darkspace
Barista
- İsim
- Berkay
Daha fazla
- İsim
- Berkay
Merhabalar, uzun süredir FP kahve demliyorum ve yakın zamanda James Hoffmann yöntemini denedim ve çok daha güzel bir kahve elde ettim. Bugün elime C2 öğütücüm geçtiği için orijinal tarifteki gibi medium, medium-coarse çekimle denemek istiyorum, fakat hala bu konuda yeni olduğum için çok ayırt edemiyorum. C2'de medium öğütüm için kaç klik tavsiye ediyorsunuz/kullanıyorsunuz?
Daha önce duymamış olan veya denemek isteyenler için tarif (bu benim kullandığım ölçü, normalde kahve oranı 1 litre suya 60 gram) :
14gr kahve, 300mL su
1. Sıcak su öğütülen kahvenin üstüne konur.
2. 4 dakikanın ardından üstteki kabuk karıştırılır ve iki tatlı kaşığı yardımıyla köpük ve üstte kalan bir kaç tanecik çıkarılır.
3. 5-8 dakika arası demlemeden sonra filtre suya değecek kadar indirilir ve yavaşça bardağa dökülür.
Daha önce duymamış olan veya denemek isteyenler için tarif (bu benim kullandığım ölçü, normalde kahve oranı 1 litre suya 60 gram) :
14gr kahve, 300mL su
1. Sıcak su öğütülen kahvenin üstüne konur.
2. 4 dakikanın ardından üstteki kabuk karıştırılır ve iki tatlı kaşığı yardımıyla köpük ve üstte kalan bir kaç tanecik çıkarılır.
3. 5-8 dakika arası demlemeden sonra filtre suya değecek kadar indirilir ve yavaşça bardağa dökülür.