• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve değirmeni önerisi

cortadolover

Barista
İsim
enes
Daha fazla  
İsim
enes
Espresso Makinesi
Dedica EC685
Değirmen
Lelit Fred
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce Delonghi Ec685 modelini aldım. Elimdeki öğütücü yeterli şekilde öğütüyordu makina için fakat homojenliği hiç iyi değildi. Basınçsız sepet ve portafiltreye geçince hem daha ince olması için hem de daha homojen olması için kahve değirmeni arayışına başladım, neredeyse sadece espresso için kullanılacak. 3000 tl ye yakın çıkabilirim. Lelit fred düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

3000 üstüne çıkamıyorsanız ve sadece espresso için kullanacaksanız lelit fred uygundur, 5 ay kullanmıştım fiyat performans ürünüdür. eksileri vardır ama mevcut kullanımınızda çok hissetmeyeceksiniz.

3000 üstüne çıkamıyorsanız ve sadece espresso için kullanacaksanız lelit fred uygundur, 5 ay kullanmıştım fiyat performans ürünüdür. eksileri vardır ama mevcut kullanımınızda çok hissetmeyeceksiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için. Günde 1-2 kere espresso için kullanılacak. Graef CM702 diye ucuz bir alternatifi var fakat tam olarak emin olamadım hakkında. Aralarında 2 kat fiyat farkı var.

Estafurullah, tercih meselesi saygı duyarım
Hocam sizin sayenizde biraz içine daldım el değirmenlerinin ve timemorelardan C3 çıkmış sanırım onu beğendim, dediğiniz nano olan da 1500 liraya 2. elini buldum ama fark vs. olarak çok şey bulamadım. Bir videoda C3 için daah çok basınçlı portafiltrelere uygun gibi şeyler söylemiş ama anlayamadım tam.

El değirmeni olarak 1zpresso jx pro modeline bakabilirsiniz, elektriklide de fred işinizi görür diye düşünüyorum.

Hocam sizin sayenizde biraz içine daldım el değirmenlerinin ve timemorelardan C3 çıkmış sanırım onu beğendim, dediğiniz nano olan da 1500 liraya 2. elini buldum ama fark vs. olarak çok şey bulamadım. Bir videoda C3 için daah çok basınçlı portafiltrelere uygun gibi şeyler söylemiş ama anlayamadım tam.
El değirmenlerin de cevherler yok değil, sizin özelinizde espresso daha ön planda olduğu için Titanyum burr sahibi bi Nano S veya bi önceki arkadaşın söylediği gibi 1zpresso değirmenleri bu işte sizi en mutlu edecek değirmenler. C3 çok yeni çıktı ve açıkçası espresso özelinde değilde sanki daha genel bir deneyime odaklı diye düşünüyorum.

Benim Nano S im bulunuyor evde türk kahvesi de öğütüyorum arada, gayet hızlı ve tutarlı oluyor.

Anlık fiyatını bilmeden yazıyorum ama eureka mignon crono yu tam da anlattığınız gibi sadece espresso için kullanıyorum ve çok memnunum, öneririm.

C3 ile ince ayar yapmak mümkün olmadığından tam olarak espresso'ya uygun değil çünkü. Asıl olarak V60, French Press gibi filtre yöntemler için kullanılabilir. C3 ayrıca yeterli inceliklere de inemeyebilir veya inse bile öğütüm süresi fazla uzun olabilir.

Şu an en ucuz ve yaygın espresso odaklı el değirmeni JX-Pro, 200 aralık.

C3 ile ince ayar yapmak mümkün olmadığından tam olarak espresso'ya uygun değil çünkü. Asıl olarak V60, French Press gibi filtre yöntemler için kullanılabilir. C3 ayrıca yeterli inceliklere de inemeyebilir veya inse bile öğütüm süresi fazla uzun olabilir.

Şu an en ucuz ve yaygın espresso odaklı el değirmeni JX-Pro, 200 aralık.
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim, o zaman şimdilik lelit fred arayışıma devam edeyim.

Öneriniz için teşekkürler, ama nedense el değirmenlerine önyargılıyım belki de daha iyi araştırmam gerek :)

Selamlar,

Şuan ki fiyatından emin değilim lakin eğer ön yargınızı kırarsanız kendi kullandığım 1ZPresso markasının JX Pro modelini öneririm.

Saygılarımla.

Selamlar,

Şuan ki fiyatından emin değilim lakin eğer ön yargınızı kırarsanız kendi kullandığım 1ZPresso markasının JX Pro modelini öneririm.

Saygılarımla.
Evet o aklımda kaldı, bir gün bir el değirmeni edinecek olursam büyük ihtimal ona yöneleceğim çok teşekkürler :)

Memnun musunuz acaba?
Evet, beklediğimden daha memnunum. Ben sadece espresso için kullanıyorum bu değirmeni. Yapısı oldukça sağlam bir his uyandırıyor küçüklüğü de gayet şirin ve az yer kaplıyor. Homojenlik açısından benim gördüğüm kadarıyla yeteri kadar başarılı. Aşırı bir sesi yok olması gerektiği kadar geliyor bana. Tek eksi yönü diyebileceğim, eğer filtre, moka pot gibi sürekli öğütüm ayarı değişecekseniz ufak bir işkenceye dönüşebilir. Çünkü ayar sistemi çoook eski bir makina gibi çarklı döndürerek ve numara falan yok pek üstünde. Biraz deneme ve göz kararı şeklinde ilerliyor ve bu döndürme işi çok yavaş ince ayar için çok iyi bir seçenek olsa da eğer kahve türleri arasında geçiş yapacaksanız bu canınızı sıkabilir. Sadece veya en azından yüksek oranla espresso için alacaksanız gerçekten çok öneririm. Bir azıcık da olsa içinde kahve kalıyor öğüttükten sonra o yüzden ufak bi sallama yapmanız makinaya yeterli oluyor, zaten minik olduğundan can sıkmıyor bu.

Ek olarak biraz düşük bütçelerde homojenlik veya espresso makinasına yetecek inceliğe inebilen elektrikli değirmen kaosunda kaybolmak ve sonra pişman olmak yerine (bizzat yaşadım :D) lelit fred bu konuyu en azından başlangıçta çok rahat kapatıyor.

Ben el değirmeni almayı düşünüyorum. Hem kamp hem de normal kullanım için daha iyi olur bence fakat bu lelit fred'de de aklım kalmadı değil. Sadece espresso için kullanacağım.

Geri