• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Kahve Ağacı Yetiştiriciliği

Talha DİNÇER

İyi Bilinen Üye
Uzun zamandır hakkında yazılar okuyorum ve eminim burda da birçok kişinin aklına gelmiş ya da yapmak isteyeceği bir konu. Yetiştirilmesi için özen ve zaman gerekiyor fakat bence bu forumda birbirimize destek olarak yapabileceğimizi düşünüyorum ki Türkiyede’de yapan kişiler var Merve Hanım gibi. Talep belki hiç olmaz fakat fazla olursa tohumunu toplu şekilde alır saksılarına kadar kendimiz de tasarlayabiliriz. Biraz ütopik olabilir fakat bence Kahve Kulübü olarak bunu yapabiliriz

Ekli dosyalar

• AC785A8F-D383-449A-AA3B-428A7E87153C.png
    AC785A8F-D383-449A-AA3B-428A7E87153C.png
    615.7 KB · Görüntüleme: 150
Son düzenleme:

MuratAttila

İyi Bilinen Üye
İsim
Murat Attila
Kahve ağacı biraz da kahveyle ilişkimizi daha elle tutulur, hikayesi bol bir seviyeye getirme amacını taşıyor aslında. Bizde de var küçük bir tane ve 1.5 yıldır pek büyümedi ama hayatta da kaldı. Bakımı çok zor değil ama meyve alamayacağınızı söylemem lazım. Dost sohbetlerinde iyi bir konu açıcı olacaktır ama ona garanti ederim.

Sanırım öncelikle çok sıcak ve çok soğuktan kaçınmalısınız ki evler ortalama 18-22 derecede olduğundan bu açıdan bir sorun yok. Yazın çok fazla güneş almamalı. Yine derin bir saksıya ekerseniz daha çok mineral alabilir. Takviye yapabilirsiniz toprağı besleyici mineraller ile. Çok fazla sulamayın. Haftada bir yeterli olabilir. Ama toprağı kurumasın. Yapraklarda küçük sporlar görürseniz toprağı değiştirip yaprakları temizleyin. Onun dışında bakımı kolay.

Sağlıcakla.

ufukarican

Aktif Üye
İsim
Ufuk ARICAN
Daha fazla  
İsim
Ufuk ARICAN
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
V60,Aeropress, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Muratpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kepez
Kahveyi çimlendirmek için nasıl bir ortam gerekiyor.
Hangi tür çekirdekler çimlendirilebilir.
Birazda olsa bu çekirdekleri nereden edinebilirim?

whiscoffeer

İyi Bilinen Üye
İsim
Gürkan
Daha fazla  
İsim
Gürkan
Espresso Makinesi
Nespresso DeLonghi EN97W
Değirmen
Porlex
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti MokaPot (2 adet), Nespresso Frother, termometreli Epinox kettle, cezveler.
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Facebook
whiscoffeer
Twitter
whiscoffeer
Uzun zamandır hakkında yazılar okuyorum ve eminim burda da birçok kişinin aklına gelmiş ya da yapmak isteyeceği bir konu. Yetiştirilmesi için özen ve zaman gerekiyor fakat bence bu forumda birbirimize destek olarak yapabileceğimizi düşünüyorum ki Türkiyede’de yapan kişiler var Merve Hanım gibi. Talep belki hiç olmaz fakat fazla olursa tohumunu toplu şekilde alır saksılarına kadar kendimiz de tasarlayabiliriz. Biraz ütopik olabilir fakat bence Kahve Kulübü olarak bunu yapabiliriz

kesinlikle hayır demem, umarım yapabiliriz.

cagatay1903

Aktif Üye
İsim
Çağatay
Daha fazla  
İsim
Çağatay
Değirmen
Timemore Nano, Porlex mini, comandante red sonja
Ekipmanlar
Hario v60 , hario immersion, güral kalita 185, tchibo kapsüllü makina, timemore tartı + kaan tartı, moccamaster
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beşiktaş
kahve fiyatları o kadar artacak mı, doğru söyleyin)))

whiscoffeer

İyi Bilinen Üye
İsim
Gürkan
Daha fazla  
İsim
Gürkan
Espresso Makinesi
Nespresso DeLonghi EN97W
Değirmen
Porlex
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti MokaPot (2 adet), Nespresso Frother, termometreli Epinox kettle, cezveler.
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Facebook
whiscoffeer
Twitter
whiscoffeer
ülkemizde 60 ağaçla üretimini yapmaya başlayan birini de okuyunca bu post geldi aklıma, unutulup gitmiş tabi...
var mı tohum bulabileceğimiz biyer? denemeyelim mi bi köşede ufak bodur ağacımızı :)

puspus

İyi Bilinen Üye
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
Hidiv kasrında Ağaç A.ş nin bitki satış noktasında saksıda gördüm kahve çiçeği-ağacı. dikecek yerim olsa alır dikerdim ama istanbul mevsim şartları pek de uygun değil sanırım.

emrhnozkfl

İyi Bilinen Üye
İsim
Emirhan
Daha fazla  
İsim
Emirhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche Zero, Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Fellow Stagg EKG, Aeropress, Kalita Wave 155, Timemore Black Mirror, Timemore Black Mirror Nano, Hotpoint Ariston & SEB Filtre Kahve Makinesi, Clever, Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Halkali
Heirloom olduğunu iddia ediyorlar fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Tohumun da Etiyopya'ya ait olduğunu söylüyorlar lakin "Ağmaaan yaz Etiyopya Heirloom kim bilecek" demiş olabilirler 😂
Merhaba, öncelikle çok güzel gözüküyor umarım istediğiniz gibi büyütür meyve alırsınız:) Nereden satın aldınız acaba?