Abim çok yanlış yere gelmişsin bence. Öğütücü, v60, tartı falan yazan arkadaşlar bekar sanırım. Yapmayın arkadaşlar, etmeyin.
Mavi hapı seçerseniz attığın linkteki makinelerden birini alırsınız. Eşinize jest olur, biraz uğraşırsınız. Sonra beceremeyip Türk kahvesinden devam edersiniz. Makine de kenarda durur, nakit ihtiyacı olursa sarı sitede yerini alır.
Kırmızı hapı seçerseniz, bütçenize uygun profesyonel bir makine (en azından sıfır makine) olmadığını fark ederek bütçe arttırırsınız. İyi kötü espresso yapmaya başlayınca değirmenin farz olduğunu da anlarsınız. Kahveye ayrılan paraları hiç saymıyorum bu arada. Kırmızı hapa devam edersiniz işin içine leveler, tamper istasyonu, shower screen, bottomless portafilter jestleri girer de girer. Naked portafilterden gelen hataları gördükçe wdt ile tanışıp neden üç beş iğneye para vermem gerek niye sorgulamaya başlarsınız. Cüzdanınız, akıl sağlığınız hatta belki evliliğiniz tehlikeye girer.
Benim tavsiyem hapları bırakıp o bütçeye Fissler düdüklü tencere alın. Ben anneme aldım. Çok severek kullanıyor.