Böyle bir veritabanı oluşturmak iyi olur diye düşünüyorum, sonuçta kahve satan onlarca yer, genel toplamda da yüzlerce çeşit kahve var. Piyasada iyi, orta, kötü olarak sınıflandirilan kavurucular olsa da bence yeterli bir sınıflandırma değil. Orta seviye bir kavurucunun bazı kahveleri iyi bir kavurucunun bazı kahvelerinden daha iyi olabiliyor. Bu yüzden direkt olarak çekirdeklerden oluşan bir veritabanı oluşturmak iyi olabilir diye düşündüm.
Tek veya birkaç bardağa göre değil kahvenin büyük bir kısmını tükettikten sonra değerlendirme yapılmalı.
Şablon:
Kahvenin satın alındığı yer: (link)
Kavrulma kalitesi: (Burada kahveden çok kahveyi kavuran kişiye değerlendirme yapıyoruz. İyi bir kahve kötü kavrulduktan sonra iyi olmasının pek bir anlamı kalmıyor.)
Kavurucu: (link ölebilir)
Kahvenin adı: (link ölebilir.)
Kahve Puanı: (1-10 arası bir değerlendirme yapalım lütfen, nelerden kırdığınızı da kısaca açıklayabilirsiniz; kavurucu, kahve çekirdeği vs. sebepler. İyi bir kahvedir belki ama kavurucu kötüdür vs.)
Katılım olursa eğer çok büyük bir veritabanı oluşur, bilinmeyen, az bilinen veya çok bilinen ama kalitesi merak edilen kahve çekirdekleri ve kavurucular için güzel bir veritabanı oluşur. Uzun vadede herkes faydalanır. Aynı kavurucu veya aynı kahve ile ilgili ne kadar çok değerlendirme olursa daha net bir ortalama çıkar. O yüzden aynı kavurucu ve çekirdekler için farklı kişilerin değerlendirme yapması iyi olacaktır.
Konu ile alakalı bir öneriniz olursa bana mesaj olarak yazabilirsiniz.
Tek veya birkaç bardağa göre değil kahvenin büyük bir kısmını tükettikten sonra değerlendirme yapılmalı.
Şablon:
Kahvenin satın alındığı yer: (link)
Kavrulma kalitesi: (Burada kahveden çok kahveyi kavuran kişiye değerlendirme yapıyoruz. İyi bir kahve kötü kavrulduktan sonra iyi olmasının pek bir anlamı kalmıyor.)
Kavurucu: (link ölebilir)
Kahvenin adı: (link ölebilir.)
Kahve Puanı: (1-10 arası bir değerlendirme yapalım lütfen, nelerden kırdığınızı da kısaca açıklayabilirsiniz; kavurucu, kahve çekirdeği vs. sebepler. İyi bir kahvedir belki ama kavurucu kötüdür vs.)
Katılım olursa eğer çok büyük bir veritabanı oluşur, bilinmeyen, az bilinen veya çok bilinen ama kalitesi merak edilen kahve çekirdekleri ve kavurucular için güzel bir veritabanı oluşur. Uzun vadede herkes faydalanır. Aynı kavurucu veya aynı kahve ile ilgili ne kadar çok değerlendirme olursa daha net bir ortalama çıkar. O yüzden aynı kavurucu ve çekirdekler için farklı kişilerin değerlendirme yapması iyi olacaktır.
Konu ile alakalı bir öneriniz olursa bana mesaj olarak yazabilirsiniz.