• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kavurmacılarında Benzer Çekirdekler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kursad42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kursad42

Barista
İsim
Kürşad
Daha fazla  
İsim
Kürşad
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Nisan ayı toplu alımında Celcius Coffee'den Etiyopya Adado çekirdek almıştım. Hatta şu anda o kahveyi içiyorum. Derken farkettim ki Mart ayı alımında Coffee Department'tan da Etiyopya Idido çekirdek almışım (Henüz içmedim):
Ve az önce Mayıs ayı toplu alımı firmamız Montag Coffee web sitesine girince, yine karşıma Idido çıktı:

Bu üç firmanın Adado/Idido'larını Türkiye'ye aynı yeşil çekirdek tedarikçisi getiriyor olabilir mi?

Eminim sizler de benzer kesişmeler yaşamışsınızdır. Kendi adıma Pedra Azul, Orang Gutan, Huhuetengo, son dönemde farklı firmalardan alıp içtiğim çekirdekler olarak sayabilirim.

Bu bizatihi kötü bir şey değil. Yeşil çekirdek kaliteli olduktan, kavurucu işini iyi yaptıktan sonra hiç önemi yok belki de. Ama Türkiye'deki nitelikli kahve sektörünün derinliği (veya sığlığı) hakkında bir işaret ise, o başka bir konu: Coffee Nutz'dan Ömer beyin haftasonu yaptığı sunum bağlamında dikkatimi çekti.

Son düzenleme:
Coffee department'ın ididosunun farklı olduğunu söyleyebilirim.CD nin tedarikçisi Ally Coffee, Celcius un adado tedarikçisi Mr Big Coffee. Montag hakkında bilgim yok aynı olabilir Celcius'la

Sevgili @PepukKahve'nin videolarında denk geldim birçok bu tarzda kahve deneyimlediğine.

Genelde farklı yeşil çekirdekler ve farklı tedarikçiler oluyor ama profil olarak benzer oluyorlar.
Benim denediğim yukarıda da videoları paylaştığım adado, ismini yerli kabileden alıyor.
Yirgacheffe bölgesinde Shara istasyonunda yıkanıyor olmalarından bu isimle anılıyorlar. Specific'in Adado Sharasını ve A Roasting Lab adado gr1 denedim, specific'inki yıkanmış çekirdekler. İkisi de yasemin kokulu, yoğun aromalı kahveler olmasına karşın baskın bir şekilde specific'inki daha tatlı ve meyve suyu gibi bir kahveydi.
Tedarikçi Delfiano olan Adado da gördüm, cafe imports da gördüm specific coffee sanırım direct trade tek çiftlik İsmail abi daha iyi bilir.

Geri