• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kavurma Ror Eğrisi Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrekara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

emrekara

Guest
Merhabalar
Kavurma makinamda bir sorun mu var tam bilemedim ama buraya yazmak istedim. Sıcaklıkları alış yerlerimde problem olabilir? Acaba bilgisi olan özelden ya da buradan yazabilir mi bir sorum olacak? Şöyle ki normalde ror eğrilerinde ET genelde BT'den daha yüksek olur. Bende tam tersi? Nedendir?

Merhabalar
Kavurma makinamda bir sorun mu var tam bilemedim ama buraya yazmak istedim. Sıcaklıkları alış yerlerimde problem olabilir? Acaba bilgisi olan özelden ya da buradan yazabilir mi bir sorum olacak? Şöyle ki normalde ror eğrilerinde ET genelde BT'den daha yüksek olur. Bende tam tersi? Nedendir?
et bt'ye bt et'ye bağlanmıştır.

mastech 6514 adlı bir sıcaklık ölçerim var oraya bağlı. orada sorun yok ama artisandan kullanıyorum
tamam mastech'de t1-t2 yerini değiştir. artisanda ters bağlantı yapmışsındır. ya bağlantı yanlış ya kavurma sırasında ciddi bir sorun var. ilk akla gelen ihtimal bağlantı. eğer bu şekilde çözülmezse artisandan kaydettiğin bir profili isteyeceğim? bakalım egsoz çekirdek hareketlerinden anlaşılır.

Valla baktım be abi. Egzozdan gelen kablo T2, T2 sıcaklığı T1'den hala yüksek. Artisana bağlamadan cihaz üzerinden bile egzoz sıcaklığını yüksek alamıyorum. Önce elimdeki mastech'den alabilsem T2 sıcaklığını daha yüksek, sonra bağlıcam ama alamıyorum. Anlayamadım valla hiçbişey. 3mbar ile kavurmaya başlıyorum 4. dakikada kahvem patlıyor. Yani sıcaklık göstergeside daha 120-130 larda... Benim cihazlar hepten bozuk galiba...:(

Prob bağladığın yerlerde hata var. klasik bir sorun bu. iki yöntem var. 1) profesyonel bir teknik destek lazım. probların konumunu ayarlayacak. 2) şuanki halini mümkün olduğunca kendin düzeltmeye çalışacaksın. probları makine içinde ileri geri alarak. amacın gerçek sıcaklığa mümkün olduğunca yaklaşmak. 150 derecelerde yellow point, 175-195 derece aralığında first crack alman lazım. (normal şartlarda) sen diyelim ki ayarlama sonrası first crack 160 derecede alıyorsan gerçek sıcaklıkla aranda 15-35 derece farkın var. first crack sıcaklığını kaçta geldiğinizi bildiğin kahveyle bunu deneyebilirsin. egsoz prob bağlantısı ise tamamen yanlış olabilir :( kaç dereceler alıyorsun? en iyi bir profil yollaman bir de onu inceleyelim izninle.

Geri