• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kavurma Üzerine Program Arayışı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volcano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volcano

Barista
İsim
volcano
Daha fazla  
İsim
volcano
Arkadaşlar merhaba. Starbucks çekirdekleriyle başladığım kahve serüvenimde artık mevcut kavurucu arkadaşlarımızdan aldığım kahvelerden daha farklı profillerde kahve kavurmak yönünde bir karar alma aşamasına geldim. Bu işi profesyonel olarak yapmak, beyaz yakamı yırtıp atmak istiyorum. Sizler gibi kahve sever arkadaşlarımızın sayısının da her geçen gün artması beni cesaretlendiriyor. Ancak bunun için profesyonelleşmem gerekiyor. Ankara'da bu işi profesyonel şekilde bana öğretebilecek uzun soluklu bir program hatta ücretsiz yanında çıraklık yapabileceğim profesyonel arıyorum. İstanbul ve İzmir'de bol bol var ancak Ankara'da bu şekilde bir fırsat bulamadım. Bu yüzden buraya yazarak belki bilgisi olan biri vardır yada bana bu konuda yardımcı olabilecek bir profesyonel görür diye burada paylaşmak istedim.

Sca kurslarını tavsiye edebilirim. Yeşil çekirdek ve kavurma bilgisini en iyi oradan öğrenebilirsiniz. İyi bir kavrum için iyi de bir yatırım gerekli. Öncelikle bilginiz olmadığı için bu yatırım kendinize, sonra gerekli ekipmanlara olacaktır. Ciddi bir karar çünkü maddi mükellefiyeti çok fazla ve başarılı olacağınızında garantisini vermek çok zor çünkü büyüyen ve rekabetli bir piyasa :)). Herkes kavuracak, barista olacak ya da yarışacak diye birşey yok.

Arkadaşlar merhaba. Starbucks çekirdekleriyle başladığım kahve serüvenimde artık mevcut kavurucu arkadaşlarımızdan aldığım kahvelerden daha farklı profillerde kahve kavurmak yönünde bir karar alma aşamasına geldim. Bu işi profesyonel olarak yapmak, beyaz yakamı yırtıp atmak istiyorum. Sizler gibi kahve sever arkadaşlarımızın sayısının da her geçen gün artması beni cesaretlendiriyor. Ancak bunun için profesyonelleşmem gerekiyor. Ankara'da bu işi profesyonel şekilde bana öğretebilecek uzun soluklu bir program hatta ücretsiz yanında çıraklık yapabileceğim profesyonel arıyorum. İstanbul ve İzmir'de bol bol var ancak Ankara'da bu şekilde bir fırsat bulamadım. Bu yüzden buraya yazarak belki bilgisi olan biri vardır yada bana bu konuda yardımcı olabilecek bir profesyonel görür diye burada paylaşmak istedim.
Sca disinda sertifikasiz egitimlere parani kaptirmani istemem. Egitimler zaten cook pahali birde bazi kisiler bunu firsata ceviriyor. Haa cok tecrubeli bir kavurucudur sizin icin de sertifikanin bir onemi yoktur okey yine de kili kirk yarin. Ben de senin gibi bir arayis icerisindeyken vakti zamaninda ulkede sca roasting de yokken bir vatandastan 2-3 gunluk egitim icin 7000 euro fiyat aldim. Suan herkese anlatiyorum bunu mesajini da sakli tutuyorum hahaha. Gulup egleniyoruz arada sektordekiler olarak o kisiye. Ama bir yandan da ya baskasini agina dusurduyse diye irkiliyorum.

Sca disinda sertifikasiz egitimlere parani kaptirmani istemem.
Kafama takılan merak ettiğim bir kaç soruyu sormak istiyorum?

SCA Kahve kavurma eğitim içeriği standart mı?
SCA Kavurma eğitimi ücreti eğitmene bağlı olarak değişiyor mu? A kişi ile B kişinin eğitim ücreti standart mı?
Kahveye dair bilgisi sadece dışarıda kahve içmek olan biri bu eğitimle kahve kavurabilir mi?
SCA Kahve kavurma eğitimi içerisinde kavrulan yeşil çekirdeği anlamak için bir eğitim içeriği mevcut mu? Yani isimsiz bir bir avuç yeşil çekirdeği eline aldığında çekirdeği arabica veya robusta olup olmadığını hangi varyete olup olmadığını anlayabilir mi?
SCA Kahve kavurma eğitimi alan bir kişi her türlü kahveyi kavurabilir mi? Kendisini geliştirmeye devam etmesi gerekir mi?
Siz SCA eğitimi almış biri olarak, sizce biraz okuma araştırma ile bilgi edinip eğitime vereceğiniz para ile yeşil çekirdek alıp bunları kavurarak deneyimleyerek aynı beceriye sahip olabilir miydiniz?

Merhaba, bahsettiğiniz tarzda işgücü açısından gönüllülük esasına dayanan bir öğrenme süreci biraz zor. Teknik açıdan kahve kavurmak kolay: Makineyi ısıt, çekirdeği at, bir çıt - iki çıt, çekirdeği çıkar. Ancak işin zor kısmı duyusal kavurmayı öğrenmek. Bunun için de doğru ekipmanlarla, doğru alt yapı kurtulduktan sonra üstüne çokça deneyim, birikim ve pratik eklenmesi gerekiyor.

Kafama takılan merak ettiğim bir kaç soruyu sormak istiyorum?

SCA Kahve kavurma eğitim içeriği standart mı?
SCA Kavurma eğitimi ücreti eğitmene bağlı olarak değişiyor mu? A kişi ile B kişinin eğitim ücreti standart mı?
Kahveye dair bilgisi sadece dışarıda kahve içmek olan biri bu eğitimle kahve kavurabilir mi?
SCA Kahve kavurma eğitimi içerisinde kavrulan yeşil çekirdeği anlamak için bir eğitim içeriği mevcut mu? Yani isimsiz bir bir avuç yeşil çekirdeği eline aldığında çekirdeği arabica veya robusta olup olmadığını hangi varyete olup olmadığını anlayabilir mi?
SCA Kahve kavurma eğitimi alan bir kişi her türlü kahveyi kavurabilir mi? Kendisini geliştirmeye devam etmesi gerekir mi?
Siz SCA eğitimi almış biri olarak, sizce biraz okuma araştırma ile bilgi edinip eğitime vereceğiniz para ile yeşil çekirdek alıp bunları kavurarak deneyimleyerek aynı beceriye sahip olabilir miydiniz?
Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.

1) Müfredat belirli ve merkezden gelen online sınav müfredat üstüne olduğu için bu sorunun cevabı evet.
2) Eğitimcilerin daha iyi cevaplayacağı bir soru ücret konusu. Ben şerif hocadan almıştım siteye girdim sepete attım ödedim :) Bilgim o kadar.
3) Sca Roasting tek başına kavurmayı öğretiyor. Sca green coffee ve Sca sensory skills eğitimleri tamamlayıcı unsurlar. Bu eğitimleri aslı hanım veriyor.
4) Diğer üç soruyu birleştirip cevaplamak istiyorum. Çünkü burada kişisel yorumum devreye girecek ve sadece benim görüşümü yansıtır. Sca'nın değil alakam da yok zaten :)

Önceki iş yerlerimden ötürü bugüne kadar daha önce bırakın espresso makinasını kullanmayı espressoyu hayatı boyunca görmemiş yüzlerce kişiye barista eğitimi verip mesleğe kazandırdım. Ve bunu türkiyenin neredeyse her yerinde yaptım. 3 sene boyunca mesleğim buydu.

Bunu anlatmamın sebebi şu. Bu tarz eğitimlerde meraklı biriyseniz ve belirli bir zeka seviyesine sahipseniz teorik olarak çok fazla bir eksiğiniz kalmaz ama pratikte tecrübe kazanmak her meslekte olduğu gibi zaman ve zahmet meselesidir.

Bu eğitimin sonunda kahve kavurabilir mi? evet. Her türlü kahveyi kavurabilir mi? evet. Kusursuz kavurur mu? Kişiden kişiye değişir. Çok fazla kavurma eğitimine şahit oldum kimse kimseye benzemiyordu.

Biraz okuma araştırma ile bilgi edinip eğitime vereceği para ile yeşil çekirdek alıp bunları kavurarak deneyimleyerek aynı beceriye sahip olabilir mi ? evet ben oldum ona rağmen eğitim aldım. Hobby olarak yapacak kişi için hiç gerek yok ama profesyonel olmak isteyen kişi bir kavurmahanenin profesyonel havasını koklaması lazım. Teori pratiğin yanında hiç bir şey bu konuda. Bu baristalık içinde geçerli kavurma içinde. Evde 5 dakikada mükemmel bir shot almakla cafede 5 dakikada 10 tane mükemmel shot alıp o sırada müşterilerle sohbet edip, bar içerisindeki düzeni sağlamak adına gözünün sürekli stoklarında olması ve oturanların surat ifadesinden memnuniyetlerini ölçmek arasındaki fark teori değil tecrübedir. Kavurmada da birbirinden farklı miktarlarda gelen çeşit çeşit siparişi doğru iş planıyla çekirdeği hızlı ama doğru şekilde kavurup bir an önce paketlemeye teslim edip öğleden sonraki kargoya yetiştirebilmekle evdeki kavurma deneyimi arasında da tecrübe farkı var.

Umarım açıklayıcı olmuştur Suat hocam.

Herkese verdiği değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu mesleğin ve bu işin ciddi bir zamana emeğe ihtiyacı olduğunun farkındayım. Belli bir sermayede koymak gerekiyor bunun da farkındayım. Ama bir beyaz yakalı olarak hayatı boyunca aldığı kararlar ve yaptığı işlerle bir patrona yada kuruma para kazandırmış biri olarak artık vereceğim bu kararla risk almak istiyorum. Profesyonellik seviyeme gelincede😀 kahve kokusunu duyduğumda herşeyi unutuyorum, hayatında kendimi en mutlu hissettiğim zaman dilimi blooming evresini izlemek, en heycanlandığım an ilk yudumu aldığımda hangi tadı hissedeceğimi merak ettiğim an...kısacası ben kahvenin kokusunun olduğu yerde çok mutluyum ve bunu işim haline getirmeyi çok istiyorum. Belkide başaramam ama umarım Ankara'da bu konuda bana yardımcı olabilecek birini bulabilirsem bu mutluluğa ulaşmak için elimden geleni yapacağım. Herkese tekrar çok teşekkür ederim.

@Beytbaba
Bilgilendirici açıklamarın için teşekkür ederim.

Topere mail atıp ben bi makina almak istiyorum ama bi ön eğitim alabilir miyim derseniz size sca müfredatının sıkıştırılmış versiyonunun eğitimi veriyorlar. Ben bir kavurucu yanında temeli toperde teoriğimi sonra kendinin kavurucu olduğu bir firmada gece gündüz demeden deney yaparak kahve kavurması öğrendim araştırmacı ruha sahipseniz hemen gidip eğitime para gömmenize gerek yok ufak araştırmalar ile evde kavurma çalışıp sonra kavurma makinesi olan bir yere gidip benim de merakım var bir gün incelemeye gelebilir miyim derseniz sanmıyorum ki kimsenin hayır diceğini şahsen yıllarca eğitmenlik yaptığım için ben kavurucu olarak bir lokasyonda yer alıyorsam program dışında elimden gelen desteği veriyorum

Topere mail atıp ben bi makina almak istiyorum ama bi ön eğitim alabilir miyim derseniz size sca müfredatının sıkıştırılmış versiyonunun eğitimi veriyorlar. Ben bir kavurucu yanında temeli toperde teoriğimi sonra kendinin kavurucu olduğu bir firmada gece gündüz demeden deney yaparak kahve kavurması öğrendim araştırmacı ruha sahipseniz hemen gidip eğitime para gömmenize gerek yok ufak araştırmalar ile evde kavurma çalışıp sonra kavurma makinesi olan bir yere gidip benim de merakım var bir gün incelemeye gelebilir miyim derseniz sanmıyorum ki kimsenin hayır diceğini şahsen yıllarca eğitmenlik yaptığım için ben kavurucu olarak bir lokasyonda yer alıyorsam program dışında elimden gelen desteği veriyorum
uğur bey çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Ancak toperde Ankara'da değil sanırım benim bu işin ucundan tutup başlamak için Ankara dışına bir şekilde çıkmam gerekecek.

uğur bey çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Ancak toperde Ankara'da değil sanırım benim bu işin ucundan tutup başlamak için Ankara dışına bir şekilde çıkmam gerekecek.
Yooo Ankara'da da çeşitli kavurucular mevcut bence iletişime geçerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Geri