• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve çekirdekleri demleme sırasında ne kadar su tutar?

İsim
Levent
Merhaba arkadaşlar, bu konuyla ilgili son zamanlarda 4-5 soru aldım ve başladım tekrardan denemelere :)

Bu konu daha önceden de diğer konular içinde yazılmıştı, fakat buradan da kendi tecrübelerinizi aktarabilirsiniz. Kahve çekirdekleri demleme sırasında ağırlığının yaklaşık 2-2.2 katını hapsediyor. Yani her 1 gram kahve , 2-2.2 gram suyu hapsediyor.

Elinizde çift tartı varsa, bunu kendiniz de kolayca gözlemleyebilirsiniz. Hatta demlemenizi bitirmek için bu bilgiyi bile kullanabilirsiniz. :)

16 gram kahve ile 250 gram su dökerek bir demleme yaptığınızda, fincandaki içeceğiniz 215-218 gram civarı olacaktır. Bu 215-218 gram içinde hem döktüğünüz su, hem de kahveden fincana geçen çözünen maddeler olacaktır.

Kahvenin kavurma profiline, varyetesine, öğütülme derecesine göre değişiklikler oluyor ama genel olarak 1 gram kahve 2 gram su tutar diyebiliriz.

Kahve demleme reçetelerinde verilen su miktarı, her zaman dökeceğiniz suyu belirtmektedir.

Son düzenleme:
sadece içilecek kadar su hazırlanıp yapılan ilk demlemelerde hepimizin aklına gelen soru.. ben işi iyice türk usulüne döndürüp, göz kararıyla doğru miktara ulaşıyordum ama gayet güzel olmuş net miktar verilmesi

bir de kaynayan suyun buharlaşması neticesinde suyun azalması var, bunu da hesaba katınca baya bir su eksilmesi yaşanıyor aslında

Geri