• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İzmir Kahve Fuarı

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
1-4 Haziran tarihleri arasında İzmir'deki ilk kahve fuarımız gerçekleşti. İlk defa kapılarını açan bu fuar ile alakalı forumdaşlarımızın izlenimlerini, deneyimlerini, değerlendirmelerini merak ediyorum.

Hayal kırıklığı. İzmir'in ağır topları mevcut değildi. Globarista ve Kafein Kültür de katılmasaydı olmasa da olurmuş dedirtecek kadar kötüydü. Sunumlara katılmadım onların da hakkını yemeyelim. İkincisi için daha kapsamlı bir planlamaya ihtiyaçları var.

1-4 Haziran tarihleri arasında İzmir'deki ilk kahve fuarımız gerçekleşti. İlk defa kapılarını açan bu fuar ile alakalı forumdaşlarımızın izlenimlerini, deneyimlerini, değerlendirmelerini merak ediyorum.
İzmir’de yaşayan bir tüketici olarak (ticari kısımda değilim) ilgimi çekecek pek firma olmadığından katılmadım. Yukarda söylendiği gibi daha çok kavurucu firma katılsaydı daha ilgi çekici olabilirdi diye düşünüyorum.Ekipmanlardan ziyade kahve deneyimlemek isterdim fuarda.

İlk olduğu için başta söylemek istemedim ama madem negatif yorumlar yapıldı, ben de başlayayım.

1) Yemek ve su yok. Fuarda normalde açık olan yemek yerleri ve kafeteryalar kepenk indirmişlerdi. Gaziemir'e 10 gibi geldiniz diyelim, ilk seminerden çıktınız saat 2 civarı; şuradan bir simit alayım bari diyebileceğiniz bir yer yok, bir şişe su alayım diyebileceğiniz bir yer yok. Sadece fuarın ortasına ticari araç formatında bir Mac'n'cheese arabası sokulmuş, o da bir karton tabakta 130 TL'ye makarna kitliyor. Su ihtiyacımı ise arıtma cihazı standında giderdim. Allah'tan Corny fuara sponsor olmuş sanırım da her yerde Corny kutuları vardı, onlardan kemirebiliyordunuz.

2) Türkiye'den kavurucuları geçtim, maalesef İzmir'deki yerler bile yoktu.

3) Seminerler zamana bağlı değildi. Kimi kararlaştırılandan erken başladı, kimi geç bitti.

4) Misal Sam Çeviköz'ün seminerine katıldım. Adam tereyağlı, ballı, tarçınlı kahve yapacak ama ortada ne tereyağı, ne bal, ne de tarçın var. Organizasyon bunları sağlayacağını belirtmiş Sam Bey'e ama 1 saat ürünler gelemedi. Bir de sen koca organizasyonsun değil mi? Şöyle petek bal, güzel bir tereyağı ve tarçın getirmen beklenir. Adama Şok'tan aldıkları Özkovan bal, tereyağı ve çubuk tarçın getirdiler(Tarçının toz halde olması gerekiyordu).

5) Seminerler güzeldi, bilgilendiriciydi. Ama keşke 3. ve 4. günlerde kavurma makinesi yığacaklarına, kavurucu yığsalardı fuara. Kavurma makineleri daha çok 1. ve 2. günlerin olayı olmalıydı.

6) Son olarak bence fuara hangi otobüslerin gittiğini ve nereden kaltıklarını sayfaya eklemeleri gerekirdi. Arabam yok. 510'a bindim Gaziemir Optimum'un orada indim, 2 kilometre otobanda yürüdüm, tepelerden falan geçtim. Sonradan 650 diye bir şeyin varlığını öğrendim ama o da F.Altay Aktarma'dan değil, Balçova'da meçhul bir yerden kalkıyormuş, benim taraftan fuara giden tek otobüs. Kitap fuarında aktarmadan özel otobüsler kaldırıyorlardı mesela, keşke burada da yapılsaydı. Zira ziyaretçi sayısı bence hiç de az buz değildi, ciddi alınması gerekir.

Son düzenleme:
Festivallerde kahve kulübü diye stand açıp tavuk pilav - köfte / kokoreç işini bi düşünelim
Topatankokoreç koduyla %10 indirim falanda yaparız yani boş esnaf değiliz🌸

Selamlar,

Biz eşimle birlikte katıldık açıkcası ve ben oldukça keyif aldığımı söyleyebilirim. Evet yukarıda bahsedilen negatif yanların bir kısmına katılıyorum özellikle bazılarını okurken de "evet doğru bir gözlem ben bu şekilde düşünmemiştim" dedim. Ancak bence olumlu yanlarını da göz ardı etmemek gerekiyor.

Mesela oldukça güzel bir kitle vardı. Herkes oldukça saygılı ve ilgiliydi. Genelde kalabalık ortamlarda insanların kaba/sabırsız tavır ve davranışları beni irite eder, sinirlendirir. Hiç böyle durumlar yaşamadım herkes birbirine ve etrafına saygılıydı ve keyifli bir kalabalık vardı.

Tadım konusu da oldukça güzeldi, evet bizlerin büyük toplar dediği kavurucular yoktu ancak güzel kavurucular yok değildi ve tüm firmalar tadım konusunda çok bonkördü. Festivallerden alışagelmiş olduğumuz "bilete para ver + içtiğine para" öde mentalitesinden çok uzak güzel bir ortam vardı. Bir çok firmanın farklı kahve ve bu kahvelerin farklı demleme yöntemleri ile denenmesi tatma şansı yakalamadım. Mesela bu fuarda Voluptas coffee ile ilk defa tanıştım daha önceden bilmiyordum ve denediğim iki çekirdekleri çok hoşuma gitti, Spada'dan söylediğim sipariş bitince buradan sipariş vermeyi düşünüyorum. Tadarak ve deneyerek yeni bir firma kazanmış oldum. Sevgili Pepukkahve'nin kendi ellerinden V60 tatma şansı yakaladık mesela :)

3 etkinliğe katıldık. Açıkcası etkinliklerin benim açımdan kötü yanı çok temeldi ve katılımcılar da aynı şekilde çok temel düzeydeydi. Bu sebeple bazı yerlerde biraz sıkıldım açıkcası ancak Orkun Bey ve Levent Bey ile sohbet etme şansım oldu hatta Orkun Bey'e sunumunda ilgimi çeken bir nokta ile ilgili soru yönelttim. Bu da oldukça keyifliydi.

Şunu söylemeliyim ben Cumartesi günü katıldım ve benim katıldığım üç seminer de zamanlamasına sadık kalarak gerçekleşti mümkün mertebe. Şunu da belirteyim Emre Bey fuar'a ulaşım konusunun organizatör firmasının sorumluluğunda olduğunu pek düşünmüyorum. İzmir Fuar'ı çok uzun yıllardır aktif çalışıyor ve büyük fuar'ların hepsi orada oluyor. Eshot'un web sitesi ya da harici uygulamalar üzerinden ulaşım planlaması yapmak oldukça kolay. Kaldı ki en basitinden google maps'in toplu taşıma planlama özelliği İzmir'de aktif çalışıyor bu da tercih edilebilir. Ben bu noktada sizin boşluğunuza geldiğini düşünüyorum :) Ancak aklınızda bulunsun bundan sonra bu şekilde planlayabilirsiniz.

Yiyecek kısmında yapılan yorumlara katılıyorum ben de. Dağılmakta olan barlar açıkçası güzel bir kurtarıcıydı ancak yine de seçeneğin biraz fazla olması daha iyi olurdu. Mesela biz 5e doğru acıktığımızda yemek bulabileceğimiz tek yer orta kısımdaki tavuklu makarnacıydı ve biz vejetaryeniz :) Neyse ki sadece makarna hazırlayarak yardımcı oldular.

Her şeye rağmen bilet fiyatı düşünüldüğünde bizim çok keyif aldığımız iyi ki gelmişiz ya dediğimiz bir etkinlik oldu. Hatta organizasyonun festivalden ziyade fuar şeklinde olması beni çok memnun etti, ilerleyen organizasyonlarda gelişerek devam edeceğinden ve ilerleyen yıllarda harika fuarlar izleyeceğimizden oldukça ümitlendim.

Organizasyonda ve fuarda emeği geçen herkesin ellerine sağlık :)

Kahve içen topluluk içerisinde, nitelikli olan grubun yüzdesi oldukça az. Firmalar organizasyonu para kazanma amacı ile yaptıkları için bizi hiç bir zaman tatmin etmeyecektir.

Nitelikli kahve severleri mutlu edece bir organizasyon ancak bu alana hitap eden firmaların bir araya gelerek masrafları üstlenip bir organizasyon yapmaları ile mümkün olur. Hem sektörün gelişimine katkı sağlar hemde daha fazla insana nitelikli kahveyi anlatma fırsatı doğar.

bunlar hangi çekirdeklerdi hatırlıyor musunuz
Merhabalar, Costa Rica ve Sumatra olması lazım. Costa Rica çok fiyat performans bir kahve olarak hissettirmişti hoşuma gitmişti. Sumatra'sı da normalde alışa geldiğim o düz topraksı tattan biraz farklıydı, resmen asiditesi vardı bile diyebilirim. Öyle olunca evde denemek istemiştim.
Ayrıca espresso blend'leri de hoşuma gitmişti. mokapot'a çok yakışabileceğini düşünmüştüm. Ancak o dönemden beridir hala aklıma ancak hala sipariş veremedim :) Hem çok şehir dışında olduğum için çok tükettim, bir iki kere kahve alımına katıldım vs. Belki ilerleyen aylarda :)

Geri