• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Çekirdeği renk farkı ve görünüş

Alperakar

Barista
İsim
Alper Akar
Daha fazla  
İsim
Alper Akar
Değirmen
comandante c40
Ekipmanlar
v60-delonghi kahve makinesi-moka pot
Herkese iyi haftasonları :)

Firma ismi vermeden dün gelen honduras çekirdeğini açtım. Çekirdeklerin renk farklılıkları olduğu kimisi açık kimisi koyu ve bazılarının üstünde yer yer siyahlaşma boya gibi koyu renkler var. Bunlar ne anlama geliyor acaba. Ben çekirdekleri gördüğümde çok yorumlayamıyorum ama boyutlarda olsun renkler gözle görülür belirgin farklılıklar mevcut. Resimleri ekliyorum görüp fikrini paylaşabileceklerin yardımını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler :)

çekirdek1.jpg çekirdek2.jpg. çekirdek3.jpg

Herkese iyi haftasonları :)

Firma ismi vermeden dün gelen honduras çekirdeğini açtım. Çekirdeklerin renk farklılıkları olduğu kimisi açık kimisi koyu ve bazılarının üstünde yer yer siyahlaşma boya gibi koyu renkler var. Bunlar ne anlama geliyor acaba. Ben çekirdekleri gördüğümde çok yorumlayamıyorum ama boyutlarda olsun renkler gözle görülür belirgin farklılıklar mevcut. Resimleri ekliyorum görüp fikrini paylaşabileceklerin yardımını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler :)

Ekli dosyayı görüntüle 9363 Ekli dosyayı görüntüle 9364. Ekli dosyayı görüntüle 9365
Merhaba, renk farklılıkları varyete farklarından kaynaklanabiliyor, bölgesel yanmalarda scorching dediğimiz kavrum kusurudur. Tambur çok sıcak olunca, çekirdeklerin tambura değen kısımlarında yanıklar oluşur. Ki bazı çekirdeklerde de tipping ler mevcut. Kısacası kişisel fikrime göre başarısız bir kavrum örneği.

Merhaba, renk farklılıkları varyete farklarından kaynaklanabiliyor, bölgesel yanmalarda scorching dediğimiz kavrum kusurudur. Tambur çok sıcak olunca, çekirdeklerin tambura değen kısımlarında yanıklar oluşur. Ki bazı çekirdeklerde de tipping ler mevcut. Kısacası kişisel fikrime göre başarısız bir kavrum örneği.
peki bu tür durumlar kahveye nasıl yansır tad olarak. Kahveyi v60 ile demledim öğüttükten sonra ki koku ve tad olarak çok üzmedi beni yani bu çekirdekleri gördükten sonra beklentimi düşürmüştüm ama daha iyi bi sonuç çıktı ortaya

peki bu tür durumlar kahveye nasıl yansır tad olarak. Kahveyi v60 ile demledim öğüttükten sonra ki koku ve tad olarak çok üzmedi beni yani bu çekirdekleri gördükten sonra beklentimi düşürmüştüm ama daha iyi bi sonuç çıktı ortaya
Yanık isli tatlar olabiliyor, bitter tatlar ortaya çıkabiliyor kısaca. Fincanda keyif aldıysanız çok da problem yok.

Geri