• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Çekirdekleri Veritabanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Marius

Barista
İsim
Marius Kowaloski
Daha fazla  
İsim
Marius Kowaloski
Böyle bir veritabanı oluşturmak iyi olur diye düşünüyorum, sonuçta kahve satan onlarca yer, genel toplamda da yüzlerce çeşit kahve var. Piyasada iyi, orta, kötü olarak sınıflandirilan kavurucular olsa da bence yeterli bir sınıflandırma değil. Orta seviye bir kavurucunun bazı kahveleri iyi bir kavurucunun bazı kahvelerinden daha iyi olabiliyor. Bu yüzden direkt olarak çekirdeklerden oluşan bir veritabanı oluşturmak iyi olabilir diye düşündüm.

Tek veya birkaç bardağa göre değil kahvenin büyük bir kısmını tükettikten sonra değerlendirme yapılmalı.

Şablon:

Kahvenin satın alındığı yer: (link)
Kavrulma kalitesi: (Burada kahveden çok kahveyi kavuran kişiye değerlendirme yapıyoruz. İyi bir kahve kötü kavrulduktan sonra iyi olmasının pek bir anlamı kalmıyor.)
Kavurucu: (link ölebilir)
Kahvenin adı: (link ölebilir.)
Kahve Puanı: (1-10 arası bir değerlendirme yapalım lütfen, nelerden kırdığınızı da kısaca açıklayabilirsiniz; kavurucu, kahve çekirdeği vs. sebepler. İyi bir kahvedir belki ama kavurucu kötüdür vs.)

Katılım olursa eğer çok büyük bir veritabanı oluşur, bilinmeyen, az bilinen veya çok bilinen ama kalitesi merak edilen kahve çekirdekleri ve kavurucular için güzel bir veritabanı oluşur. Uzun vadede herkes faydalanır. Aynı kavurucu veya aynı kahve ile ilgili ne kadar çok değerlendirme olursa daha net bir ortalama çıkar. O yüzden aynı kavurucu ve çekirdekler için farklı kişilerin değerlendirme yapması iyi olacaktır.

Konu ile alakalı bir öneriniz olursa bana mesaj olarak yazabilirsiniz.

Geri