cagrierdogan
Üye
Bu muhteşem fotoğrafa az evvel rastladım. Mimar Rıfat Çadırcı'nın arşivindenmiş.
Adamın sol elinde tuttuğu nedir acaba sizce?

Adamın sol elinde tuttuğu nedir acaba sizce?

Tavanın sapı oluyor
@cagrierdogan hocam epeydir merak ediyordum başlık açılmışken sorayım , profil fotonuzdaki amca kimdir acaba?
Bu tarihte degassing yok muydu acaba?
Belgeselde de görmüştüm Somali'de halk hemen kavurup içiyordu. Tad profili hemen yerine geliyor mu? Bizim bilmediğiniz detay nedir?
Bu tarihte degassing yok muydu acaba?
Belgeselde de görmüştüm Somali'de halk hemen kavurup içiyordu. Tad profili hemen yerine geliyor mu? Bizim bilmediğiniz detay nedir?
@presto @Yirgacheffe öğütünce gaz salınımı hızlanıyor ama uygun hale gelene kadar bekliyorlar mıydı, meçhul.
degass yokBu tarihte degassing yok muydu acaba?
Bu arada o tavanın sapı değil.Dikkatli bakarsanız çekirdekteki renk değişimini takip eden optik renk sensörünü olduğunu görebilirsinizTavanın sapı oluyor
Kahkaha attım, hâlen de gülüyorumTavanın sapı oluyor
Annem 65 yaşında, her sabah 3 Türk kahvesi içmeden ayılamaz. Bi sabah ona kahve yaparken, çocukluğumda annem de böyle öğütürdü kahvesini dedi. Tahminimce o kültürlerin son demleri o dönemlere denk gelecektir.Türkiye hariç olmak üzere, kahve kültürü toplumları diyebileceğimiz toplumlarda kahve kavurma minimal alanlara indirgenmiş bir olaydır. Örneğin aile, dost meclisi gibi ortamlarda ritüelin bir parçası olarak kavrulur, öğütülür ve aynı mekan içerisinde tüketilir. Bu durum Meksika'da, Peru'da, Kolombiya'da, Yemen'de, Kenya'da, Etiyopya'da vs bu şekilde. Eğitim seviyesinin artması, yöresel kültürlerin zayıflaması, dışa göç verilmesi gibi hususlar nedeniyle bahsettiğim uygulamaların zamanla azalmasını bir kenara bırakırsak, saydığım yerlerde kadim uygulamalar hala yaşatılmaktadır. Bu kültürler arasında Türkiye farklı bir yerdedir. Zira 1. Dünya Savaşı sonrasında özellikle de Mehmet Efendi gibi ulusal şirketlerin de etkisiyle Türk aileleri evde kahve kavurma olayını terk etmiştir. Bu sebeple bu gibi süreçlere meçhul gözüyle bakmamız normal.
Netice itibariyle gaz salınımı, profil gibi yaklaşımlar kahve tarihine göre yeni şeylerdir.