Maestro
Üye
Korona sürecinde evde fazlasıyla vaktimin olması ve kahveyi vakumlama yöntemine geçmem sebebiyle denemek istedim. Bununla ilgili YouTube da videolar mevcut fakat ben bir başlık altında kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle her kavurucuda bozuk, kurtlanmış vs çekirdek çıkması muhtemel. Hatta bazı çekirdeklerin içerisinde düşük ihtimal olsa da taş da çıkabiliyor. Bu yapısı bozuk, fazla veya az kavrulmuş çekirdek tanelerinin kahvenin tadına bu derece etki edeceğini düşünmüyordum açıkçası.
Piyasadaki bir çok kavurucudan farklı natural Etiyopya'ları aldım ve paketler geldikten sonra kademeli şekilde tabağa döküp sıkıntılı çekirdekleri ayırdım ve çekirdekleri tekrar kaplarına koydum.
Bu mevcut çekirdeğin performansını bana göre ciddi derecede arttırdı.
Sonrasında deneme amaçlı bu defect adı verilen çekirdeklerden demleme yaptım ve gerçekten tadı acayip bi şeydi. Öncesinde demlediğim çekirdekle alakası olmayan garip ve kötü bir tadı vardı..
Son olarak şunu eklemek istiyorum, kavurucudan kavurucuya değişse de 250 gr pakette ortalama 10-20 gr arasında defect çekirdek ayıkladım.
Bundan böyle çekirdekleri ayıklamadan vakumlayacağımı zannetmiyorum. Sizlerin de bu konuda tecrübelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..
Öncelikle her kavurucuda bozuk, kurtlanmış vs çekirdek çıkması muhtemel. Hatta bazı çekirdeklerin içerisinde düşük ihtimal olsa da taş da çıkabiliyor. Bu yapısı bozuk, fazla veya az kavrulmuş çekirdek tanelerinin kahvenin tadına bu derece etki edeceğini düşünmüyordum açıkçası.
Piyasadaki bir çok kavurucudan farklı natural Etiyopya'ları aldım ve paketler geldikten sonra kademeli şekilde tabağa döküp sıkıntılı çekirdekleri ayırdım ve çekirdekleri tekrar kaplarına koydum.
Bu mevcut çekirdeğin performansını bana göre ciddi derecede arttırdı.
Sonrasında deneme amaçlı bu defect adı verilen çekirdeklerden demleme yaptım ve gerçekten tadı acayip bi şeydi. Öncesinde demlediğim çekirdekle alakası olmayan garip ve kötü bir tadı vardı..
Son olarak şunu eklemek istiyorum, kavurucudan kavurucuya değişse de 250 gr pakette ortalama 10-20 gr arasında defect çekirdek ayıkladım.
Bundan böyle çekirdekleri ayıklamadan vakumlayacağımı zannetmiyorum. Sizlerin de bu konuda tecrübelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..