teyyaredenkahve
Barista
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Levent
Aşağıdaki konudaki mesajlardan sonra ayrı bir konu açmaya karar verdim 
www.kahvekulubu.net
Suyu israf etmemek önemli ama her şeyi tadında bırakmak da lazım
Benim yöntemin aşağıdaki gibi. Cam V60 ı kettle in üstüne koyuyorum ve sıcacık oluyor
Ardından kağıt filtreyi ıslatıp yıkarken, altına içeceğim bardağı koyuyorum. Su israfı en aza iniyor. Döktüğüm suları da birleştirip çiçek vs de kullanmaya çalışıyorum 
Sizler de yöntemlerinizi yazabilirsiniz. Ben bu yöntemi seramikte de kullanıyorum.
@MuratBlues un fırın yöntemini denemedim


Hario dripper olarak; Plastik mi yoksa seramik mi
Ekipmanın ısınabileceği sıcaklık az çok belli. Musluktan akan su hiç bir zaman 90C-100C olmaz. Bir de musluktan akan su da israf oluyor. 200 ml kahve içmek için, litrelerce su harcamak ve ekipman ısıtmak bana çok doğru gelmiyor. Sadece özel kahvelerde bunu yapıyorum. Malzeme seçimi tercih ve...

Suyu israf etmemek önemli ama her şeyi tadında bırakmak da lazım

Benim yöntemin aşağıdaki gibi. Cam V60 ı kettle in üstüne koyuyorum ve sıcacık oluyor


Sizler de yöntemlerinizi yazabilirsiniz. Ben bu yöntemi seramikte de kullanıyorum.
@MuratBlues un fırın yöntemini denemedim


Son düzenleme: