• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Firmalarının Kullandığı Espresso Basınç Değerleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Son yıllarda klasik italyan tarifinden farklı olarak bazı ünlü kahve firmaları espresso makinelerinde ki basınç değerlerini düşürmeye başladılar. Basınç değişikliğini özellikle kuzey Avrupa lı kavurucular da görüyoruz. En son siparişimde Coffee Collective den iki paket espresso ekledim. Kendi önerdikleri tarifte basıncı 7 bar olarak kullandıklarını gördüm. Elimde ki çekirdeklerden bir tanesi Kenya ülkesine ait. Kenya'lar hepinizin bildiği üzere asiditesi yüksek kahveler. Aynı kahveyi 9 bar ile demlediğinizde asidite sizi rahatsız ederken 7 bar basınç ile demlediğiniz çok keyifli bir asidite ortaya çıkıyor. Bu deneyimin üzerine bende bir liste hazırlamaya karar verdim. Sizler de bildiğiniz araştırdığınız değerleri lütfen burada paylaşın tabloyu sürekli güncelleyelim.

FirmaÜlkeKullandığı Basınç
Coffee CollectiveDanimarka7 Bar
Right Side Coffee Roastersİspanya 9 Bar

James Hoffmann 6 bar'da demleme sonuçlarının "daha iyi" olduğuna yönelik bir makale üzerine yorumunu yayınlamıştı. Bağlantıyı aşağıya bırakıyorum :)

Geri