• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve ile yapılacak yiyecek ve içecekler.

Servantofgod

Barista
İsim
Abdullah
Daha fazla  
İsim
Abdullah
Espresso Makinesi
Flair Pro 2
Değirmen
Sözen
Ekipmanlar
Flair Pro 2 - Plastik v60 - Porselen v60 - French Press - Çelik Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Konuyu doğru yerde mi açtım emin değilim ama gerekirse değiştiririm, şöyle bi sorum olacaktı:

Günlerdir sadece Espresso ve filtre kahve içmekten baya bıkkınlık yaşadım, farklı şeyler de denemek yapmak istiyorum.
Özellikle Espresso için, kahve ile neler yapılabilir diye merak ediyorum. Daha önce başkasından duymadığınız sizin yaptığınız şeyler var mı? Tabi ki herkes tarafından bilinen şeyleri de söylebilirsiniz. Belki aralarında denemediğim veya yapmadığım vardır. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Ne gibi içecekler yapılabilir veya tatlı olarak kullanılabilir.

Örnek verecek olursam; Tiramisu tatlısı veya kurabiye yaparken Espresso katmak (tariflerde genellikle instant kahve kullanılıyor ben Espresso ile hiç yapmadım.)

Alkol içenler için kokteyllerde de kullanılıyor. White Russian veya Irish Coffee.

Daha basit ve kahveden çok anlamazken yaptığım şeyleri de örnek verebilirim; Espresso, cold brew veya filtre kahveyi yapıp dondurup sonrasından sütün içine koyup içmek.

Muğla'da no48 coffee'de çok güzel bir alkolsüz kokteyl de içmiştim. Cold brew ve passion fruit püresi ile yapılıyordu o da bayağı güzeldi.
1672028207159.png

Örnekler çoğaltılabilir. Kendi yaptığınız şuruplarla yapılmış lattelerden de bahsedebilirsiniz. Mesela hala Pumpkin Spice Latte denemedim.

Yine aynı kafede içmiştim ama beğenmemiştim. Belki de o zaman öyle gelmiştir. Bi ara denerim.
Bu yaz epey uğraşmış bir kişi olarak bu konuda tonik markasının da önemli olduğunu söyleyebilirim. Bir de shotın direkt tonik üzerine alınıp karıştırılmamış halini hem görüntü hem de tat olarak daha çok beğeniyorum.

Espresso-tonik benim de favorim, bir de affogato var tabii.
Yaz boyu neredeyse her gün yaptım ikisini de.

Hep soğuk seçeneklerden gidiyoruz ama denemediyseniz granita da öneririm.
Hazırlaması da çok basit ama biraz uzun sürüyor:

Bir kafede adını hatırlamadığım bir içecek içmiştim; espresso, portakal suyu ve maden suyunu karıştırıp buzlu şekilde servis ediyorlardı. İlk yudumlarda hoşuma gitmişti ama bana biraz fazla gelmişti o yüzden bitirmekte zorlandığımı hatırlıyorum.

Affogato benim de favorilerimden. Ama genelde yazın tercih ediyorum :D

Filtre kahveli kek denemiştim ama çok kahveli gibi gelmemişti, tarifte kakao vardı yanlış hatırlamıyorsam. O belki kahve tadını bastırmış olabilir. Bir de öğütülmüş kahvenin demlenmeden toz halinde eklendiği bir tarif görmüştüm, onu henüz denemedim belki kahve tadı daha net geliyordur o şekilde.

Espresso-tonik benim de favorim, bir de affogato var tabii.
Yaz boyu neredeyse her gün yaptım ikisini de.

Hep soğuk seçeneklerden gidiyoruz ama denemediyseniz granita da öneririm.
Hazırlaması da çok basit ama biraz uzun sürüyor:

Affogato'yu nasıl unutmuşum ya. Evet o da güzel oluyor. Maraş dondurması ile daha da güzel oluyor. Yazın çok tüketirdim. Granita da güzelmiş. Dİrekt dondurmaktan ziyade biraz daha farklı dokusu olmuş. Yazın denenir.

pumpkin spice latte için Hayfene markası özel toz satıyor, benim de denemek isteyip hala fırsat bulamadığım bir içecek.
Görmüştüm ama hazır toz veya şuruplardan ziyade kendim içeriğini yapmak isterim. Baharatların oranını kendimize göre ayarlamak daha güzel oluyor diye düşünüyorum.

Bir kafede adını hatırlamadığım bir içecek içmiştim; espresso, portakal suyu ve maden suyunu karıştırıp buzlu şekilde servis ediyorlardı. İlk yudumlarda hoşuma gitmişti ama bana biraz fazla gelmişti o yüzden bitirmekte zorlandığımı hatırlıyorum.

Affogato benim de favorilerimden. Ama genelde yazın tercih ediyorum :D

Filtre kahveli kek denemiştim ama çok kahveli gibi gelmemişti, tarifte kakao vardı yanlış hatırlamıyorsam. O belki kahve tadını bastırmış olabilir. Bir de öğütülmüş kahvenin demlenmeden toz halinde eklendiği bir tarif görmüştüm, onu henüz denemedim belki kahve tadı daha net geliyordur o şekilde.
Filtre kahveli kek yerine espresso ile yapılabilir gibi geldi. Güzel bir tat verir gibi. Öğütülmüş kahveyi genelde tatdan ziyaden doku ve görüntü için kullanıyorum. Demlenmiş hali güzel olsa da öğütülmüş kahveyi direkt tüketmek istemem :) Eser miktarda çikolataya katmak güzel oluyor ama.

Geri