• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Isı Ayarlı Gooseneck Kettle Önerisi

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Selamlar Arkadaşlar,

Uzun bir süredir hario ocak kettle'ını kullanıyorum fakat malumunuz sıcaklık ayarı yapmak ve sıcaklık farkına göre fincana nasıl yansıdığını deneyimlemek pek mümkün olmuyor. Ben de artık bir tane ısı ayarlı kettle almaya karar verdim. Siz hangi cihazları kullanıyorsunuz hangilerini önerirsiniz aşağıya birkaç tane benim bulduğum cihazları ekliyorum ancak her türlü öneriye de açığım.

Şimdiden Teşekkürler

etozlu

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
ben üçüncüyü kullanıyorum. bi sıkıntısı yok ama felicita daha şıkmış ben alırken yoktu bunlar olsa felicita alırdım :D

sıcaklık set etme özelliği güzel çalışıyor, ama çok yüksek sıcaklıklarda direkt o sıcaklığa getirip kapatıyor. ama 90 falan yapınca 90a getirip bekliyor, sıcaklık düşünce otomatik tekrar 90a çıkarıyor.
kettle'ı kaldırınca timer otomatik saymaya başlıyor, tekrar koyunca timer kapanıyor ama otomatik ısıtmaya başlamıyor. tekrar açma tuşuna basınca ısıtıyor.
bence daha akıllı bir şey yapabilirlermiş. mesela sürekli ısıtıyor olmasını isterdim ben. düğmeye falan basmaya gerek olmamalı. 100e set etsem de 100 yapıp foşur foşur sürekli kaynamasını da isterdim :D

erturk

İyi Bilinen Üye
İsim
m erturk
Daha fazla  
İsim
m erturk
Brewista Smart Pour Kettle 1.2 L. benim kullandığım ürün, tavsiye ederim. ayrıca görüntü de önemli derseniz aynı ürünün daha şık Artisan modeli var ancak önemli bir fiyat farkı vardı en son ve Türkiye'de yoktu.

1healthpoint

İyi Bilinen Üye
İsim
mahmut
Daha fazla  
İsim
mahmut
Espresso Makinesi
kompresso
Değirmen
molent g50
Ekipmanlar
v60, aeropress, chemex
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
bursa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
nilüfer
bu fiyatlara çıkıyorsanız brewista artisan öneririm. black fridayde indirime girebilir.

Bucolie

İyi Bilinen Üye
İsim
Hakan
Bildiğim, duyduğum kadarı ile aktarmaya çalışayım.
Sanırım bu alanda alabileceğiniz en iyi ürün Fellow Stagg EKG olurdu. Türkiye satışı Tin Coffee tarafından gerçekleştiriliyor (Cmd tedarikçimiz :)). Yakında online satışa açılacak diye bahsi geçmişti forumda. Avrupa fiyatı 230 euro civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.
Aramızda Konchero markalı ürünleri kullanan epey arkadaşımız var. Kullananlar geneli itibari ile memnundu diye hatırlıyorum. Sanırım akış debisi bir miktar fazla idi (750 TL olan ürün), o da kirpi süzgeç yardımı ile dengelenebiliyor.
Konchero'ya benzer olarak Tchibo ' nun bir kettle mevcut, yine kullanan arkadaşlar memnun idi. Online olarak ara ara stoklara giriyor, dilerseniz mağazalarda da bakın, denk gelebilirsiniz belki, hatta bazı mağazalara özel ek indirim dahi vardı.
Yine arkadaşların bahsettiği Brewista markalı ürünler var. Bana sorarsanız bu fiyatlara çıktıktan sonra Fellow Stagg edinmek daha mantıklı olacaktır.
Bu ay birçok üründe indirim olmasına karşın bu ürünlerde henüz bir indirime rastlamadım, biraz bekleyin belki güzel bir fırsat çıkabilir.

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Evet
ben üçüncüyü kullanıyorum. bi sıkıntısı yok ama felicita daha şıkmış ben alırken yoktu bunlar olsa felicita alırdım :D

sıcaklık set etme özelliği güzel çalışıyor, ama çok yüksek sıcaklıklarda direkt o sıcaklığa getirip kapatıyor. ama 90 falan yapınca 90a getirip bekliyor, sıcaklık düşünce otomatik tekrar 90a çıkarıyor.
kettle'ı kaldırınca timer otomatik saymaya başlıyor, tekrar koyunca timer kapanıyor ama otomatik ısıtmaya başlamıyor. tekrar açma tuşuna basınca ısıtıyor.
bence daha akıllı bir şey yapabilirlermiş. mesela sürekli ısıtıyor olmasını isterdim ben. düğmeye falan basmaya gerek olmamalı. 100e set etsem de 100 yapıp foşur foşur sürekli kaynamasını da isterdim :D
öncelikle teşekkür ederim,
ben de araştırdım sanırım bir çok kişi bu sıcaklık tutma probleminden bahsediyor. Bana da felicita çok şık geldi fellowa benzetmişler.😀

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Evet
Brewista Smart Pour Kettle 1.2 L. benim kullandığım ürün, tavsiye ederim. ayrıca görüntü de önemli derseniz aynı ürünün daha şık Artisan modeli var ancak önemli bir fiyat farkı vardı en son ve Türkiye'de yoktu.
bu fiyatlara çıkıyorsanız brewista artisan öneririm. black fridayde indirime girebilir.
Brewista artisanı değerlendirmeye başladım ancak bu fiyatlara çıkarsam da fellow mu alsam direkt diye düşünmeye başladım. Bu iş cebi iyi yakacak gibi duruyor. :ROFLMAO:

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Evet
Bildiğim, duyduğum kadarı ile aktarmaya çalışayım.
Sanırım bu alanda alabileceğiniz en iyi ürün Fellow Stagg EKG olurdu. Türkiye satışı Tin Coffee tarafından gerçekleştiriliyor (Cmd tedarikçimiz :)). Yakında online satışa açılacak diye bahsi geçmişti forumda. Avrupa fiyatı 230 euro civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.
Aramızda Konchero markalı ürünleri kullanan epey arkadaşımız var. Kullananlar geneli itibari ile memnundu diye hatırlıyorum. Sanırım akış debisi bir miktar fazla idi (750 TL olan ürün), o da kirpi süzgeç yardımı ile dengelenebiliyor.
Konchero'ya benzer olarak Tchibo ' nun bir kettle mevcut, yine kullanan arkadaşlar memnun idi. Online olarak ara ara stoklara giriyor, dilerseniz mağazalarda da bakın, denk gelebilirsiniz belki, hatta bazı mağazalara özel ek indirim dahi vardı.
Yine arkadaşların bahsettiği Brewista markalı ürünler var. Bana sorarsanız bu fiyatlara çıktıktan sonra Fellow Stagg edinmek daha mantıklı olacaktır.
Bu ay birçok üründe indirim olmasına karşın bu ürünlerde henüz bir indirime rastlamadım, biraz bekleyin belki güzel bir fırsat çıkabilir.
Yani aslında konchero(750 TL olan ürün) düşündüm en başta ancak estetik kaygısı fazla olan bir insan olduğum için belki de biraz daha dizayn olarak içime sinen bir cihaz almaya karar verdim. Fellow Stagg zaten Tr de yok yurtdışından almak gerek o da gümrük işleri ile uğraş dur birazcık göz korkutuyor açıkcası.Acaba Fellow Trye giriş yaptığında kaç Tl olarak giriş yapar tahmininiz nedir ona göre fellow bekleyeyim ya da felicitayı değerlendireyim diyorum.

etozlu

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
öncelikle teşekkür ederim,
ben de araştırdım sanırım bir çok kişi bu sıcaklık tutma probleminden bahsediyor. Bana da felicita çok şık geldi fellowa benzetmişler.😀
merak edip baktım felicita da aynı, butona basıp durmaktan sıkılabilirsiniz. fellow stagda arkaya hold diye bir buton yapmışlar, açınca hep tutuyo diyorlar ama onda da debi ayarlaması diğer gooseneck kettlelara göre dengesiz ve zor diyorlar (youtube incelemesi var fellowstag ve brewistayı karşılaştıran).
ben yine de fellow stag alırdım 1500 2000 arası verecek olsaydım. bi kere diğer seçeneklerden daha şık :) bir de tin coffee'deki arkadaş çok alakalı, commandante ile ilgili yaklaşımını gördükten sonra alacağım bir şeyi o arkadaş satıyorsa ondan alırım.

bu arada koncheroyu iki senedir kullanıyorum ve içi hala tertemiz, dandik duran kısmı da üstüne poşet geçirilmiş hissi veren mekanik düğmeleri. dış kısmı fırçalanmış bir görüntüye sahip, çok da dandik değil.

fellow stagg 150 euro olarak görünüyor. bence basit görünümlü ve kaliteli duruyor. commandante fiyatlandırmaları çok iyi, fellow staggda da belki benzer bi fiyatlandırma yaparlar 1800 liranın altında satarlar

Bucolie

İyi Bilinen Üye
İsim
Hakan
Yani aslında konchero(750 TL olan ürün) düşündüm en başta ancak estetik kaygısı fazla olan bir insan olduğum için belki de biraz daha dizayn olarak içime sinen bir cihaz almaya karar verdim. Fellow Stagg zaten Tr de yok yurtdışından almak gerek o da gümrük işleri ile uğraş dur birazcık göz korkutuyor açıkcası.Acaba Fellow Trye giriş yaptığında kaç Tl olarak giriş yapar tahmininiz nedir ona göre fellow bekleyeyim ya da felicitayı değerlendireyim diyorum.
Bu tamamen sizin beklentileriniz ve bütçeniz ile ilgili tabi. Konchero fiyatında biraz daha estetik olsun isterseniz Tchibo kettle düşünülebilir.
Brewista da kuşkusuz çok iyi ürünler sunuyordur lakin bu fiyat bandına çıkıyorsanız Fellow'u da bir değerlendirin derim.
Fellow Stagg fiyat konusunu inanın bilemiyorum, onu @raistlin 'e sormak gerekir. Togay bey genelde yeni bir ürün satışa girdiğinde ilk adetler için foruma güzel indirimler yapıyor ama benim gibi indirim var mı diye soranlara %20 zam yapıyor 😝 Şaka bir yana Togay bey sağolsun forumla ayrıca ilgileniyor ve elinden geldiğince yardımcı oluyor :)

BK8

İyi Bilinen Üye
İsim
Burak Kav
Daha fazla  
İsim
Burak Kav
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic Pro
Değirmen
Comandante C40 Red Sonja, Eureka Mignon Crono
Ekipmanlar
Hario V60, Bodum French Press, Tchibo Isı Ayarlı Elektrikli Kettle, Sayaçlı Hassas Tartı
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Eyüp
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sarıyer
Twitter
burakkav
Tchibo + kirpi süzgeç

puspus

İyi Bilinen Üye
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
Bütçeniz elveriyorsa Fellow, Brewista hatta feliciya.
Yok o kadar çıkmayayım diyorsanız Tchibo da güzel.
Konchero kullanan arkadaşlar da gayet memnunlar.

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Evet
Arkadaşlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Sanırım fellow almaya karar verdim.@raistlin Togay Bey fellow stag de son durum nedir acaba ne zaman stoklarınıza girecektir tahminen

HaLiL

İyi Bilinen Üye
İsim
İbrahim Halil
Daha fazla  
İsim
İbrahim Halil
Espresso Makinesi
Cafelat Robot
Değirmen
Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro👍🏻, Sözen♾,
Ekipmanlar
Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep

raistlin

İyi Bilinen Üye
merak edip baktım felicita da aynı, butona basıp durmaktan sıkılabilirsiniz. fellow stagda arkaya hold diye bir buton yapmışlar, açınca hep tutuyo diyorlar ama onda da debi ayarlaması diğer gooseneck kettlelara göre dengesiz ve zor diyorlar (youtube incelemesi var fellowstag ve brewistayı karşılaştıran).
ben yine de fellow stag alırdım 1500 2000 arası verecek olsaydım. bi kere diğer seçeneklerden daha şık :) bir de tin coffee'deki arkadaş çok alakalı, commandante ile ilgili yaklaşımını gördükten sonra alacağım bir şeyi o arkadaş satıyorsa ondan alırım.

bu arada koncheroyu iki senedir kullanıyorum ve içi hala tertemiz, dandik duran kısmı da üstüne poşet geçirilmiş hissi veren mekanik düğmeleri. dış kısmı fırçalanmış bir görüntüye sahip, çok da dandik değil.

fellow stagg 150 euro olarak görünüyor. bence basit görünümlü ve kaliteli duruyor. commandante fiyatlandırmaları çok iyi, fellow staggda da belki benzer bi fiyatlandırma yaparlar 1800 liranın altında satarlar

Güzel sözleriniz için sonsuz teşekkürler. Böyle zarif arkadaşlarla hem çalışmak hem muhabbet çok hoş.

Fellow fiyatlandırmasıyla ilgili bilgilendireyim, genel felsefe olarak ürünleri orjinal fiyatı neyse orada tutmaya gayret ediyoruz. Avrupa üretimi olan ürünlerde şartlar daha kolay olduğu için gerçekleştirebiliyoruz, hatta daha avantajlı fırsatlar sunabildiğimiz de oluyor Avrupa'ya göre. Maalesef Asya yapımı ürünler için aynı gümrük birliğinde değiliz. Burada durumu Playstation örneğiyle açıklayabiliriz sanırım, çoğu kişinin bildiği bir ürün. Fellow'da da aynı şekilde ek kalemler ve masraf çok çok çok ama çok fazla derecede var. O yüzden yurt dışı orjinal fiyatı korumak imkansız.

jcrusd

İyi Bilinen Üye
İsim
J Crusd
Daha fazla  
İsim
J Crusd
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Acaia Pearl S, Fellow Stagg Ekg, Origami Dripper, Hario V60, Delter Press, Bialetti Moka Pot

mcciftci

Aktif Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle