• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafedeki ve evdeki kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doğukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doğukan

Barista
İsim
Doğukan
Daha fazla  
İsim
Doğukan
Merhaba arkadaşlar.Birkaç aylık maceram var bu mecrada.Ben americano olarak içiyorum kahvemi.Forumda neredeyse tüm konuları okudum araştırdım.Finalde çok profosyönel ürünler almadım malum cihazlar çok pahalı ve bu hobi bana göre değil diyip pişman olursam diye orta seviye ekipmanla başladım.Delonghi ec685 aldım ve noname homojene yakın sayılcak öğütümler yapan değirmenimle memnundum ki bir kaç keredir dışarda ve pek sevmesemde arkadaşlar davet ettiği için starbucks,kahve dünyası vb yerlerde oturup orda americano içene kadar.Evde sorun yok gibi şikayetçi olmadan kahve mi içen ben,dışardakileri içince ben bariz acı kahve içiyormuşum dedim.Kahve olarak forumda önerilen kaliteli ki pahalılar da dahil fazlasıyla çeşit kahve denedim bu kısa serüvenimde.Sorunun daha çok cihaz kısmından kaynaklandığını düşünüyorum.Makineyi değişcem ama evde eşimle kavga çıkacak :) O yüzden bir sene daha bunu kullanacağım için tavsiyenizi rica ediyorum.Tadında nispeten eskiye göre fark yaratabilcek yani bu ekipmanla en fazla bu kadar olur diyeceğiniz tavsiyeler.Basınçsız sepete geçmek,metal tamper almak gibi.Yok boşa masraf yapma seneye direkt üst model bir cihaz al derseniz de memnun olurum.İki durumu deneyimlemiş arkadaşların fikri çok değerli.Teşekkür ederim şimdiden.

Starbucks kahve dünyasında içtikleri iz kalitesiz kahveler nasıl beğendiniz bilemedim ama beğendiğiniz yerlerden çekirdek alıp deneseniz belki bir nebze tatmin eder

Kahve dünyasından aldım çekirdek ama aynı tadı vermedi yine acımsı oldu.Kalite konusunda evet kalitesiz oldukları söyleniyor ama benim evde yaptığım acı oluyor onlara göre ki beb çok daha kaliteli ve taze çekirdeklerden yapmama rağmen

Elinizde ki cihaz ile daha iyi kahve nasıl içebilirime odaklanırsanız daha mutlu olursunuz.

Daha iyi nasıl?Tamper ve basınçsız sepet fark yaratırmı bu cihazda yoksa değmez mi?

Bende de delonghi ECP 3531 var. İlk acemilikle seramik dişli bir öğütücü aldım. 30 sn de kahvenin iki katı shot almak mümkün olmuyor çoğu zaman. Basınçsız sepeti bu hafta denemeyi düşünüyorum. Daha önce almıştım. Ama gelene kadar espressonun ev için hiç de kolay bir demleme yöntemi olmadığını ve öğütücünün kalitesinin çok elzem bir faktör olduğunu öğrenince biraz soğudum. Bence tamper ın çok büyük bir etkisi olmayacaktır. Basınsız sepet belki basınçlıya göre daha rahat akış sağlayabilir. Öğütümü kalınlaştırıp shot süresini azaltmak acılığı düşürebilir. Ev tipi espressoda daha iyi makineye geçmektense daha iyi öğütücüye geçmek dah büyük fark yaratır görüşündeyim.

Tamper ve basınçsız
Kesinlikle yaratır ilk cihazım delonghi trevisoydu 14 yıl önce ona özek tamper bulmak imkansızdı. Merdaneneden keserek tamper yapmıştım. Basınçlı sepet tadsal bir avantajı yok ama teknik açısından sizi yanlış yönlendirir. Basınç kısmını sökebilirsiniz.

Ec 685 yanlis bilmiyorsam tek noktadan su akisi veriyor sepete, basincli portafiltre icin tasarlanmis bu urunde modifiye olmadan basincsiz sepeti verimli kullanamazsiniz diye dusunuyorum...ciddi kanallama olur... ancak basincli portafiltre ile de guzel kahveler alabilirsiniz...espresso mudur tartisilir ama guzel kahve olur :) guzel cekirdek alip, mokapot ya da mokapot +1 tik ayarinda cekilmis kahve kullanin, kahve miktarini abartmayin onerilen miktarda kahve kullanin ve tamping yaparken asiri sikistirmayin.. aci kahve iciyorsaniz muhtemelen fazla ince kahve ya da fazla miktarda kahve kullaniyosunuz... elinizdeki makine kafelerden espresso ogutulmus aldiginiz kahveleri basamaz.
Evet kafedekileri basmıyor,onlardan bir tık daha kalını içinden çıkan kaşıkla iki kaşık kullanıyorum.Şuan acme içiyorum ki daha öncede kaliteli marka kahveler aldım baya ama malesef kafelerdekine göre acı oluyor americano olmasına rağmen.Basınçsız sepet denemeyi düşündüm birde her ne kadar homojen olarak görsemde seramik burr değirmenimin yanına çelik alıp deneyeceğim,en azından değirmen her makinede kullanılabilcek bir ürün

Merhaba arkadaşlar.Birkaç aylık maceram var bu mecrada.Ben americano olarak içiyorum kahvemi.Forumda neredeyse tüm konuları okudum araştırdım.Finalde çok profosyönel ürünler almadım malum cihazlar çok pahalı ve bu hobi bana göre değil diyip pişman olursam diye orta seviye ekipmanla başladım.Delonghi ec685 aldım ve noname homojene yakın sayılcak öğütümler yapan değirmenimle memnundum ki bir kaç keredir dışarda ve pek sevmesemde arkadaşlar davet ettiği için starbucks,kahve dünyası vb yerlerde oturup orda americano içene kadar.Evde sorun yok gibi şikayetçi olmadan kahve mi içen ben,dışardakileri içince ben bariz acı kahve içiyormuşum dedim.Kahve olarak forumda önerilen kaliteli ki pahalılar da dahil fazlasıyla çeşit kahve denedim bu kısa serüvenimde.Sorunun daha çok cihaz kısmından kaynaklandığını düşünüyorum.Makineyi değişcem ama evde eşimle kavga çıkacak :) O yüzden bir sene daha bunu kullanacağım için tavsiyenizi rica ediyorum.Tadında nispeten eskiye göre fark yaratabilcek yani bu ekipmanla en fazla bu kadar olur diyeceğiniz tavsiyeler.Basınçsız sepete geçmek,metal tamper almak gibi.Yok boşa masraf yapma seneye direkt üst model bir cihaz al derseniz de memnun olurum.İki durumu deneyimlemiş arkadaşların fikri çok değerli.Teşekkür ederim şimdiden.
Selamlar. Americano bildiginiz gibi espresso bazlı bir içecek. Hazırladığınız espresso nasilsa onunla yaptığınız americanodan da aynı tatları almak kaçınilmaz. Espressoda olusabilecek kusurların en belirgin olanları, fazla demlenmiş az demlenmiş ve iki kusuru birden barındıran espressolar diye özetlenebilir. Yine genelleme yaparsak fazla demlemeden acı tat, az demlemeden ekşi, iki kusur birden olandan da hem acı hem ekşi tatlar alırız. Burda bahsettiğim acılık(bitter) ve ekşilik bir kahve niteliği olan özellikler değil, bir ikincisini daha icmek istemeyeceğiniz tatta acılık ya da ekşilik taşıyan kusurlu espressolardır. Espressodaki bir çok değişkeni doğru sekilde biraraya getirdiğimiz zaman ideal demlemeyi yapabiliyoruz. Bu değişkenler içerisinde en zor elde edilebilen ise homojen bir kahve öğütümü. Bu olmadan, kabul edilebilir bir espresso yapabilmemiz ne yazik ki mümkün değil. İri öğutülmüş parcalar az demeleneceği için ekşi tat verirken, bereberinde bulunan fazla küçük kahve parcaları da fazla demleneceği için acı tat gelecek, hem acı hem ekşi bir espressomuz olacaktır. Bunu doğru yapabilen değirmenler de yine ne yazik ki pahalı.
Benim önerim şu olur, madem americano seviyorsunuz, gövdesi ona yakın bir pour over tercih edin. Ben v60 öneririm. Düşük bütçeyle, kahvenin bütün değişkenlerini kontrol edebileceğiniz bir demleme yöntemidir v60. Bir molent ya da timemore el değirmeni, ya da bulabilirsenin uygun fiyatlı ikinci el comandante işinizi görecektir. Ben molent g50 denedim ve filtre öğütümde başarılı. Gerisi zaten kağıt filtre, v60 seramik ve cam sürahi

Selamlar. Americano bildiginiz gibi espresso bazlı bir içecek. Hazırladığınız espresso nasilsa onunla yaptığınız americanodan da aynı tatları almak kaçınilmaz. Espressoda olusabilecek kusurların en belirgin olanları, fazla demlenmiş az demlenmiş ve iki kusuru birden barındıran espressolar diye özetlenebilir. Yine genelleme yaparsak fazla demlemeden acı tat, az demlemeden ekşi, iki kusur birden olandan da hem acı hem ekşi tatlar alırız. Burda bahsettiğim acılık(bitter) ve ekşilik bir kahve niteliği olan özellikler değil, bir ikincisini daha icmek istemeyeceğiniz tatta acılık ya da ekşilik taşıyan kusurlu espressolardır. Espressodaki bir çok değişkeni doğru sekilde biraraya getirdiğimiz zaman ideal demlemeyi yapabiliyoruz. Bu değişkenler içerisinde en zor elde edilebilen ise homojen bir kahve öğütümü. Bu olmadan, kabul edilebilir bir espresso yapabilmemiz ne yazik ki mümkün değil. İri öğutülmüş parcalar az demeleneceği için ekşi tat verirken, bereberinde bulunan fazla küçük kahve parcaları da fazla demleneceği için acı tat gelecek, hem acı hem ekşi bir espressomuz olacaktır. Bunu doğru yapabilen değirmenler de yine ne yazik ki pahalı.
Benim önerim şu olur, madem americano seviyorsunuz, gövdesi ona yakın bir pour over tercih edin. Ben v60 öneririm. Düşük bütçeyle, kahvenin bütün değişkenlerini kontrol edebileceğiniz bir demleme yöntemidir v60. Bir molent ya da timemore el değirmeni, ya da bulabilirsenin uygun fiyatlı ikinci el comandante işinizi görecektir. Ben molent g50 denedim ve filtre öğütümde başarılı. Gerisi zaten kağıt filtre, v60 seramik ve cam sürahi
Hocam benim kahveler nispeten güzel yani içilmeyecek derecede acı ekşi değil,mesajımda bahsettiğim gibi bana göre güzeldi ama kafedekileri tadana kadar.Kafedekiler biraz daha tatlı ve hafif daha rahat yudumlanır cinsten.Umarıö tarif edebilmişimdir.Muhtemelen daha iyi öğütüm ve prof makine farkından.İlk öncelik değirmen zaten alınık ilanı açtım

Hocam benim kahveler nispeten güzel yani içilmeyecek derecede acı ekşi değil,mesajımda bahsettiğim gibi bana göre güzeldi ama kafedekileri tadana kadar.Kafedekiler biraz daha tatlı ve hafif daha rahat yudumlanır cinsten.Umarıö tarif edebilmişimdir.Muhtemelen daha iyi öğütüm ve prof makine farkından.İlk öncelik değirmen zaten alınık ilanı açtım
Starbucks'ta bir buçuk yıl kadar önce, sırf denemiş olmak için içtiğim espresso; hayatımda içtiğim en berbat espressolardan biriydi. Acılık tüm ağza yayılıyor, başka da bir şey anlaşılmıyordu. Starbucks müşteriyi memnun edecek tatlılıkta espresso sunmaya başladıysa aferin onlara... :)

starbucks da çalışıyorum yumaşak içim dedikleri normal espresso aslında medium kavrumun bir tık ilerisi diğer espresso da kömür tadı var

Starbucks'ta bir buçuk yıl kadar önce, sırf denemiş olmak için içtiğim espresso; hayatımda içtiğim en berbat espressolardan biriydi. Acılık tüm ağza yayılıyor, başka da bir şey anlaşılmıyordu. Starbucks müşteriyi memnun edecek tatlılıkta espresso sunmaya başladıysa aferin onlara... :)
Americanodan bahsediyorum hocam espresso içmedim.Çok zaman önce espresso içmiştim orda hatta zorla içtim desem yeridir zehir gibiydi.Americanoda sulanmış hali ama espresso ve su oranındaki ölçüleri nasılsa artık bilmiyorum ama tadı evdekine göre daha tatlı yumuşaktı

Son düzenleme:
Espresso yapmıyorum ama bu video parametrelerin neyi nasıl etkilediğini çok iyi anlamamı sağladı. Size de yardımcı olabilir.

Sorun nispeten çözüldü.Ben interntteki ve forumlardaki prof cihazların ölçü ve inceliğine göre yapıyordum.Haliye kahve fazla oluyormuş vede basınçlı sepete çok ince kalıyordu arada çalışmadığı bile olmuştu.Delonghi ölçeği ile takrıbı 14-15grama düşürdüm ve bir tık daha kalın öğüttüm,ciddi anlamda tad değişti acılık neredeyse yok.

Geri