Hocam bir önceki mesajınızda sertifikanın ulaşılabilirliğini sorguladığınız için sorabilirsiniz dedim. Yoksa kimse sizden işinizi gücünüzü bırakıp sertifika peşine düşmenizi beklemiyor.
Kusura bakmayın, bulunduğum yerdeki internetin yavaşlığından sayfa yüklenirken mesajınızı görmemiştim.
İçimiz rahat olarak temin edebilir miyiz?
Amacımıza göre hem evet, hem hayır.
Nedeni şöyle, eğer bir Blue Mountain içmek istiyorsak evet, güvenebiliriz. Blue Mountain yöresel işaretli bir kahve. Ve bundan dolayı da markanın işaretini, amblemini, logosunu, adını bulunduran işletmelerden aldığımız kahveler o kahvedir. (Ad, logo kullanmak sahte olabilir mi? Bir başkası olsa bundan şüphe edebiliriz. Ancak kurumsal şirketlerde bu gibi şeylerin sonuçları hukuki açıdan çok ağır olur. Bu nedenle büyük firmalar hukuken doğrusundan şaşmaz.)
Ancak eski hasat mı, yeni hasat mı? hayır dememdeki çekince bu olabilir. Neticede past crop bir kahveye gidip de yeni hasat ücreti ödemem şahsen. Ki ülkemiz konumundaki birçok ülkeye giden pahalı kahveler genellikle past crop. Kendim de kahve işiyle uğraşıyorum. Yani kahve sadece hobim değil. Aynı zamanda ticaretini yaptığım bir şey. Bu nedenle ülkeye giren çıkan, gelen giden ne varsa toptan kısmında takip ediyorum mümkün mertebe.