kursad42
Barista
- İsim
- Kürşad
Daha fazla
- İsim
- Kürşad
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
Nisan ayı toplu alımında Celcius Coffee'den Etiyopya Adado çekirdek almıştım. Hatta şu anda o kahveyi içiyorum. Derken farkettim ki Mart ayı alımında Coffee Department'tan da Etiyopya Idido çekirdek almışım (Henüz içmedim):
Ve az önce Mayıs ayı toplu alımı firmamız Montag Coffee web sitesine girince, yine karşıma Idido çıktı:
montagcoffee.com
Bu üç firmanın Adado/Idido'larını Türkiye'ye aynı yeşil çekirdek tedarikçisi getiriyor olabilir mi?
Eminim sizler de benzer kesişmeler yaşamışsınızdır. Kendi adıma Pedra Azul, Orang Gutan, Huhuetengo, son dönemde farklı firmalardan alıp içtiğim çekirdekler olarak sayabilirim.
Bu bizatihi kötü bir şey değil. Yeşil çekirdek kaliteli olduktan, kavurucu işini iyi yaptıktan sonra hiç önemi yok belki de. Ama Türkiye'deki nitelikli kahve sektörünün derinliği (veya sığlığı) hakkında bir işaret ise, o başka bir konu: Coffee Nutz'dan Ömer beyin haftasonu yaptığı sunum bağlamında dikkatimi çekti.

IDIDO
Idido Etiyopya Filtre Kahve, güçlü bir aromaya ve yumuşak meyvemsiliğe sahip. Baştan çıkarıcı bir Etiyopya çekirdeği arıyorsanız tam size göre.
Bu üç firmanın Adado/Idido'larını Türkiye'ye aynı yeşil çekirdek tedarikçisi getiriyor olabilir mi?
Eminim sizler de benzer kesişmeler yaşamışsınızdır. Kendi adıma Pedra Azul, Orang Gutan, Huhuetengo, son dönemde farklı firmalardan alıp içtiğim çekirdekler olarak sayabilirim.
Bu bizatihi kötü bir şey değil. Yeşil çekirdek kaliteli olduktan, kavurucu işini iyi yaptıktan sonra hiç önemi yok belki de. Ama Türkiye'deki nitelikli kahve sektörünün derinliği (veya sığlığı) hakkında bir işaret ise, o başka bir konu: Coffee Nutz'dan Ömer beyin haftasonu yaptığı sunum bağlamında dikkatimi çekti.
Son düzenleme: