• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İzmir'den Merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berhan

Barista
Sonunda üye oldum :) gerçi çok uzun süredir okuyor takip ediyordum ama resmileşti artık.

Merhaba kendimi tanıtayım,
İzmirde yaşayan bir bilgisayar mühendisiyim 33 yaşındayım.
2016 yılında bir kaç aylığında yaptığım, Kolombiya seyahatimle tanıştığım kahve kültürüyle tanışıp harika kahveler içerek hayran olmuştum.

Pandemi sürecinde evden çalışırken bu kahvelere olan özlemimi gidermeyi çok istemiş ve araştırmalarımla V60 ve Chemex yöntemleriyle bunu yakalamış bulunuyorum :)
O zamandan beri farklı farklı bir sürü malzeme ve grinder ile dünyadan çeşitli kahveleri sürekli deniyor ve hobi olarak bunu evde yapıyorum.
Kahve hakkında öğrenecek çok şeyim var hala ama artık iletişime geçebilecek düzeyde görüyorum kendimi, herkese iyi yıllar sağlıklar :)

Merhaba hoş geldiniz tam yerinde içmişsiniz kahveyi bu tadı alan bırakamıyor bir daha kahveyi :)

merhaba ben de izmirde bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim izmirde çekirdek aldığınız bir yer var mı acaba ben bostanlıda uggla coffee den aldım

merhaba ben de izmirde bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim izmirde çekirdek aldığınız bir yer var mı acaba ben bostanlıda uggla coffee den aldım
Selam dostum,
Ugglanın hemen yanında Poka iyi bir kahveci özellikle Chelchele sini seviyorum tavsiye ederim. Tanzanya klimanjero da hoş hatta.

Bunun dışında iyi arkadaşları anıl ve neslihanın açtığı niche çekirdekleri olan lot coffee roastery i tavsiye edebilirim.
İkiside güler yüzle mekanlar ve bilgililer konularında tavsiye ederim.

ugglanın çekirdeklerini denediniz mi yeni başlayan biri olarak ben beğendim

Merhaba :)
Yine Bostanlı/Karşıyaka tarafında coffeeremden alabilirsiniz, fünf coffee de nullun çekirdekleri oluyor oradan da alabilirsiniz
Alsancak’ta Coffeemamma ve baristocrat
Konak/Karataş tarafında ise coffeenutz :)
Bence buraları da deneyebilirsiniz. Hem almadan önce deneme şansınız da olmuş olur

Merhaba :)
Yine Bostanlı/Karşıyaka tarafında coffeeremden alabilirsiniz, fünf coffee de nullun çekirdekleri oluyor oradan da alabilirsiniz
Alsancak’ta Coffeemamma ve baristocrat
Konak/Karataş tarafında ise coffeenutz :)
Bence buraları da deneyebilirsiniz. Hem almadan önce deneme şansınız da olmuş olur
elimdeki kahve bitince deniyeceğim teşekkürler :)

Yerleri keyifli iş yerime yakın olduğu için şanslıyım sanırım :)
Cafeerem den la reforma almıştım hala aklımdadır :) bir ara mekana gitmekte lazım.
Ben La reformayı cold brew olarak denemiştim aşırı keyifliydi 😄

Selam dostum,
Ugglanın hemen yanında Poka iyi bir kahveci özellikle Chelchele sini seviyorum tavsiye ederim. Tanzanya klimanjero da hoş hatta.

Bunun dışında iyi arkadaşları anıl ve neslihanın açtığı niche çekirdekleri olan lot coffee roastery i tavsiye edebilirim.
İkiside güler yüzle mekanlar ve bilgililer konularında tavsiye ederim.
bugün aldım chelchele nasil demlememi önerirsiniz 17 grama 300 ml su ile her seferde 50 ml olacak sekilde demledim ama tek seferde döküm yaptığımdan çok daha uzun sürüyor

Ben kendime has bir demlemeye sahip olduğumdan gramajı kendine göre ayarlamak isteyebilirsin.
Benim ratio değerim bu kahve için 1:20 oldu.

92 derece su, Hario 40lı ile demlerim. Öğütümüm Timemore C2 Max ile 18 19 civarında oluyor
3 döküş tavsiye ederim.
İlk döküş kahve gramaj x 3 ( ilk 10 saniye içinde tüm kahvenin ıslanmasını hedeflemek lazım )
İkinci döküş kahve gramaj x 7
Son döküş geri kalan

Tıkanma genel olarak tabanı çok dürtmekten olabiliyor, o yüzden ikinci ve son söküşte merkeze daha çok odaklanarak tabanı dürtmeden usulca suyu koymakta fayda var.

Çok aşırı bir tıkanma olup geç demleme olmazsa kahve tadını verir, ben şu ana kadar iyi bir kahvenin çok takla attırmadığını gördüm.

Son düzenleme:
Ben kendime has bir demlemeye sahip olduğumdan gramajı kendine göre ayarlamak isteyebilirsin.
Benim ratio değerim bu kahve için 1:20 oldu.

92 derece su, Hario 40lı ile demlerim. Öğütümüm Timemore C2 Max ile 18 19 civarında oluyor
3 döküş tavsiye ederim.
İlk döküş kahve gramaj x 3
İkinci döküş kahve gramaj x 7
Son döküş geri kalan

Tıkanma genel olarak tabanı çok dürtmekten olabiliyor, o yüzden ikinci ve son söküşte merkeze daha çok odaklanarak tabanı dürtmeden usulca suyu koymakta fayda var.

Çok aşırı bir tıkanma olup geç demleme olmazsa kahve tadını verir, ben şu ana kadar iyi bir kahvenin çok takla attırmadığını gördüm.
deniyeceğim teşekkürler

Geri