• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve defectleri ve hatalı kavurma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cns.c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cns.c

Barista
İsim
Cansın
Daha fazla  
İsim
Cansın
Arkadaşlar merhaba. Kavurucuların kahveleri 3. Dalga kahveciliğe yakışır şekilde ve özenle kavurmalarına da etki edebilecek olması umuduyla bu başlığı açmak istedim. Grup üyeleri çoğunlukla sürekli farklı firmaların kahvelerini deneyen kişilerden oluşuyor gözlemime göre. Bunun da bu başlık altında yapacağımız paylaşımlara göre kahve siparişlerimizde memnuniyetimizin artmasına katkı sağlamasını çok isterim. Çünkü nasılsa kimse anlamıyor ya da nasılsa kimse paketi kontrol etmiyor düşüncesi ile fiyatları da oldukça şişirilen ancak demlemelere olumsuz etkileri olan kahve firmalarını ben şahsen elemek isterim. Ancak tek başına yapılacak bir şey değil zaman ve maddi kayıp kaçınılmaz. Burada toplu olarak bu paylaşımları yaparsak umarım ileride daha güzel kahveler içeriz. Nitekim her türlü demlemede hata sudan mı değirmenden mi döküş hızından mı kaynaklanıyor diye bir sürü parametreyi boş yere değiştirip yine sonuçsuz kalabiliyoruz. İyi kahvenin de ne kadar önemli olduğunun sizler kadar ben de farkında olduğumdan sizlerin de desteklerini bekliyorum🌼

Geçtiğimiz ay toplu alım harici bir kavurucudan daha kahve siparişi verdim. Espresso kavrum talep ettim. Ancak merak edip defect oranını ve kavurmadaki tutarlılığı kontrol etmek istedim. Şu şekilde bir görsel elde ettim. Kavurma konusunda herhangi bir tecrübe ve iddiam yok ancak bana elde ettiğim görsel çok tutarlı gelmedi. Sizlerin de görüşlerini almak isterim.

Ekli dosyalar

• 9423D2D8-7883-4647-84A0-9742931314B0.jpeg
    9423D2D8-7883-4647-84A0-9742931314B0.jpeg
    94.6 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Hazır böyle bir konu varken yeni konu açmak istemedim.

Çekirdek açık kavrulmuş olmamasına rağmen kahve bitkisel tadabilir mi? Renk olarak orta, değirmende rahat öğütülüyor ve suyu döktüğümde aynı bir orta kavrum gibi köpürüyor ama tat az veya çok hep bitkisel. Bir kolombiya kahvesi.

Hazır böyle bir konu varken yeni konu açmak istemedim.

Çekirdek açık kavrulmuş olmamasına rağmen kahve bitkisel tadabilir mi? Renk olarak orta, değirmende rahat öğütülüyor ve suyu döktüğümde aynı bir orta kavrum gibi köpürüyor ama tat az veya çok hep bitkisel. Bir kolombiya kahvesi.
Bu genelde kavrum hatası olarak nitelendiriliyor. 'Underdeveloped' şeklinde tanımlanır. Development yani olgunlaşma/gelişim geri kalmıştır ya da ideal düzeye ulaşmamıştır.

Otsu, çimensi tatlar alınır. Önüne geçmek için olabildiğince fazla çözmeye çalışın. Yüksek sıcaklık, agresif döküş, kahve yatağına müdahale vs.

Ancak bir kahvenin tadı underdeveloped olmamasına rağmen otsu, çimensi olur mu bilmiyorum. Örneği vardır elbet ancak çok büyük ihtimalle kavrum hatasıdır.

Edit: Şöyle de birkaç kaynak iliştireyim:

Geri