• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve demlemede kullandığınız ekipmanlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Silinen üye 3276
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 3276

Guest
Vestel vakum makinesi: kahve aldığımda degassing süreci bitiminde kahveleri 25 gram olarak vakumlayıp buzluğa atıyorum.
Hepsiburadadan alınmış ucuz hassas tartı : ucuz ve işe yarıyor.
Hario mini slim plus değirmen: g 50 değirmenimde var ama ben harioyu daha çok sevdim. Tamamen öznel bir durum daha iyi diyemem.
Aeropress go: 25 gram ile 400 ml kahve yapabiliyorum. Herseferinde ölçmüyorum. Bi kere bardağını ölçtüm ona göre yapıyorum.
Stanley termos 0,47 ml : yaptığım kahveyi hemen içmek zorunda kalmamak için.

Biyere giderken termosuma sıcak su koyup yanıma 25 gram kahve ile değirmen ve aeropress götürüyorum. Canım ne zaman nerde isterse kahve yapabiliyorum. termos 0,47 olduğu için kalan su aeropressi temizlemeye de yetiyor.

Siz nasıl yapıyorsunuz. Birbirimize fikir vermesi açısından.

Moderatörün son düzenlenenleri:
ev ekipmanları:
1zpresso k-plus değirmen
hario plastik v60-02 - timemore cam v60-01 - clever dripper (beyaz) - aeropress
soy cezve - nurgaz pergamon mini ocak
Grossag filtre kahve makinesi
Konchero siyah ısı ayarlı kettle,
timemore tartı + kaan tartı
vacu vin + 8 tıpa
Packtech d-50 vakum makinesi

işyeri ekipmanları:
timemore slim plus değirmen
plastik timemore v60-01, clever dripper (kırmızı)
Philips Daily Collection HD7461/20 Kahve Makinesi
Miroco ısı ayarlı kettle
Timemore 300ml kettle (çay demleme için kullanıyorum)
Deco tartı
mini kaan tartı

Yardımcı ekipmanlar olarak elbette termoslar, filtre kağıtları, şişeler, poşetler ve hayallerim
veeeeeee tüm bu demlemelerde bana eşlik eden sevgili eşim :)

Şu an kullandığım ekipmanlar:
Timemore C2 değirmen,
Timemore Crystal Eye V60-02 Dripper (plastik), Hario V60-02 Dripper (plastik) , Thefferuat V60 Dripper (Teflon kaplı metal),
Timemore Black Mirror tartı,
Hario Coffee Server 02

Filtre kağıdı olarak genelde Cafec TH-1 tercih ediyorum.

Döküş için gooseneck ısı ayarsız bir ibrik kullanıyorum. Kısa sürede ısı ayarlı bir gooseneck kettle katabilirim umarım aralarına :)

Geri