• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Kahve çekirdeğinden su kokusu

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Normcore v1,Peugeot Kronos
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60-02 plastik 02 ,Clever dripper,crystal eye 01,Deko tartı, French Press,Arçelik Telve
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Merhaba
Yakın zamanda instagram çekilişinden bir kahve kazandım . Kahve paketini açtığımda su kokusu gibi bir koku geliyor hatta demledikten sonra da su kokusu gibi bir koku geliyor. Aroma kokusu kesinlikle yok . Kahve bayat değilse bu neyden kaynaklanabilir ? ( guetamala / omni roast olduğunu söylemişlerdi)

Alpsifan

Aktif Üye
İsim
Alp
Daha fazla  
İsim
Alp
Ekipmanlar
Moccamaster select
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Mersin
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Mezitli
Yani kokmuyor mu kahve. Şimdi yatarken yanıma aldığım suyu kokluyorum ama koku alamadım.

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60-02 plastik 02 ,Clever dripper,crystal eye 01,Deko tartı, French Press,Arçelik Telve
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes

erturk

İyi Bilinen Üye
İsim
m erturk
Daha fazla  
İsim
m erturk
Merhaba
Yakın zamanda instagram çekilişinden bir kahve kazandım . Kahve paketini açtığımda su kokusu gibi bir koku geliyor hatta demledikten sonra da su kokusu gibi bir koku geliyor. Aroma kokusu kesinlikle yok . Kahve bayat değilse bu neyden kaynaklanabilir ? ( guetamala / omni roast olduğunu söylemişlerdi)
kahveyi çekerken de kahve kokusu almadınız mı? çekirdek olarak mı aldınız?

kahve123

Aktif Üye
Yağmur yağdığı zaman hissedilen koku, bakterilere aitmiş. Kahveden gelen su kokusu da öyle olabilir. Islak havlu, tavan arasındaki rutubetli ortam gibi ?

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Yağmur yağdığı zaman hissedilen koku, bakterilere aitmiş. Kahveden gelen su kokusu da öyle olabilir. Islak havlu, tavan arasındaki rutubetli ortam gibi ?
Evet tam tarif edemesem de bu tarifinize daha yakın bir koku. Tadında da kahve tadını nerdeyse yarı yarıya bastırıyor. Belkide de rutubet olabilir dediğiniz gibi

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes

Postmortem

Yeni Üye
İsim
Cenk
Daha fazla  
İsim
Cenk
Merhaba
Yüksek ihtimalle nemli bir ortamda muhafaza edilmiştir.

kahve123

Aktif Üye
Zamanı geçmiş çekirdekleri hediye ediyorlar sanırım. Bence bu çekirdekler hava alacak şekilde uzun süre beklemiştir.
Kavrulmuş çekirdekleri ağzı açık pakette bir kaç ay bekletmiştim. Sanki kahve sıfırlandı. Saman oldu. Koku, tat sıfır gibiydi. Valfli paketi ilk açtığımda mükemmel tat ve koku vardı. Aynı duruma benziyor.

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Merhaba

v60-kalita benzeri bir ekipmanla mı demliyorsunuz? Eğer öyleyse suyu dökmeye başladığınızda diğer kahvelere göre bir gariplik sezdiniz mi? Mesela, kahvenin hızlıca dibe çökmesi, yukarıda biriken suyun çok açık renkte olması gibi.

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Zamanı geçmiş çekirdekleri hediye ediyorlar sanırım. Bence bu çekirdekler hava alacak şekilde uzun süre beklemiştir.
Kavrulmuş çekirdekleri ağzı açık pakette bir kaç ay bekletmiştim. Sanki kahve sıfırlandı. Saman oldu. Koku, tat sıfır gibiydi. Valfli paketi ilk açtığımda mükemmel tat ve koku vardı. Aynı duruma benziyor.
Olabilir, ama hiç mantıklı bir hareket değil. Sonuçta reklam olsun diye hediye ediyorsunuz bari taze hediye edin değil mi

Safak Tayland

İyi Bilinen Üye
İsim
Mustafa Safak Akkose
Daha fazla  
İsim
Mustafa Safak Akkose
Hayır
Facebook
safak.akkose
fungus damage olan kahve cekirdeklerinden biri denk gelmistir ..kavrulmus kahvede bulmaniz cok zor ama bir gozle arama yapin supheli cekirdegi kirip koklayin eger bulabiliyorsaniz bu yontemle o kusurlu cekirdekleri demleyeceginiz kahveden ayirin ..1 tanesi bile demlediginiz kahveyi icilmez hale getirir ..

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
v60-kalita benzeri bir ekipmanla mı demliyorsunuz? Eğer öyleyse suyu dökmeye başladığınızda diğer kahvelere göre bir gariplik sezdiniz mi? Mesela, kahvenin hızlıca dibe çökmesi, yukarıda biriken suyun çok açık renkte olması gibi.
V60 ile bir iki kez denedim hiç tat alamadığım için latte vs gibi içeceklerde kullandım. Yalnız şöyle birşey var bayat olsa espressoda düşük krema olmaz mıydı? Son derece iyi kremalı bir espresso alıyorum.

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
fungus damage olan kahve cekirdeklerinden biri denk gelmistir ..kavrulmus kahvede bulmaniz cok zor ama bir gozle arama yapin supheli cekirdegi kirip koklayin eger bulabiliyorsaniz bu yontemle o kusurlu cekirdekleri demleyeceginiz kahveden ayirin ..1 tanesi bile demlediginiz kahveyi icilmez hale getirir ..
Bunu ilk defa duydum ilk fırsatta bakacağım teşekkürler

kahve123

Aktif Üye
Reklamın kötüsü olmaz demişler kötü reklam yapmışlar. Yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi. Daha oradan sipariş vermezsiniz.

hmm fungus damage çekirdek = küflü çekirdek demekmiş. 1 tanesi bile tadı bozuyormuş

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Reklamın kötüsü olmaz demişler kötü reklam yapmışlar. Yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi. Daha oradan sipariş vermezsiniz.

hmm fungus damage çekirdek = küflü çekirdek demekmiş. 1 tanesi bile tadı bozuyormuş
Aynen öyle 👍🏼

Safak Tayland

İyi Bilinen Üye
İsim
Mustafa Safak Akkose
Daha fazla  
İsim
Mustafa Safak Akkose
Hayır
Facebook
safak.akkose
Bunu ilk defa duydum ilk fırsatta bakacağım teşekkürler
  • Küflü / kötü lezzet
  • Tüm aromatik ve tat özelliklerinde kayıp
  • Potansiyel sağlık riski
Partide yalnızca birkaç çekirdek varsa, bunları çıkarın. Çok sayıda varsa, tüm partinin etkilenmiş olması mümkündür.,,,(bu yorum kavurmadan oncesi yesil cekirdekler icin ,senin cekirdekler kavrulmus belkide risk almamalisin bu mantarlar sagliga oldukca zararlidir ..

Ekli dosyalar

• Mouldy-Bean-1.jpg
    Mouldy-Bean-1.jpg
    32.9 KB · Görüntüleme: 63

ofarukgulte

Aktif Üye
İsim
Ömer Faruk Gültekin
Daha fazla  
İsim
Ömer Faruk Gültekin
Espresso Makinesi
Yok
Değirmen
Timemore C2
Ekipmanlar
V60 - Moka Pot - French Press- Cezve-Filtre Kahve Makinası-Phin filtre- Chemex
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Konya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Meram
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Selçuklu- Bilecik
Tahminimce küflü/çürük kahveyi çekiliş diye kakalamışlar çöpe atınız bence .

Takeaway

İyi Bilinen Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
  • Küflü / kötü lezzet
  • Tüm aromatik ve tat özelliklerinde kayıp
  • Potansiyel sağlık riski
Partide yalnızca birkaç çekirdek varsa, bunları çıkarın. Çok sayıda varsa, tüm partinin etkilenmiş olması mümkündür.,,,(bu yorum kavurmadan oncesi yesil cekirdekler icin ,senin cekirdekler kavrulmus belkide risk almamalisin bu mantarlar sagliga oldukca zararlidir ..
Şu tarz çekirdekler buldum içinde ama normal mi bilmiyorum.
Bu arada ambalajdan da şüphelendim. Biraz başka bir kapta bekletip kontrol edeceğim. Zaten artık kullanmam ama merakımı gidereceğim.

Ekli dosyalar

• 0598730D-3331-4739-B46C-99AFCE3431E8.jpeg
    0598730D-3331-4739-B46C-99AFCE3431E8.jpeg
    80.2 KB · Görüntüleme: 51