• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Firmalarına Açık Mektup

CoFFeePaTh

Barista
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Espresso Makinesi
Profitec Drive
Değirmen
Kinu M47 Classic, Mazzer Philos
Ekipmanlar
Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Merhaba,
Toplu alımlar, reçete paylaşımları ve ortak tadım yoluyla toplam kahve deneyimini bir üst noktaya taşıdığı gibi, sürümden kazanma-kazandırma gibi ikincil bir fonksiyonu da sağlıyor. Kahveseverler %25-30 oranında indirimli kahveler satın alabiliyorken, kavurucular da rutin kapasitelerinin üzerinde satış yaparak bir kazanım elde edebiliyorlar.
Toplu alımların iyi-kötü yanları uzun uzun tartışıldı, forumda saygı çerçevesinde herkes fikrini beyan etti ve ne mutlu bizlere ki, kazasız belasız ilerliyoruz. Konu bu değil. :)
Konu şu ki, bir süredir aylık alımlarla paralel indirimler de gözlemlemekteyim. İndirim güzel bir şey, herkes seviyor. Bazı kıyafet mağazaları mesela, yılın onbir ayında sürekli indirimde, insanı cezbediyor indirim çünkü.
Kahve alımındaki indirim ise, bazılarınca birinci firmanın alımının baltalanması olarak algılanabiliyor; fakat ben olaya daha iyimser, talepkar bir pencereden yaklaşmak istiyorum:
Kahve fiyatları gerçekten çok yükseldi, bunda artan kurun, kahveye talebin vs. etkileri olabilir. Fakat birinci çıkılmadığı bir ayda, yani sürüm beklentisi olmadan %20-25 oranında indirim yapılabiliyorsa, bunda kâr beklentisi varsa; fiyatlar neden süreklilik arzedemesin?
Sözün özü, bir kahvesever olarak, kendimce firmaları fiyatlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. %20 civarı indirimli haliyle de kâr beklentisi gerçekçiyse, lütfen fiyatları sürekli olarak bu seviyelerde tutun, kahveseverler olarak seçeneğimiz çoğalsın. Toplu alımda çıkarsanız da, indirim %10 da olsa, hiç olmasa da, biz sizi daha az tercih etmeyeceğiz. :)

Sürçülisan ettiysek affola...
İyi akşamlar dilerim herkese...

Selamlar @CoFFeePaTh

Bakış açın bence çok doğru,madem %20 indirim ile de kar edilebiliyor niçin insanlar normal fiyatı ile 100 Gram alacağına karınızın %20 eksiği olan fiyattan 250 Gram alarak yine sürümden kazandırmasın?

Forumumuzda bazı kavurucuların hesapları var,zannımca bir kaç gün içerisinde yorumlarımı görebiliriz.

Merhaba @CoFFeePaTh, tam kavurmaya başlıyordum bu üzerinde bol bol tartışmak isteyeceğim önemli konuya denk geldim ama ne yazık ki kısa kesmek zorundayım:(

Sürümden kazanmak mümkün olmadığı dönemlerde sabit maliyetler bizim gibi butik firmalarda yıkıcı etkiye sahip oluyor ve haklı olarak sorduğun "niye olmasın?" bence önemli ölçüde buna bağlı. Diğer taraftan butiğin emeğindeki bir çok fonksiyonun büyük firmalarda olmadığını görüyoruz, öyle ki büyük firmalar bizlerle aynı işi yapmaya kalkışsalar fiyatlarını şu ankinin 2 hatta 3 katı ile çarpmaları işten değil... Butik firmaların fiyatlarının yüksek olması biraz da onların fıtratında olduğu için böyle diye düşünüyorum hatta (bu kısım sadece bir teori): Fiyatlarını gereğinden fazla azaltmaları butik firmaların ona göre bir pazara angaje olmasını getireceği için ana akıma kaymalarına ve çıkmaz bir yola girmelerine sebep olabilir diye düşünüyorum.

Elbette sürümden kazanacağımızı bildiğimiz projelerde hesaplamamızı yapıp fiyatı düşürebiliyoruz ve bu konuda ne kadar garantimiz olursa belli bir noktaya kadar fiyatı düşürebilmemiz gelecekte de mümkün, mesela; bu kampanyanın %50 yoğunluğunda bir talebin önümüzdeki 3 Ay boyunca bir abonelik sistemi ile devam edeceğini bilsem hepimizin faydalanabileceği iyi bir iskonto oranı uygulayabilirdim. Hatta süreklilik olasılığının göründüğü anda indirim yerine liste fiyatı güncellenirdi.

Bu konunun üzerinde düşünüp geliştirmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum.

Sevgiler

Son düzenleme:
indirimin sürekli olması diye bir şey söz konusu değil. sürekli olursa indirimli fiyat, normal fiyat olur zaten. yüzde 20 indirim ifadesini görmek istiyorsanız hepsiburada taktiği yapılabilir. 80 liralık çekirdek 100 tl'ye çıkarılıp yüzde 20 indirimle satılabilir :D

indirimli fiyat üzerinden sadece kar edildiğini düşünmemek lazım. bazen nakit girişi için bile indirim yapılabilir, nitekim özellikle küçük işletmelerde en önemli konu cash flowdur vs.

indirimli fiyat üzerinden sadece kar edildiğini düşünmemek lazım. bazen nakit girişi için bile indirim yapılabilir, nitekim özellikle küçük işletmelerde en önemli konu cash flowdur vs.
Katılıyorum, konuşacak çok şey var, şimdi ben kavurmaya:)

Toplu alımlardaki indirimlerde firmaların kar gözettiğini çok düşünmüyorum, daha çok nakit girişi ve nitelikli kahve tüketicisi ile bir iletişim kurma amacı olduğunu düşünüyorum. Kar elbet vardır ama cuzidir muhtemelen. Neticede toplu bir girdi yaşanıyor, daha fazla bir yoğunluk da söz konusu. ama fiyatlardaki artışlar insanları düşündürmüyor değil..

Merhabalar ,

Toplu satışlarda firmaların ana odak noktasının maddi kazanc elde etmek olmadığını düşünüyorum buradaki temel amac ürün bilinilirliğini arttırmak olabilir.

Ulusal capta %15-20 artış maalesef bizim ülkemizde daha yüksek seviyelere cıkabiliyor.(Başka bir konuda da yazdığım gibi birkac tedarikci elinde mal olmasına rağmen fiyatların daha da yükseleceği düşüncesi ile fiyat teklifi bile atmadı ...)

Evet fiyatlar yüksek ama bu fiyatların ana yükselmesinin sebebi kavurucular değil

Geri