• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve demleme ekipmanınızı nasıl ısıtıyorsunuz? (Su İsrafı)

teyyaredenkahve

Barista
İsim
Levent
Aşağıdaki konudaki mesajlardan sonra ayrı bir konu açmaya karar verdim :)

Suyu israf etmemek önemli ama her şeyi tadında bırakmak da lazım :)

Benim yöntemin aşağıdaki gibi. Cam V60 ı kettle in üstüne koyuyorum ve sıcacık oluyor :) Ardından kağıt filtreyi ıslatıp yıkarken, altına içeceğim bardağı koyuyorum. Su israfı en aza iniyor. Döktüğüm suları da birleştirip çiçek vs de kullanmaya çalışıyorum :)

Sizler de yöntemlerinizi yazabilirsiniz. Ben bu yöntemi seramikte de kullanıyorum.

@MuratBlues un fırın yöntemini denemedim :)

20200609_111422.jpg

Son düzenleme:
Plastik V60 Kullandığım için yarım bardak kadar bir su ile hızlı bir şekilde Isınmış oluyor aynı suyu bardağa dökerek bardağımıda ısıtıyorum :) Suyuda siz gibi bir kapta biriktiriyorum oda Ağaçlara gidiyor :)

Plastik V60 Kullandığım için yarım bardak kadar bir su ile hızlı bir şekilde Isınmış oluyor aynı suyu bardağa dökerek bardağımıda ısıtıyorum :) Su Ağaçlara gidiyor :)
Ben de plastik dripper kullanıyorum ve ısıtma işlemini kağıt filtreyi ıslatırken yapmış oluyorum. Alta dökülen suyu da eğer server üzerinde yapıyorsam demlemeyi bardağımı ısıtmak için bardağa döküyorum eğer bardak varsa lavobaya "döküyordum". Sizin gibi biriktirip bitkilere dökeceğim artık :).

Plastik dripper kullandığım dönemde ısıtmaya gerek bile duymuyordum açıkçası. Filtreyi de muslukta yapışsın diye yıkıyorum.

Cam (switch) dripper’da olunca 100g civarı ıslattığım filtreyi tekrar sudan geçirme amacıyla, hem de camı ısıtmak amacıyla su döküyorum.

Aynısını yapıyorum ben de. Genellikle arıtma musluğunda filtreyi ıslatıyorum. Yarışma ortamlarında sahne esnasında daha önceden de hiç ısıtma yapmamıştım.

porselen v60 kullandığım için 100ml su ile filtreyi ıslatıyorum servera gelen suyu biraz çalkalayıp bardağa boşaltıp hepsini ısıtıyorum

Kağıt tadı gitsin, filtre kağıdı güzel otursun plastik v60’a diye musluğun altına tutuyorum ve hiç ısıtma yapmıyorum. Böyle gayet memnunum.

Ben de plastik dripper kullanıyorum ve ısıtma işlemini kağıt filtreyi ıslatırken yapmış oluyorum. Alta dökülen suyu da eğer server üzerinde yapıyorsam demlemeyi bardağımı ısıtmak için bardağa döküyorum eğer bardak varsa lavobaya "döküyordum". Sizin gibi biriktirip bitkilere dökeceğim artık :).

Aynen plastik dripper ile aynı yöntemi kullanıyorum. Hem ıslatma hem ısıtma için.

Eğer makine ile kahve demlersem, bardağı ısıtmak için önce bir miktar kahve döküyorum (2 yudumluk) sonra biraz sallıyorum bardakta, sonra içiyorum.

Çiçek içine dökme gibi bir durumum mevcut değil, evde çiçek yok.

Aşağıdaki konudaki mesajlardan sonra ayrı bir konu açmaya karar verdim :)

Suyu israf etmemek önemli ama her şeyi tadında bırakmak da lazım :)

Benim yöntemin aşağıdaki gibi. Cam V60 ı kettle in üstüne koyuyorum ve sıcacık oluyor :) Ardından kağıt filtreyi ıslatıp yıkarken, altına içeceğim bardağı koyuyorum. Su israfı en aza iniyor. Döktüğüm suları da birleştirip çiçek vs de kullanmaya çalışıyorum :)

Sizler de yöntemlerinizi yazabilirsiniz. Ben bu yöntemi seramikte de kullanıyorum.

@MuratBlues un fırın yöntemini denemedim :)

Ekli dosyayı görüntüle 2796

Bu fikri çok sevdim 😎🤘 Teşekkürler.
IMG-20200609-WA0013.jpg

V60, tutucusu çıkarılıp risksiz şekilde içine oturuyor ama seramik için dikkat edin. Benim kettle da hafif oynak duruyor. Düşerse fikir verdiğim için üzülürüm :)
Epinox barista ibriğinin kapağını çıkartıp üstüne yerleştirdim Gürol kalitayı, çok güzel oturdu @campos hocam. Merak etmeyiniz mesuliyet benim bir kaza olursa :D Sözün özü gerçekten verimli bir yöntem :)

Amaç tasarrufsa eğer; suyu elektrikli kettle ile kaynatmak ocakta kaynatmaktan çok daha doğa dostu bir yöntem. Bir kaç sene önce sanırım redditte çalışmasını görmüştüm bu konunun. Yumurtayı haşlarken bile soğuk su ile koymuyorum o günden beri

gooseneck'ten filtre, V60 ve server ısıtıyorum, su tamamen akınca kahveyi kağıda döküyorum.
ısındıktan sonra suyu kupalara paylaştırıyorum ki onlar da ısınsın.
demleme bittikten sonra kalan suyu kupalara doldurup iyice ısıtıyorum...

sonrasında kupaları mutfaktaki genel kullanım elektrikli kettle içine boşaltıyorum, kullanılacak sonuçta bi ara :D

sıfır israf ;)

Şöyle bir genel kanı var: ekipmanı ısıtirken bol su kullanmanin zararı olmaz.Bence böyle değil.Ben filtreyi islatiyorum ek olarak su dökmuyorum isitmak icin.Serverdeki suyu lavaboda dripperdan bir kere daha gecirdim mi tamamdir.Bardağı ısıtmıyorum.Bu şekilde yaptigimda çikan kahve tam içilme sicakliginda oluyor.Fazla isitirsam hele ki bardagi isitirsam çikan kahve çok sıcak ve donuk oluyor.Sogudukca aroma gelse de çok zayif kaliyor.Suyun metalik donuk tadı oluyor.Bu yüzden fazla isitmanizi önermem.
Not: Seramik dripper kullaniyorum.Abartildigi kadar isi kaybi olmuyor.En azindan agzim yaniyor diyebilirim

Şöyle bir genel kanı var: ekipmanı ısıtirken bol su kullanmanin zararı olmaz.Bence böyle değil.Ben filtreyi islatiyorum ek olarak su dökmuyorum isitmak icin.Serverdeki suyu lavaboda dripperdan bir kere daha gecirdim mi tamamdir.Bardağı ısıtmıyorum.Bu şekilde yaptigimda çikan kahve tam içilme sicakliginda oluyor.Fazla isitirsam hele ki bardagi isitirsam çikan kahve çok sıcak ve donuk oluyor.Sogudukca aroma gelse de çok zayif kaliyor.Suyun metalik donuk tadı oluyor.Bu yüzden fazla isitmanizi önermem.
Not: Seramik dripper kullaniyorum.Abartildigi kadar isi kaybi olmuyor.En azindan agzim yaniyor diyebilirim
Bardağı bende ısıtmıyorum. Isittigim zaman aynen dediğin gibi hoş olmayan sonuç alıyorum. Isitmayinca tam içilme sicakliginda oluyor.

Sanırım çoğunluk aynı yöntemi kullanıyor. Ben de 250 ml suyu gooseneck kettle'ıma (İçerideki 4 delikten 3'ü kapatılmış demlik) doldurup ocağa koyuyorum. 200 ml suyu da elektrikli kettle'a koyuyorum. Ocaktaki suyla demleme yaparken kettle'daki suyla ekipman ısıtıyorum. İki ayrı yöntemle ısıtmak biraz müsriflik gibi ama kettle'ımız bozulduğu için eski kettle'ı çıkardık,idareten onu kullanıyoruz yenisi gelene kadar. Onun da durumu vahim,kahve yapılamaz onda kaynanyan suyla. Filtreeyi ıslatıp V60'ı ve serveri ısıttığım suyu bardağa döküyordum,demlemem bitince de bardaktaki sıcak suyu tezgahta bulaşık varsa onların üstüne döküyorum. Artık bardağı ısıtmayacağım ama. Gerçi bu durumda 200 ml gibi bir kahve çıktısı alıyorum,ilk başlarda çok sıcak olurken sonrasında birden soğuyor,içmek çok zor oluyor.

Aman dikkat :) Benim kettle da böyle koyunca çok dikkat etmek gerek. Tam oturmuyor. Su ısındıkça buhar ve titreşimlerden düşme riski oluyor.

Kettle üstüne sorunsuz oturuyorsa süper yöntem. Daha iyi ısıtılamaz. ;)
Benimkinde baya mesafe kalıyor.Seramiği titretecek buhar veren kettle sanmıyorum :) Plastikse belki uçurur da onu da koymaya gerek yok zaten.Teşekkurler tekrardan dripperi hic isitma geregim olmuyor artik.

Geri