• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve dünyasına adım atıyorum öneri bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hmzkckl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hmzkckl

Yeni Üye
İsim
hamza
Daha fazla  
İsim
hamza
Sevgili arkadaşlar eşimin dogum gününün yaklaşması hasebiyle Cok istedigi espresso makinesi almak istiyorum 2. el olmaz biraz arastirdim bu kahve dünyası neymiş boyle 😅 bütçem 4-5 bin TL
internetten bulduğum su iki model sizce nasil ustadlardan öneri bekliyorum...

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-29-22-49-15-34_8e92da805446de3460a04639a669955c.png
    Screenshot_2023-04-29-22-49-15-34_8e92da805446de3460a04639a669955c.png
    276.3 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_2023-04-29-22-49-11-35_8e92da805446de3460a04639a669955c.png
    Screenshot_2023-04-29-22-49-11-35_8e92da805446de3460a04639a669955c.png
    144.4 KB · Görüntüleme: 84
Eşinize espresso makinası alacak kadar onu çok seviyorsanız, ileride o da size aynı sevgi ile sütlü köpüklü, kuğulu, kalpli kapuccinolar, latteler yapsın isterseniz lütfen eşiniz için bütçeyi az daha çıkın ve şunu alın. https://www.akakce.com/espresso-makinesi/en-ucuz-gaggia-ri9480-11-new-classic-fiyati,388534966.html.

Şimdi siz kahveden pek anlamıyor ve eşiniz erkek ise şöyle örnek vereyim. Sizin linktekiler Karaca düdüklü tencere, benim linkteki Fissler.

Yine siz kahveden pek anlamıyor fakat eşiniz bayan ise sizin linktekiler Fiat Egea, benim linkteki Toyota Corolla.

Eşinize espresso makinası alacak kadar onu çok seviyorsanız, ileride o da size aynı sevgi ile sütlü köpüklü, kuğulu, kalpli kapuccinolar, latteler yapsın isterseniz lütfen eşiniz için bütçeyi az daha çıkın ve şunu alın. https://www.akakce.com/espresso-makinesi/en-ucuz-gaggia-ri9480-11-new-classic-fiyati,388534966.html.

Şimdi siz kahveden pek anlamıyor ve eşiniz erkek ise şöyle örnek vereyim. Sizin linktekiler Karaca düdüklü tencere, benim linkteki Fissler.

Yine siz kahveden pek anlamıyor fakat eşiniz bayan ise sizin linktekiler Fiat Egea, benim linkteki Toyota Corolla.
Hahahhah 😅😅 cok guzel bir yaklaşım Hocam teşekkür ederim önerdiğiniz ürünü inceleyecegim.

+1

Hadi makineyi aldınız o fiyata ama öğütücü?.. Çekirdekleri nasıl öğüteceksiniz? 😀 Bence önce öğütücü işini çözün. Ki onun da en uygunu 3-5 bandında ve olmazsa olmaz. Öğütülmüş kahve alırım diyorsanız, makine almanıza da gerek yok bence. 😀

Hadi makineyi aldınız o fiyata ama öğütücü?.. Çekirdekleri nasıl öğüteceksiniz? 😀 Bence önce öğütücü işini çözün. Ki onun da en uygunu 3-5 bandında ve olmazsa olmaz. Öğütülmüş kahve alırım diyorsanız, makine almanıza da gerek yok bence. 😀
Şşşşt... Yeni adım atıyor, ürkütme. Eşi kimse artık yakında hoşgeldin deriz.

Tamam anladim sizi gayet iyi anladim gagaria onerdinizya sekli tuşlu kısmı hiç hoşuma gitmedi be reis ? su nasıl ep 2200 veya philipsin 2231/40 modeli var

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-30-11-20-45-93.png
    Screenshot_2023-04-30-11-20-45-93.png
    146.5 KB · Görüntüleme: 65
Yeni giriş yapana Gaggia önermek bence en zor kısmından başlatmak gibi bir şey. Henüz tecrübesi yok, sevecek mi sevmeyecek mi? E gaggia alacak öğütücü de lazım cakmabarista'nın dediği gibi. E her seferinde aynı shot'ı yeni başlayan biri nasıl alabilir? Bütçe konusuna hiç girmiyorum. 11 - 12K üzerine para harcayacak değirmeni ile birlikte. Bütçesinin iki katı.

Sevgili @hmzkckl manuel makina arıyorsanız başlangıç için Dedica 31.21 modeli iyidir. Ancak bir süre sonra işleri ilerletmek istediğinizde yeterli olmayabilir. Üzerine modifikasyon yapmanız gerekebilir ya da daha üst bir makineye geçmeniz gerekebilir.

Bununla birlikte attığınız her iki makina da boiler kazana sahip. Yani ısınması için biraz zamana ihtiyac var. Shot aldıktan sonra sütü köpürtmek için de biraz daha zamana ihtiyaç duyacaksınız. Arka arkaya espresso + süt köpürtme yapacaksanız biraz zaman alıyor bunu belirtmiş olayım. Bütçenizin biraz üzerine programlanabilir model olan ve thermoblock'lu Dedica 665 - 675 - 685'i önerebilirim. Thermoblock'un avantajı hızlıca ısınıp shot'a hazır olması, süt köpürtmek istediğinizde de hızlıca buharı hazırlayabilmesidir.

Ayrıca son paragrafta bahsettiğim makineler basınçlı sepet içeriyor. Yani hali hazırda öğütülmüş bir kahveyi kullanabilirsiniz ya da başlangıç seviyesi değirmenler ile güzel sonuçlar alabilirsiniz. İşleri ilerletmek istediğinizde basınçsız sepete geçip bir kaç modifikasyon ile güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Youtube'da Tom's Coffee Corner kanalında incelemeleri mevcut. Oradan da fikir edinebilirsiniz.

Sevgiler

Kadınlar genelde komplike makineleri sevmezler, Hamza Bey de eşine alacak bu hediyeyi, hani kendisi de ben yapabilirim eşime diyebilir ama bilmiyorum mutfakla arası nasıl her kahve istediğinde Hamza elinden bi kahve içelime dönebilir 😂 o yüzden tek tuş çok fonksiyon basayım latte olsun basayım espresso olsun makineleri önerin bence, eşinin daha çok hoşuna gider diye düşünüyorum

Kadınlar genelde komplike makineleri sevmezler, Hamza Bey de eşine alacak bu hediyeyi, hani kendisi de ben yapabilirim eşime diyebilir ama bilmiyorum mutfakla arası nasıl her kahve istediğinde Hamza elinden bi kahve içelime dönebilir 😂 o yüzden tek tuş çok fonksiyon basayım latte olsun basayım espresso olsun makineleri önerin bence, eşinin daha çok hoşuna gider diye düşünüyorum
Abi aynen öyle ben anlatsam bukadar iyi anlatamam😅

iki forumda da kahve makinesi önerisi isteyen herkese otomatikleşmiş bir şekilde gaggia classic tavsiye ediliyor, çok yanlış bir davranış, 8 aylık bir gaggia classic kullanıcısı olarak şunu net söyleyeyim, gaggia zor bir makine, herkese gitmez, insanları yanlış yönlendirmemek lazım.
Şimdi şöyle söyleyeyim, hediye alacak er kişisi olaya yeni. Eşi espresso işlerinde yeni mi değil mi bilmiyoruz. İlk mesajda doğrudan espressodan bahsettiği, latte, kapucino gibi şeylerden bahsetmediği için algısal olarak eşinin biraz bu işlere hakim olduğu, er kişinin de bu durum için bir jest yapacağı intibaı oluşmuştu bende. Fakat durum ayan oldu, benim tavsiyenin hükmü düştü. Ah be ne eşler var, Gaggia al desek alacak kıvamda; benimkisi kahve malzemeleri kalabalık yapıyor diye mutfağın en prim etmeyen yerini tahsis etti bana.

Sonuç olarak: sayın @portakalhalil meseleyi güzel tahlil edip çözüme kavuşturmuş. Yar bana da bir Gaggia.

Abim çok yanlış yere gelmişsin bence. Öğütücü, v60, tartı falan yazan arkadaşlar bekar sanırım. Yapmayın arkadaşlar, etmeyin.

Mavi hapı seçerseniz attığın linkteki makinelerden birini alırsınız. Eşinize jest olur, biraz uğraşırsınız. Sonra beceremeyip Türk kahvesinden devam edersiniz. Makine de kenarda durur, nakit ihtiyacı olursa sarı sitede yerini alır.

Kırmızı hapı seçerseniz, bütçenize uygun profesyonel bir makine (en azından sıfır makine) olmadığını fark ederek bütçe arttırırsınız. İyi kötü espresso yapmaya başlayınca değirmenin farz olduğunu da anlarsınız. Kahveye ayrılan paraları hiç saymıyorum bu arada. Kırmızı hapa devam edersiniz işin içine leveler, tamper istasyonu, shower screen, bottomless portafilter jestleri girer de girer. Naked portafilterden gelen hataları gördükçe wdt ile tanışıp neden üç beş iğneye para vermem gerek niye sorgulamaya başlarsınız. Cüzdanınız, akıl sağlığınız hatta belki evliliğiniz tehlikeye girer.

Benim tavsiyem hapları bırakıp o bütçeye Fissler düdüklü tencere alın. Ben anneme aldım. Çok severek kullanıyor.

Abim çok yanlış yere gelmişsin bence. Öğütücü, v60, tartı falan yazan arkadaşlar bekar sanırım. Yapmayın arkadaşlar, etmeyin.

Mavi hapı seçerseniz attığın linkteki makinelerden birini alırsınız. Eşinize jest olur, biraz uğraşırsınız. Sonra beceremeyip Türk kahvesinden devam edersiniz. Makine de kenarda durur, nakit ihtiyacı olursa sarı sitede yerini alır.

Kırmızı hapı seçerseniz, bütçenize uygun profesyonel bir makine (en azından sıfır makine) olmadığını fark ederek bütçe arttırırsınız. İyi kötü espresso yapmaya başlayınca değirmenin farz olduğunu da anlarsınız. Kahveye ayrılan paraları hiç saymıyorum bu arada. Kırmızı hapa devam edersiniz işin içine leveler, tamper istasyonu, shower screen, bottomless portafilter jestleri girer de girer. Naked portafilterden gelen hataları gördükçe wdt ile tanışıp neden üç beş iğneye para vermem gerek niye sorgulamaya başlarsınız. Cüzdanınız, akıl sağlığınız hatta belki evliliğiniz tehlikeye girer.

Benim tavsiyem hapları bırakıp o bütçeye Fissler düdüklü tencere alın. Ben anneme aldım. Çok severek kullanıyor.
Bu yoruma düdüklü tencere gibi gümledim

Eğer değirmen, tartı, tamper, kahve kaşıma çubuğu gibi kesin bunu da almam gerek diye kendinizi kandıracağınız nice alet edevatınız varsa yukarıdaki makineler olur ama yoksa mecbur ufak ufak talepler olacaktır “aa kahveyi öğüttükten sonra küçük iğnelerle karıştırıyorlar” -ALALIM dersiniz ve bu nice edevatları aldıktan sonra yukarıdaki makineler tatmin etmemeye başlar. Daha fazlasını istersiniz, gözünüz doymaz, bataklığa saplanırsınız. Bir sonraki doğumgününde de göğsünüze feed the monster dövmesi yaptırırsınız

Nespresso kapsül makinelere baktınız mı? Kırmızı fiyonk kurdeleyle çok şık dururlar. Hem onların tekrar kullanılabilir metal kapsülleride var, edevat olarak en fazla onu alırsınız:)
İçine nitelikli çekirdek koyar mutlu mesut yaşarsınız🌸

Şundan dolayı söylüyorum. Evlendiğim kadın bana doğum günümde çakma v60-çikko değirmen seti hediye almıştı. O günden beni içimdeki kahve canavarını bir türlü doyuramadım -.-

Son düzenleme:

Bence de doğru tavsiye bu, mavi hapı seçip bu yolculuktan memnun kalıp kalmayacağını görmek. Eğer bir heves ise ve ileride pek devam etmeyecek ise çok fazla bütçe ayırmamış olursunuz. Yok bu girdaba kapılıp giderek işi büyütürseniz bu verdiğiniz para ileride yapacağınız harcamanın yanında gözünüze dahi görünmez.

Sizin bu inanılmaz pozitif enerjiniz içtiğiniz kahvelerden mi geliyor ? cevapların hepsi birbirinden şahane cok eğlendim. 😄🌷
Ve şunu anladım; ya bu işi layığıyla yap yada hiç bulaşma Türk kahvesi demle geç
Benim için bu yorumlar yeterlidir degerli tavsiyelerinizi düşünüp yolumu cizecegim Cok teşekkür ederim.

Şimdi efendim Türk kahvesi deyip geçemezsiniz, şunlara göz atmakta fayda var :)))))

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-05-02-00-40-21-93_0311c9f6806a66343c45622522faa000.jpg
    Screenshot_2023-05-02-00-40-21-93_0311c9f6806a66343c45622522faa000.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2023-05-02-00-40-33-62_0311c9f6806a66343c45622522faa000.jpg
    Screenshot_2023-05-02-00-40-33-62_0311c9f6806a66343c45622522faa000.jpg
    60.3 KB · Görüntüleme: 49
Geri