• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve için termos önerisi ???

Yirgacheffe

Barista
İsim
Necdet
Daha fazla  
İsim
Necdet
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Simonelli Musica
Değirmen
Mahlkonig Vario-W, Comandante, 1zpresso J-Max, Xeoleo vs
Ekipmanlar
V60, Chemex, Aeropress, Clever, Delter press, Mokapot, Hario Mocca vs
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beyoğlu
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bahçelievler
Halihazırda elimdeki termoslar fazla büyük. En küçüğü 1.2 lt kapasiteli. Bu nedenle biraz daha küçük bir termos almayı düşünüyorum.

0.5 / 0.7 ml kapasite aralığında,
Stanley/Contigo tarzı termos önerilerine açığım. Özellikle kullanıcı deneyimine dayalı önerilere şimdiden teşekkür ediyorum. 🙂

* Marka belirtmemin nedeni işi gücü termos, outdoor ürünler olan markalar bu konuda öncelikli tercihim.

Halihazırda elimdeki termoslar fazla büyük. En küçüğü 1.2 lt kapasiteli. Bu nedenle biraz daha küçük bir termos almayı düşünüyorum.

0.5 / 0.7 ml kapasite aralığında,
Stanley/Contigo tarzı termos önerilerine açığım. Özellikle kullanıcı deneyimine dayalı önerilere şimdiden teşekkür ediyorum. 🙂

* Marka belirtmemin nedeni işi gücü termos, outdoor ürünler olan markalar bu konuda öncelikli tercihim.
ZOJIRUSHI SM-SR48 Termos Bardak Matara, 0.48 lt, Mat Altın https://www.amazon.com.tr/dp/B0915CBQSY?ref_=cm_sw_r_apann_dp_MFSMR0J2Y1W1D0EGRC56 bunu kullanıyorum. Sıcak ve tat koruma gayet güzel.

Zojirushi kullananlar memnundu hem temizlik hem de kahve tadını bozmadığı için iç kaplaması antistick kaplama olanlar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Bende stanley var, sıcak - soğuk tutma açısından mükemmel ama çelik işte tat bırakıyor. Yaz için mükemmel ama buzlu suyu aksama kadar soğuk tuttuğunu hatırlıyorum.

Zojirushi nonstick kaplama olandan 2 taneye sahibim. İndirim beklerseniz 400-500 tl civarına bulunuyorlar. Çok ince düşünülmüş yönleri var. Akışı kesiyor, kapağı arkaya mıknatısla yapışıyor, çok çok hafif... tek sıkıntısı dayanıksız olması ve içine demleme yapma imkanınızın olmaması. Tavsiye ederim.

contigo west loop kullanıyorum, memnun değilim.
termosta aradığım iki olayı da sağlayamıyor 1 uzun süre sıcak 2 koku

iyi yanları: kapak kısmı güzel akıtmıyor, yere düşürdüm birkaç kez dayanıklı.
Ayni ürün bir yıldır bende de var, sıcak tutmasına bir şey diyemeyeceğim en fazla iki saat beklettiğim için ama koku sorunu hiç yaşamadım hala sıfır koku, ki bazen yıkamayı unuttuğum oluyor. Benim şikayetçi olduğum kısım kahve tadının metal temasından bozulması, bu nedenle belki içi seramik kaplı contigo glaze iyi bir alternatif olabilir.

İçi yine seramik olan fellow var ama herkes kokudan şikayetçi, özellikle everywhere modelinde. Ben fellow move aldım amazondan, hemen hemen tr fiyatının yarısına geliyor, ama henüz ulaşmadı.

Bende de bu vardı fakat çantaya attığım zaman klipsli yerine baskı olduğundan sanırım sızdırma yapıyordu. Bu sıkıntı sadece benim ürünümle ilgili olabilir ama çantada taşımayı düşünüyorsanız dikkat etmekte fayda var.

Bu sızdırma olayından sonra fellow carter mug aldım memnunum.

Netice itibarıyle bunu aldım kullanan bir arkadaşımın önerisiyle. Gün içi 4-5 saatlik süreçteki ihtiyacımı görüyor. İndirimle 400 lira gibi bir fiyata geldi amazon’da birkaç hafta önce.

Ekli dosyalar

• 62AFDF46-8E78-4E91-A97C-CDB6227F90C7.jpeg
    62AFDF46-8E78-4E91-A97C-CDB6227F90C7.jpeg
    194.4 KB · Görüntüleme: 49
Fellow Carter move mug kullanan var mı düşüneleriniz neler bu ürün hakkında

Fellow mug kullanıyorum. İçi seramik kaplı. Bu yüzden kokudan yana sorun olmuyor. Öte yandan sızdırma ve damlama konusunda da başarılı. Sıcak tutma performansı da güzel.

Kahveyi termostan içmeyi hiç sevmesem de artık sabah kahvesi hariç dışarıda tüketmek durumundayım.Stanley Action kullanıyorum fakat kahveye oldukça aroma kaybettirdiğini söyleyebilirim.
Fellow Carter Move ve Zojirushi önerenler gördüm. Güncel olarak hangi termosu önerirsiniz, kahveden maksimum aromayı alabilmek için termosla, tadını çok fazla kaybetmeyecek?

Contigo Glaze kullanıyorum, memnunum.

Tat değişimi ve lezzet yönünden kötü deneyimlerim sebebiyle termostan kahve içmeyi sevmeyen biri olarak fikrimi değiştiren marka zojirushi olmuştur. İçi kaplamalı, 360 ml beyaz rengini kullanıyorum şu an. Estetik olarak çok beğeniyorum. Aşırı hafif ve lezzet açısından negatif etkisi hiç yok. Tadı korumasının yanında kaplamasının bir diğer artısı temizlerken deterjan kullanmıyor olmama rağmen kahve kokusu bırakmıyor olması. Suyla durulayıp kurumaya bırakmak kafi geliyor.
Kahveyi demledikten sonra biraz soğumasını bekleyip termosa aktarıyorum. Beşinci altıncı saatten sonra dahi keyifle içilebilir, ideal sıcaklıkta bir kahve oluyor termosta.

Demleme ekipmanlarına uygun olduğu için bi hevesle fellow muglardan edindim 3 sene önce.. İlk başlarda gayet iyiydi ama içim olarak kapak yapısı çok verimli gelmedi.. Bigün dışarıya çıkarken baharatlarla kendi hazırladığım masala çayını ekledim içerisine ama kokusu öyle bi sindi ki, aylarca temizlemeye çalıştığım halde başaramadım.. Karşıma çıkan her yöntemi denediğim halde kokuyu gideremedim.. Firma ile mailleştim ve 4 gün içerisinde ücretsiz olarak yeni kapağı teslim ettiler.. Şuan kahve dışında bişey koymuyorum artık ve idare eder diyebilirim.. Yeni tasarladıkları kapaklar daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum ama henüz bi tane alıp deneyemedim.. Eğer almayı düşünüyorsanız, büyük boyunu almanızı tavsiye ederim.. Bendeki küçük boy olduğu için soğuk içecekler için kullanamıyorum.. Bu benim için büyük bi eksi.. Birde standart kapaklardan almayın, kaydırmalı kapaklar daha iyi olabilir!.

Tersten cevaplasam, termos için kahve önerisi yapsam olur mu(:

zojirushi - fellow carter gibi seramik kaplama termoslarda anaerobik kahveler çok tehlikeli oluyor.
Mesela tadım notuna vişne yazmışlar. Kahve termosta 1 saat bekledikten sonra o vişne bir patlıyor, aman yarabbi. Sanki termos baskın lezzeti bulup gözümüze sokuyor.

Geri