• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmenleri Ayar Karşılaştırması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baris

Barista
Kahve tariflerinde verilen farklı değirmenlerin (Comandante, 1Zpresso, Timemore,..) incelik ayarlarını karşılaştırabilmek için birara araştırmış ama iyi bir kaynak bulamamıştım. Başka birşey bakarken, yabancı bir forumda karşıma aşağıdaki çizelge çıktı. İlgilenenler olabileceğini düşünerekten paylaşıyorum.

Benim gördüklerim arasında en kapsamlı olanı. Birçok popüler elektrikli değirmenlerde var ama el değirmeni olanların daha fazla ilgileneceğini düşünerekten konuyu burada açtım. Original kaynağını bulamadım ama bulduğum forum konusunda Rus bir kavurucunun Kruve ile oluşturduğu yazılmış.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kim çabaladı uğraştıysa eline sağlık. Doğruluğu hakkında yorum yapamam ama fikir olarak çok güzel olmuş. K-pro kullanıcı olarak kendi değirmenimi tabloda göremediğim için şuanlık işime yaramıyor. 😄 Başka arkadaşlarda buna benzer tablo varsa ve paylaşırsa faydalı olacağını düşünüyorum.

CMD Red Clix 46'yı normal aks 23 olarak düşünürsek Timemore C2'de 19 olarak gösterilmiş. Comandante kullanmadım ama doğru diyebilirim. Clean Cup'ın 23 klik yazdığı Hermanos tarifini C2'de 19 olarak uyguluyordum.

chestnut x yok uvey evlat muamelesi görüyor :D

Molentcilerin gözü yaşlı...

Farklı değirmenlerin tabloda yer almadığına üzülmeyin çünkü kahve demlemede önemli olan tek şey tattır. Ayrıca her ne kadar testler kruve ile elenip yapılsa da farklı değirmende öğütülmüş aynı mikrondaki çekirdekler dahi farklı tatlar sunacaktır. Çünkü işin bu boyutunda değirmen bıçak yapısı da devreye giriyor. Ama bu da önemli değil, tekrar söyleyeceğim gerçi, yine önemli olan tek şey tat. Mesela ben bir kahveyi Comandante 20 clickte öğütüp alıdığım tadı siz Chestnut 25te öğütüp alabilirsiniz bunun kruve karşılığı tabloya göre tutmasa da. Belirli bir öğütüm veya reçeteye bağlı kalmaktansa hoşunuza giden bir tadı yakalamak ana amaç olmalı her zaman. Referans olan öğütüm değerleri tabiki başlangıç için önemlidir ama sadece başlangıç için. Ben kahvelerimi demlerken ve tadım notu yazarken Comandante kullanabilirim, referans olması adına yine reçetemi bu değirmene göre verebilirim ama bu sadece benim yazdığım tadı notlarını eğer ki almak isterseniz uygulamanız gereken ilk reçete, ve tabi benim kullandığım değirmen sizde mevcutsa.
Ayrıca kullanılan çekirdeğin varyetesine, işleme yöntemine ve kavurma tarzına göre öğütüm testleri ciddi anlamda farklılık gösterecektir. Dolayısıyla bu yapılan testlerin aslında hiçbir anlamı bulunmamakta.

Kahve tariflerinde verilen farklı değirmenlerin (Comandante, 1Zpresso, Timemore,..) incelik ayarlarını karşılaştırabilmek için birara araştırmış ama iyi bir kaynak bulamamıştım. Başka birşey bakarken, yabancı bir forumda karşıma aşağıdaki çizelge çıktı. İlgilenenler olabileceğini düşünerekten paylaşıyorum.

Benim gördüklerim arasında en kapsamlı olanı. Birçok popüler elektrikli değirmenlerde var ama el değirmeni olanların daha fazla ilgileneceğini düşünerekten konuyu burada açtım. Original kaynağını bulamadım ama bulduğum forum konusunda Rus bir kavurucunun Kruve ile oluşturduğu yazılmış.

Dosya kalkmış görünüyor.

Yedeği olan var mı?

Geri