• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İzmirli Kahve

emrekocakurt

Barista
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
"İzmir Büyükşehir Belediyesi, ''İzmirli Kahve'' adında kahve büfeleri açılacağını duyurdu. Fiyatlar zincir kahve mağazalarına göre yüzde %50 ucuz olacak."

Ne diyorsunuz? Merak ettim. :)

Belediye çekirdek olarak ne kullanıyor acaba. Keşke sorsaydım, unuttum.🙂

Yer: Konak Metro Kemeraltı tarafı

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, ''İzmirli Kahve'' adında kahve büfeleri açılacağını duyurdu. Fiyatlar zincir kahve mağazalarına göre yüzde %50 ucuz olacak."

Ne diyorsunuz? Merak ettim. :)

Serbest piyasaya devlet ya da belediye eliyle müdahaleye karşıyım.
Şimdi sen bunu açıyorsun ve sözde vatandaşa dwstek oluyorsun ucuza kahve satarak.
Ama bunu satarken, orada çalıştırdığın kişilerin ücetini vatandaşın vergisiyle ödüyorsun, ekipmanı, kahveyi, onu bunu satarken de benzer şekilde belediye bütçesinden ödetiyorsun. İşletme zarar ediyorsa belediye bütçesinden vergilerle karşlıyorsun. Ondan sonra da %50 ucuz sattım diye de reklamını yapıyorsun. E bunların hiçbini yapamayan butik işletmeci ne yapsın.
Son derece karşıyım böyle girişimlere.
Kaldı ki bu temel gıda da değil yani en alt gelir düzeyine de hitabı amaçlamıyorsun.

Hani dar gelirlil vatandaş için ekmek fırınlarını, aş evleri gibi çok temel insanı ihtiyaçlar dışında belediyelerin bu işlere girmesine haksız rekabet doğurduğu, işeri bu olmadığı, zaten kendi işlerini bile doğru düzgün yapmadıkları için karşıyım.
Benzer şekilde futbol klübü kurmalarına işletmelerine de.
Ayrıca;
Belediye işini yapsın, çöp toplayamayan, gıda firmalarını denetleyemeyen, ulaşım hizmetlerinde yol alamayan, yolları yaparken bile neyi yapıp neyi yapmamasını bilmeyen belediye şov için kahveciliğe başlamış. Eh zaten zatın emeklilik günleri de geliyor, açar artık kahve işletmesini oturur başında.

Geri