var mı hiç?

O değil de karanfil deyince aklıma geldi. Gittiğim bir kafede aeropress, v60 gibi yöntemlerle demlenen kahveyi kabuk tarçın ile tütsüleyip öyle servis ediyorlar. Böyle bir sunuma denk gelen var mı hiç?

Maalesef ezkaza gittiğim yerlerde öyle denk geliyor. Kibarca öyle bir sunum istemediğimi söyleyip geri çeviriyorum. Demlemeleri ille de böyle sunuyoruz derlerse, latte veya soda ile değiştiriyorum siparişi. Hiç hoş değil bence.

(İşiniz gücünüz üç kâğıt dedi.)

:D

Öğütülmüş kahveye bir şekilde eklenmiş olabilir ama çekirdek kahve de böyle birşeyin imkanı yok. Zaten degassing için en az 5 gün bazen 2 hafta bekliyoruz. Her hangi bir kimyasal işlem olsa, koku ekstra aroma ekleme gibi o süreçte bir etkisinin kalmıyacağını düşünüyorum
@Yirgacheffe e katılıyorum bence de mümkündür. Bunun için yapay ya da doğal aroma ve flavour katkılarına da gerek yok.

Muhtemelen sizin yapmayı düşündüğünüz yöntemden çooook daha kötü yöntemlerle.
Geçen görece sağlıklı diye içtiğim hazır çorbalarda maya ekstraktı olduğunu öğrendim biraz araştırınca bunun %1 i doğrudan (MSG) yani çin tuzuymuş. Pakette çin tuzu yazmıyor ama yazsa almayacağım çünkü ve bunu yapanlar çok büyük şirketler.
Hocam maya ekstratı tam olarak MSG değil. Şöyle söyleyeyim maya ekstraktının içinde de glutamic acid var. Diğer herşeyle beraber umami dedilen 5. tadı veriyor. Monosodium glutamate MSG, glutamic asitin tekli sodyum tuzu. Normalde çoğu maya 4%w/w sodium glutamate üretiyor. Takdir edersiniz ki bu oran çok düşük kalıyor ve ayrıca endüstriyel kimyasal reaksiyonlarla üretiliyor.
Regülasyon gereği (regülasyona daha hakim arkadaşlar aydınlatsın lütfen) eğer firma ürüne MSG katmıyor, maya ekstratı katıyorsa bunu MSG olarak beyan etmek zorunda değil. Ancak <MSG içermez> olarak da beyan edemiyorlar. Bunun küçük büyük şirketlerle alakası yok. Konu kanun yapıcılarla ilgili.

O kanun yapıcılara zerre kadar güvenim yok ki zaten! MSG demiyor ama içeriğinde var ve bu benim -yani konuyla ilgili bu kadar az bilgisi olan birinin- bile farkedebildiği bir konuyken uzmanlar incelese neler neler bulurlar kim bilir?
Hocam kesinlile katılıyorum. İyi bir etiketleme tebliği aslında vatandaşların bilgi edinme hakkını korur. Şu da var uzmanlar zaten biliyor neyin içinde ne var, neyin ne kadarı güvenli ne kadarı zararlı, A dendiğinde aslında B nin de kastedildiğini. Konu tam olarak sizin söylediğiniz gibi. Siz bir gıda seçerken konunun uzmanı olmanıza gerek yok. Satır aralarını okumak zorunda bırakılmamalısınız.

Geri