• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Bayatlama Süresi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan davay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

davay

Barista
İsim
tp
Daha fazla  
İsim
tp
Arkadaşlar selamlar,

8 Kasım kavrum tarihli sanalbaharat sumatra kahvesini espresso olarak çekerken 2-3 gündür 8 barı geçemiyorum. Gramaj, sıcaklık, tamp, öğütüm kalınlığı vs hep aynı olmasına ragmen basınçtaki azalmanin sebebi kahvenin bayatlaması olabilir mi sizce? Aynı kahveyi ilk zamanlarda tam 9 bar basınçla daha yavaş akış süresi ile çekerken şuan hem hızlı akıyor hem basınç 9 a kadar çıkmıyor :/

Lelit mara ve eureka mignon specialita kullaniyorum.

Tam olarak bayatlama doğru kelime mi olur bilemiyorum ama zaman geçtikçe kahvenin geçirgenliği artar ve özellikle espressoda daha inceye gitmek gerekir.

Çekirdeğe ve saklama koşullarına göre değişir.

Tam olarak bayatlama doğru kelime mi olur bilemiyorum ama zaman geçtikçe kahvenin geçirgenliği artar ve özellikle espressoda daha inceye gitmek gerekir.

Ek olarak, Sumatra kahvelerinin bir kısmında su geçirgenliği fazladır. Daha inceltilmesi gerekebilir.

Geri