• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve çekirdeğine göre öğütücü ayarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erayy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erayy

Üye
İsim
eray
Daha fazla  
İsim
eray
Espresso Makinesi
Breville Bambino plus
Değirmen
1Zpresso Jx Pro
Ekipmanlar
v60 , origami , kalita , fellow stagg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Mersin
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Akdeniz
Herkese selam yaklaşık 2 aydır evde espresso yapmaya çalışıyorum 15 gundurde kahvemi kendi değirmenım ile öğütmekteyim. İlk paketi bitirdikten sonra farklı bir kahve çekirdeğine geçtim öğütme ayarınını hiç bozmadan 60 click (jx-pro) kahvemi çektim fakat espresso makinasından hiçbir çıktı alamadım biraz daha yükselttim yine gelmedi 80 click e kadar cıktıktan sonra 1:2 oranında espresso elde ettim. çekirdekten çekirdeğe böyle şeylerin olmasını olağanmıdır yoksa ben bir yerlerde hatamı yapıyorum . ilk kahve montag felice diğeri ise bochisa idi herkese şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Herkese selam yaklaşık 2 aydır evde espresso yapmaya çalışıyorum 15 gundurde kahvemi kendi değirmenım ile öğütmekteyim. İlk paketi bitirdikten sonra farklı bir kahve çekirdeğine geçtim öğütme ayarınını hiç bozmadan 60 click (jx-pro) kahvemi çektim fakat espresso makinasından hiçbir çıktı alamadım biraz daha yükselttim yine gelmedi 80 click e kadar cıktıktan sonra 1:2 oranında espresso elde ettim. çekirdekten çekirdeğe böyle şeylerin olmasını olağanmıdır yoksa ben bir yerlerde hatamı yapıyorum . ilk kahve montag felice diğeri ise bochisa idi herkese şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Merhaba, her çekirdeğin yapısı, kavrumu vb. gibi farklı değişkenleri olduğu için durum gayet olağandır. Aynı çekirdek özelinde bile paketi açtığınız gün ile 1 hafta sonrası degassing'e bağlı öğütümde farklılık isteyebilir :)

Çok açıklayıcı bir cevap olmuş teşekkürler :love: Kahve'nin 50 gram'ı gitti . cafedekinden daha pahalıya geliyor valla :ROFLMAO: beğendiğimiz kahveden bir süre devam etmemiz çok mantıklı duruyor bence. sizlerin izlediği başka strateji var mı

Çok açıklayıcı bir cevap olmuş teşekkürler :love: Kahve'nin 50 gram'ı gitti . cafedekinden daha pahalıya geliyor valla :ROFLMAO: beğendiğimiz kahveden bir süre devam etmemiz çok mantıklı duruyor bence. sizlerin izlediği başka strateji var mı

Maalesef nitelikli kahve ülke şartlarında biraz pahalı bir hobi 😅

Çekirdek özelinde forumda paylaşılmış bir reçete varsa onu referans alıyorum eğer yoksa kavrum derecesine göre tahminde bulunup dial in yapıyorum 1-2 maksimum 3. denemede oturmuş oluyor ama dediğiniz gibi yaklaşık 50 gram kahve dial in uğruna harcanabiliyor 😀

Bu video da size yardımcı olabilir;

Ben de yeni espresso makinesi kullanmaya başladım

ilk çekirdeklerimden biri grizzly alaska blend di hafif kalın öğütüyordum gayet güzel çıktılar almıştım sonra grizzly rocky Mountain a geçtiğimde yine kalın öğütümle başladım inanırmısınız son 60 grama kadar hep ekşi bardaklar aldım nedense öğütümümü milimetrik olarak kalınlaştırma eğiliminde oldum...
tam bu kahvenin tadı bu herhalde benlik değilmiş derken tam tersi öğütüp neredeyse tk inceliğine kadar indiğimde doyamadığım bardaklar aldım sonuç olarak 250 gram kahveden beğenerek içtiğim sadece son iki bardak oldu...😁🤣

Ama en azından makinemi ve öğütücümü artık daha iyi tanıyorum.

Bende ilk başladığım dönemlerde baya bir kaynak taraması yapmıştım. Okuduğum kaynaklardan yeni başlayanlar için verilen en önemli tavsiyelerden biri espresso başlangıç için blend kahveleri deneyin daha az sürprizle karşılaşırsınız diğeri de kavurum olarak orta ve üstü tercih edin. Bildiğim espresso için blend kahveler bir tık daha uygun olabiliyor. Bilgine.

Bu konulara ben de bi haliyli yeniyim ancak şunu tavsiye edebilirim. Sahip olduğunuz kahvelerde kullandığınız ayarları kaydedebilirsiniz.. Şu şekilde bir konu mevcut:

Ben de mesela beanconqueror uygulamasını kullanmaya başladım. Evet bende de her kahve için bir ayar tutturmak vakit alıyor ancak Toplu alımlara katılarak klik ve reçetelerden yararlanabilir, uygulamalar sayesinde ayarlarınızı kaydederek ilerde aynı kahveyi aldığınızda ayarlarınıza dönebilirsiniz :)

Geri