PepukKahve
Üye
- İsim
- İsmail Gökcan
Daha fazla
- İsim
- İsmail Gökcan
Herkese merhaba,
Pepuk Kahve Kanalında yine çok özel bir kahve demledim.
Bu videoyu unutulmaz kılan bir diğer durum ise video sırasında depreme yakalanmam oldu. Videoyu izlerken göreceğiniz gibi oldukça tedirgin oldum. Tüm İzmir'e geçmiş olsun...
Neyse kahveye geçelim.
Bu kez demlediğim ve kadın emeği ile üretilen kahvemizin adı: Etiyopya Wegida
2020 SCA Türkiye Brewers Cup Şampiyonası 3’üncüsü Mustafa Aydın’ın yarışma kahvesi. Bu kahvenin tadımını yapmak gerçekten benim için inanılmaz bir deneyim oldu.
Kahvenin demleme reçetesini ve haikayesini aşağıya ekliyorum. İyi Seyirler...
Kahvenin Adı: Wegida
Varyetesi: Kurume / Kudhume (iki isimde kullanılıyor)
Rakım / Yükseklik: 2300 mt
Kahveyi Birtukan ve Butu adında iki kadın yetiştiriyor. 6000 tane kahve ağaçları var ve en yaşlı olanı 15 yaşında Birtukan,Butu üç nesildir kahve çiftçiliği yapıyor. Kahveler olgunlaştıktan sonra en iyi meyveleri toplayarak bunları 22 gün kurutmak için Afrika yataklarına (drying beds) koyuyorlar. ( Sadece Naturel kahve yetiştiriyorlar)
Bu güzel kahveyi bulan ve tedarikini yapan kişi : Aslı Yaman (Kimma Coffee Roasters)
Kahvemin Kavurucusu : William Zinneha (Williams Roastery)
Demleme Reçetesi: Comandante Red Clicks : 44 Click
Su Sıcaklığı: 90 derece Kahve Gramajı: 16 gram
Demleme oranı: 1/16
Su: 40-45 PPM
Blooming 40-50 gram arası su koyabilirsiniz.
Bloomingten sonra tek seferde döküş.
Sonrasında tek seferde döküş 1:15-1:20 gibi döküş bitişi
Demleme bitişi:2:20 - 2:30
Kahveyi bana gönderen Mustafa Aydın'a çok teşekkür ederim. Ayrıca kahvede emeği olan @Asliyaman 'a ve @William 'a kargo sürecinde desteklerini esirgemeyen @campos 'a ç̧ok teşekkür ederim.
Pepuk Kahve Kanalında yine çok özel bir kahve demledim.
Bu videoyu unutulmaz kılan bir diğer durum ise video sırasında depreme yakalanmam oldu. Videoyu izlerken göreceğiniz gibi oldukça tedirgin oldum. Tüm İzmir'e geçmiş olsun...
Neyse kahveye geçelim.
Bu kez demlediğim ve kadın emeği ile üretilen kahvemizin adı: Etiyopya Wegida
2020 SCA Türkiye Brewers Cup Şampiyonası 3’üncüsü Mustafa Aydın’ın yarışma kahvesi. Bu kahvenin tadımını yapmak gerçekten benim için inanılmaz bir deneyim oldu.
Kahvenin demleme reçetesini ve haikayesini aşağıya ekliyorum. İyi Seyirler...
Kahvenin Adı: Wegida
Varyetesi: Kurume / Kudhume (iki isimde kullanılıyor)
Rakım / Yükseklik: 2300 mt
Kahveyi Birtukan ve Butu adında iki kadın yetiştiriyor. 6000 tane kahve ağaçları var ve en yaşlı olanı 15 yaşında Birtukan,Butu üç nesildir kahve çiftçiliği yapıyor. Kahveler olgunlaştıktan sonra en iyi meyveleri toplayarak bunları 22 gün kurutmak için Afrika yataklarına (drying beds) koyuyorlar. ( Sadece Naturel kahve yetiştiriyorlar)
Bu güzel kahveyi bulan ve tedarikini yapan kişi : Aslı Yaman (Kimma Coffee Roasters)
Kahvemin Kavurucusu : William Zinneha (Williams Roastery)
Demleme Reçetesi: Comandante Red Clicks : 44 Click
Su Sıcaklığı: 90 derece Kahve Gramajı: 16 gram
Demleme oranı: 1/16
Su: 40-45 PPM
Blooming 40-50 gram arası su koyabilirsiniz.
Bloomingten sonra tek seferde döküş.
Sonrasında tek seferde döküş 1:15-1:20 gibi döküş bitişi
Demleme bitişi:2:20 - 2:30
Kahveyi bana gönderen Mustafa Aydın'a çok teşekkür ederim. Ayrıca kahvede emeği olan @Asliyaman 'a ve @William 'a kargo sürecinde desteklerini esirgemeyen @campos 'a ç̧ok teşekkür ederim.