• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Ağacı Yetiştiriciliği

Uzun zamandır hakkında yazılar okuyorum ve eminim burda da birçok kişinin aklına gelmiş ya da yapmak isteyeceği bir konu. Yetiştirilmesi için özen ve zaman gerekiyor fakat bence bu forumda birbirimize destek olarak yapabileceğimizi düşünüyorum ki Türkiyede’de yapan kişiler var Merve Hanım gibi. Talep belki hiç olmaz fakat fazla olursa tohumunu toplu şekilde alır saksılarına kadar kendimiz de tasarlayabiliriz. Biraz ütopik olabilir fakat bence Kahve Kulübü olarak bunu yapabiliriz

Ekli dosyalar

• AC785A8F-D383-449A-AA3B-428A7E87153C.png
    AC785A8F-D383-449A-AA3B-428A7E87153C.png
    615.7 KB · Görüntüleme: 242
Son düzenleme:
Kahve ağacı biraz da kahveyle ilişkimizi daha elle tutulur, hikayesi bol bir seviyeye getirme amacını taşıyor aslında. Bizde de var küçük bir tane ve 1.5 yıldır pek büyümedi ama hayatta da kaldı. Bakımı çok zor değil ama meyve alamayacağınızı söylemem lazım. Dost sohbetlerinde iyi bir konu açıcı olacaktır ama ona garanti ederim.

Sanırım öncelikle çok sıcak ve çok soğuktan kaçınmalısınız ki evler ortalama 18-22 derecede olduğundan bu açıdan bir sorun yok. Yazın çok fazla güneş almamalı. Yine derin bir saksıya ekerseniz daha çok mineral alabilir. Takviye yapabilirsiniz toprağı besleyici mineraller ile. Çok fazla sulamayın. Haftada bir yeterli olabilir. Ama toprağı kurumasın. Yapraklarda küçük sporlar görürseniz toprağı değiştirip yaprakları temizleyin. Onun dışında bakımı kolay.

Sağlıcakla.

Kahveyi çimlendirmek için nasıl bir ortam gerekiyor.
Hangi tür çekirdekler çimlendirilebilir.
Birazda olsa bu çekirdekleri nereden edinebilirim?

Uzun zamandır hakkında yazılar okuyorum ve eminim burda da birçok kişinin aklına gelmiş ya da yapmak isteyeceği bir konu. Yetiştirilmesi için özen ve zaman gerekiyor fakat bence bu forumda birbirimize destek olarak yapabileceğimizi düşünüyorum ki Türkiyede’de yapan kişiler var Merve Hanım gibi. Talep belki hiç olmaz fakat fazla olursa tohumunu toplu şekilde alır saksılarına kadar kendimiz de tasarlayabiliriz. Biraz ütopik olabilir fakat bence Kahve Kulübü olarak bunu yapabiliriz

kesinlikle hayır demem, umarım yapabiliriz.

kahve fiyatları o kadar artacak mı, doğru söyleyin)))

ülkemizde 60 ağaçla üretimini yapmaya başlayan birini de okuyunca bu post geldi aklıma, unutulup gitmiş tabi...
var mı tohum bulabileceğimiz biyer? denemeyelim mi bi köşede ufak bodur ağacımızı :)

Hidiv kasrında Ağaç A.ş nin bitki satış noktasında saksıda gördüm kahve çiçeği-ağacı. dikecek yerim olsa alır dikerdim ama istanbul mevsim şartları pek de uygun değil sanırım.

Heirloom olduğunu iddia ediyorlar fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Tohumun da Etiyopya'ya ait olduğunu söylüyorlar lakin "Ağmaaan yaz Etiyopya Heirloom kim bilecek" demiş olabilirler 😂
Merhaba, öncelikle çok güzel gözüküyor umarım istediğiniz gibi büyütür meyve alırsınız:) Nereden satın aldınız acaba?

Ben de bitkilere aşırı meraklıyım ama türkiyede hiçbir şekilde nemi alınmamış taze tohum bulamıyorsun illaki yurtdışından getirmen gerekiyor. rarepalmseeds sitesinden almayı düşünüyorum fakat ilk önce bi sorayım dedim. Türkiyede nerede bulabilirim. Nemi çekilmiş yeşil kahvenin bir ihtimal çimlenme olasılığı var mıdır? Ayrıca elinde kahve tohumu olanlarla nadir palmiye tohumu takası yapabilirim.

Kahveyi çimlendirmek için nasıl bir ortam gerekiyor.
Hangi tür çekirdekler çimlendirilebilir.
Birazda olsa bu çekirdekleri nereden edinebilirim?
Klasik ilkokuldaki fasulye çimlendirme gibi kömür sobasının yanında nemlı kumun içine koy yeşil çekirdeği ya da normal suyun içine koy soğuk olmasın yetiyor. Önemli olan hayatta tutabilmek devamı gelmiyor. Çünkü iklim uymuyor :D

Yaklaşık 2 yıldır evimde bir kahve fidanı var ve yaşatmaya çalışıyorum. 2 yaşında bir "coffee arabica" fidesi olarak almıştım. İstanbul'da yetişmesi oldukça zor bir bitki.
Orkide gibi kahve de orman altı bitkisi. Benzer koşullarda hayatta tutma imkanınız olabilir. Ancak doğrudan ve kuvvetli güneş ışığı sevmiyor. Yazın, terasta kauçuk ve yuka ağaçlarının gölgesinde mutlu mesut yaşıyor. Ancak kışın içeri almam gerektiğinde işler zorlaşıyor. Eviniz kışın yeterince ışık almıyorsa bitkinin yaşama şansı çok az. Hemen yaprak dökmeye başlıyor.
Orgaik maddece zengin toprak kullanmanızda fayda var. Sağlıklı gelişim için ise periyodik olarak gübre vermeniz gerek. Yine de kendi hasadınızı alıp işlemeniz ve güzel bir fincan çıkarmanız pek mümkün olmayabilir. Araştırdığım kadarıyla yetişkin bir kahve ağacı yarım kilo kadar kahve veriyor. Küçük boy bir fidandan ise belki bir fincan türk kahvesi çıkar. Ayrıca kahve kirazlarının nitelikli olgunlaşmasını sağlayacak iklim gereksinimlerini ev koşulları sağlamıyor. Gece gündüz ısı farkları, nem oranı vs gibi durumları kontrol etmek çok zor. Kurutma, fermantasyon vs. ayrı bir dünya.
Bir de kahve ağacının yapraklarının toksik olduğunu belirteyim. Uzun süre temas cilde tahrişe sebep olabilir. Benim kedilerim pek ilgilenmediği için sorun olmuyor ancak yaprakları kedi ve köpekler için de zararlı.

Şöyle bırakıyorum kahve ağacımın güncel halini. Bu yaz biraz ilgilenebildim ve boyu iki katını geçti. Yine de tavsiye etmiyorum, kışın sağlıklı tutmak çok zor. Belki seneye çiçek açar :)

Ekli dosyalar

• IMG_20240821_145447.jpg
    IMG_20240821_145447.jpg
    191 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20240821_145131.jpg
    IMG_20240821_145131.jpg
    167.4 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20240821_145107.jpg
    IMG_20240821_145107.jpg
    196.4 KB · Görüntüleme: 52
Geri