• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İnstagramda sürekli yapılan ürün incelemeleri hakkında düşünceniz?

Uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

  • Evet

    Oy: 41 66.1%
  • Hayır

    Oy: 21 33.9%

  • Kullanılan toplam oy
    62
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
İnstagram sosyal paylaşım platformunda ürün tanıtım ve reklam platformu olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor. İçimizde çok değerli arkadaşlarımız çok değerli incelemelerde bulunuyorlar ve sayelerinde pek çok ürün hakkında satın almadan veya yerimizden kalkmadan fikir ve bilgi sahibi olabiliyoruz. Benim dikkatimi çeken ve rahatsızlık duyduğum bazı firmalar agresif bir şekilde ürünlerini takipçi sayısı fazla olan kullanıcılara gönderip inceleme yapmasını bekliyorlar. Ya da bazı arkadaşlar deneyimleri olmayan konularda söylemlerde bulunarak insanları yanlış yönlendirebiliyorlar. Veya bazı üyeler sadece buraya video linkleri paylaşmak için giriş yapıyorlar. Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nedir?
 
Son düzenleme:
Videoyu izlemedim uğraş verip çekmişsiniz emeğinize sağlık bunun için teşekkür ederim. Ama bu markanın sağda solda sürekli ürün incelemelerini görmek beni rahatsız etmeye başladı. Yakında satın almak için yukarı kaydırın vs göreceğimizden korkuyorum.

Siz konuyu açtığınız için size denk geldi kusura bakmayın.
Merhabalar,

Öncelikle fikriniz ve düşüncenizi paylaştığınız için teşekkürler. Fakat burada şunu unutmayınız. Kendi nezlimizde söylüyorum ki biz hiçbir ticari amaç ve kaygı gütmüyor, bu ürünleri bizlere sağlayanlarla ticari bir bağ sağlamıyoruz. Hatta festivalde buna çokça da değindik.

Genel nezlinde ise olur olmaz bu kişilerin kendi bilecekleri ve tercih edecekleri bir durum. Kaldı ki biz ne insanların ellerindeki tek ürünü dahi sürekli övdüklerini gördük, resmen firma ataşeliği yaptı insanlar. Bir şey dedik mi hayır. Niçin? Çünkü fanatik mi yoksa firma ile anlaşmalı olarak mı bu işi yaptı bilmedik ve daha da önemlisi fikir ve konuşma hürriyeti nedeni ile karışma hakkımızın olmadığını düşündük.

Kirlilik oluşabilir mi? Tabi ki oluşabilir. Bilgi kirliliği internetin en büyük durumu zaten. Şu an sosyal medya o kadar bilgiye bombardıman ediliyor ki artık ne yapacağımızı şaşırdık. Ancak, biz nitelikli kahveye gönül vermiş insanlar bu paylaşımları ürün gamındaki farklılıkları anlatmak için yapıyoruz.

Ya da bazı insanlar para kazanmak için yapıyor, ya da zevk için :)

Sonuç olarak ben fikrinizin anlamlı ancak söyleminizin bu konu altında makul olmadığını düşünüyorum.

Ancak bu forumda ayrı bir konu olarak açılmasını da zevkle desteklerim.

İyi günler :)
 
Son düzenleme:
Ticari bir kaygı elbette yoktur, ama bu ürünler ücretsiz bir şekilde gönderiliyor bildiğim kadarı ile. Reklam tanıtım inceleme vs yapılmasa kimse kimseye ürün göndermez. Bir nevi ücretsiz ekipman karşılığı reklam gibi oluyor.
 
Daha önce ücretsiz gelen ürünler bana şu şekilde;
*Wacaco Nespresso Kiti Sadece
*Cafflano Go Brew
*2 tane Huskee Cup

Diğer ekipmanlarımın hepsini kendim aldım. Para beklentim yok bu işten hepsini içtenlikle yapmaya çalışıyorum. Telefonla bazı firmalar arıyor parasını veriyim diyorum genelde öyle alıyorum. Şu ana kadar 2 firma böyle bir jest yaptı ki zaten kendilerinin sürekli müşterisiyim. Açıkçası inceleme için parasıyla rezil kahveler bile aldım. Teklif ettiler ödiyim dedim ödedim ama pişman olduğum çok kahvede oldu. Zan altında hissettim kendimi ondan böyle bir açıklama eklemek istedim. Ben fıstık tüccarıyım. kahve değil. kimseye aldırma niyetim yok bir ürünü. Tam tersine izleyerek ürün hakkında fikir sahibi olup ihtiyacınız var mı yok mu bu videolar sayesinde fikir edinebilirsiniz. Genel gayem eğlence. rahatsız ediyorsa bir daha da böyle başlıklar açmam.

Ama şuda beni kırıyor açıkçası forumun ilk kurucularından biri olup sonra böyle durumlarda zan altında bırakılmak üzücü cidden.

-Youtube'dan senede 200 TL geliyor bu arada merak edenler için.
 
Son düzenleme:
Ticari bir kaygı elbette yoktur, ama bu ürünler ücretsiz bir şekilde gönderiliyor bildiğim kadarı ile. Reklam tanıtım inceleme vs yapılmasa kimse kimseye ürün göndermez. Bir nevi ücretsiz ekipman karşılığı reklam gibi oluyor.
Merhaba tekrardan,

Ürünler iade ediliyor bunu belirtmek isterim.
 
Beni rahatsız eden nokta bu youtuber ya da blogger arkadaşların sadece video çektiğinde reklamını yapmak üzere foruma konu açması. Birkaç arkadaş forumda zaten aktif onlara sözüm yok ancak diğerleri... Maalesef samimi gelmiyorsunuz.
Öncelikle sizlere de merhaba,

Ben kendi adıma işlerimin yoğunluğu nedeni ile çok bulunamadığım için sadece video ve/veya yaptığım etkinliklerin tanıtımını yapma adına paylaşım açıyorum. Ancak bunu yapma nedenim de aman takipçim çok olsun, izleyen çok olsun diye değil bence faydalı bilgiler paylaştığım içindir. Kaldı ki Instagram da ben 6 yıldır varım ve takipçi sayım daha 1000 leri bu yıl geçti siz düşünün :)

Ben hiçbir zaman beni izleyin-takip edin gibi bir propaganda da yapmadım çünkü beni takip etmeye karar verecek kişilerin sizler olmanızı istedim. Girin sayfama, okuyun veya izleyin. Beğenirseniz takip edin yoksa zaten boş söylemleri asla hayatınızda gözünüze gelecek konuma getirmeyin.

Son olarak ise benim bu forumda çok aktif olmama nedenim, kişisel olarak ne yazık ki bu forumu ve konularda kişilerin (hepsinin değil tabi ki) çok samimi ve içten gelmemesi, aşırı fanatizm ve ne yazık ki ayrımcılık olmasıdır. Bir de çok fazla korumacı-savunmacı tavırla insanların yazılan her şeye tepki göstermesidir. Yoksa ben bu forumlar sayesinde çok güzide insan tanıdım ve bilgi öğrendim.
 
Şimdi bu noktada bir sıkıntı var, istediğim ürünü almakta özgürüm. Bunu ister ücretini ödeyerek, ister firmanın ısmarlamasıyla ücretsiz bir şekilde alırım. Hiçbir ürünü gereksiz övmedim, çünkü buna ihtiyaç duymam. Ürün neyse, hep öyle anlattım.

Hiçbir firma reklam yapma koşulu sunmadı şu ana kadar; ama bilin bakalım benim zoruma ne gidiyor? Trendyol’da çarık çürük çekirdeklerini diyetisyen blogglerlara yollarlarken iyi, ama geliniyor burada eleştirilen kişiler, ürün alınmadan önce açılan youtube/instagram hesapları...

Bu kadar zoruma gitmesi aynı ürünün bana da gelmesi, plastik Kalita Wave 155 gibi görmem, gerçekten de beğendiğim bir ürün olması. Ama mesele burada ne ürün, ne geliş yolu, ne marka sanki...
 
ben başta ilk video çekmeye başladığımda kahveciniz.com sitesinin ürünlerini ve kahvelerini çektim ve geri yolladım. kendisi bana 20 video çekimine ve editine 3 tane bardak bir tane barista gömleği yolladı. o bloggerlık dürüst yapılınca 3 dandik seramik bardakla kalıyorsunuz bu arada bilginiz olsun. Ben o bardakla çay bile içmem ondan yazmadım açıkçası.
 
Instagram'da takip ettiğim ve güvendiğim hesapların yaptığı paylaşımlar beni yanıltmadığı sürece bir sıkıntı yok.

Yani bu hesaplardan birinin yaptığı paylaşım, güvenip ürünü almama sebep oldu. O ürün anlatıldığı gibi değilse burada bir aldatma söz konusudur. Bir daha satış yapan firmadan da bir ürün almam o hesabı da takip etmem.

Eğer üründen memnun kaldıysam, zaten maksat hasıl olmuştur benim adıma. Tanıtım yapan ister para verip almış olsun ister o hesabın sahibine ürün hediye gelmiş olsun. Bu beni ilgilendirmez.

Belki şu düşünülebilir: Eğer firmayla hesap sahibi arasında profesyonel bir ilişki varsa, bu ilişki açıklanmalı. Aksi takdirde eksik değerlendirme ortaya çıkar. İlişkiyi bilen bir alıcı, değerlendirmesini ona göre yapar.

Tanıtım yapan arkadaşlar ürünü nasıl temin ettiklerini söyledikten sonra problemin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ama buna mecbur da değiller tabi.
 
Malum firma bunu çok yapıyor ve aşiri antipatim oluştu.Youtubeden takip edip anlatimina guvendigim kahvetrip ve analist berker var.İkisi de eglenceli ve objektif oldugu icin itici gelmiyor.Yanliş anlaşilmasin diger arkadaşları bilmiyorum ama ikisine guveniyorum.Youtube oldugu icin de butun kitleye hitap etmesi acisindan biraz daha basit kaçtigi oluyor videoların ama yine de ben izlemekten keyif alıyorum.
 
Konuyu tam olarak anlamadım. Sayın @NoDRaC videoyu tam izlemedim emek verip çekmişsiniz diyerek konuya başlamış kime soylemis bu konuda bir bilgi yok 🤔İlk mesaja cevap veren arkadaşlarada bakılırsa genel konuşmuş sanırım. Parayla veya hediye , samimiyetine inandiginiz birinin her soylemi yada yonlendirmesi yararlı olur.
Ticari bir kaygı elbette yoktur, ama bu ürünler ücretsiz bir şekilde gönderiliyor bildiğim kadarı ile. Reklam tanıtım inceleme vs yapılmasa kimse kimseye ürün göndermez. Bir nevi ücretsiz ekipman karşılığı reklam gibi oluyor.

@NoDRaC yanlış anlamazsanız konuyu anlamak adına sormak istiyorum. Bu arkadaşlarım aynı zamanda forumu kullanarak buradan bir itibar kazanarak reel bir kazanc olmasada ekipman üzerinden kendilerine bir yarar mı saglamaya çalıştıklarını ima ediyorsunuz.
 
Bence güvenilir tarafsız insanlara incelemesi için gönderildiği takdirde benim içinde sorun görmüyorum. Kahvetrip kahve analisti kahvesakal Nisan agca vs gibi
 
Ben faydalı buluyorum. Bundan iki yıl kadar önce ilk ekipmanlarımı almaya başladığımda çok basit bir ürün için dahi yeni kullanıcıya fikir verecek içerikler yoktu (İngilizce içerikleri saymıyorum, zira herkes için ulaşılabilir olmayabiliyor). Seatlle Coffe Gear vs. gibi kanallarda gezmiştim bolca.
Ayrıca özellikle merak ettiğim ama sırf merakım için almak istemediğim ekipmanlar var. Bunlar hakkında fikir veriyor bu tür incelemeler.

Ne atarsa izlediğim kişiler de var, Instagram postlarını hızlıca geçtiklerim de. Samimiyet kısmı ise zamanla oluşuyor.
 
Instagram'da takip ettiğim ve güvendiğim hesapların yaptığı paylaşımlar beni yanıltmadığı sürece bir sıkıntı yok.

Yani bu hesaplardan birinin yaptığı paylaşım, güvenip ürünü almama sebep oldu. O ürün anlatıldığı gibi değilse burada bir aldatma söz konusudur. Bir daha satış yapan firmadan da bir ürün almam o hesabı da takip etmem.

Eğer üründen memnun kaldıysam, zaten maksat hasıl olmuştur benim adıma. Tanıtım yapan ister para verip almış olsun ister o hesabın sahibine ürün hediye gelmiş olsun. Bu beni ilgilendirmez.

Belki şu düşünülebilir: Eğer firmayla hesap sahibi arasında profesyonel bir ilişki varsa, bu ilişki açıklanmalı. Aksi takdirde eksik değerlendirme ortaya çıkar. İlişkiyi bilen bir alıcı, değerlendirmesini ona göre yapar.

Tanıtım yapan arkadaşlar ürünü nasıl temin ettiklerini söyledikten sonra problemin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ama buna mecbur da değiller tabi.
Merhabalar,

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Ben kendi adıma ve diğer 3 arkadaşım (Teoman, Onur ve Berker) adına diyebilirim ki videolarımız veya paylaşımlarımızda ürünlerin hediye mi - satın mı alındı - deneme ürünü olarak mı yollandı hep söylemekteyiz.

Ayrıca da aslında dediğiniz gibi, ticari bir anlaşma olsa dahi söyleme zorunluluğu kimsenin yok. Söylerse şeffaf mı olur evet ama zorunda değil ne yazık ki de.
 
Malum firma bunu çok yapıyor ve aşiri antipatim oluştu.Youtubeden takip edip anlatimina guvendigim kahvetrip ve analist berker var.İkisi de eglenceli ve objektif oldugu icin itici gelmiyor.Yanliş anlaşilmasin diger arkadaşları bilmiyorum ama ikisine guveniyorum.Youtube oldugu icin de butun kitleye hitap etmesi acisindan biraz daha basit kaçtigi oluyor videoların ama yine de ben izlemekten keyif alıyorum.
Merhaba,

Fikriniz için çok teşekkür ederim.

Güven konusunda da haklısınız, bilmiyorsanız tabi ki güvenemezsiniz. :)
 
Konuyu tam olarak anlamadım. Sayın @NoDRaC videoyu tam izlemedim emek verip çekmişsiniz diyerek konuya başlamış kime soylemis bu konuda bir bilgi yok 🤔İlk mesaja cevap veren arkadaşlarada bakılırsa genel konuşmuş sanırım. Parayla veya hediye , samimiyetine inandiginiz birinin her soylemi yada yonlendirmesi yararlı olur.


@NoDRaC yanlış anlamazsanız konuyu anlamak adına sormak istiyorum. Bu arkadaşlarım aynı zamanda forumu kullanarak buradan bir itibar kazanarak reel bir kazanc olmasada ekipman üzerinden kendilerine bir yarar mı saglamaya çalıştıklarını ima ediyorsunuz.
Suat Bey, Kahve Analisti-Berker Bey in son videosunun paylaşımı atına bunu yazmıştı. Ardından ayrı bir konuya çevirip yorumları taşıdı bu nedenle aslında bir anlaşılma sorunu oldu :)
 
Merhabalar,

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Ben kendi adıma ve diğer 3 arkadaşım (Teoman, Onur ve Berker) adına diyebilirim ki videolarımız veya paylaşımlarımızda ürünlerin hediye mi - satın mı alındı - deneme ürünü olarak mı yollandı hep söylemekteyiz.

Ayrıca da aslında dediğiniz gibi, ticari bir anlaşma olsa dahi söyleme zorunluluğu kimsenin yok. Söylerse şeffaf mı olur evet ama zorunda değil ne yazık ki de.

Ticari anlaşma varlığında söylememenin bir sıkıntısı var: Firma sizin popülaritenizi, görünürlüğünüzü, değerlendirmenin müşteriler üzerinde yaptığı etkiyi vs. satın alıyor. Haliyle olumsuz değerlendirmeler firmanın zarına olacaktır. Doğal olarak sizden olumlu kanaat belirtmenizi istediğinden, profesyonel bir anlaşma yapıyor.

Bunu bilmek güvenirlilik açısından kritik.

Tabi yine de kişinin tasarrufunda olan bir durum.

Edit: Siz derken kastım bu türden işlem yapanlar. Yoksa bizzat siz değilsiniz :)
 
Bu markanın ürünlerinin incelemesini yapanlardan biri de benim. dolayısıyla cevap hakkı doğmuş gibi hissettim :)
Ama öncelikle bu anketi anlamsız bulduğumu söyleyeyim." Instagram'da sürekli yapılan paylaşımları doğru buluyor musunuz?" sorusu ne kadar hatalıysa bu da öyle. O mecra paylaşım için var çünkü. Bu mecra da (forum) kahveyle ilgili bilgi, deneyim aktarımı için var. Bunun önemli bir kısmı da ürün incelemeleri. Zira ürünler giderek pahalanıyor ve kahvesever artık bir ekipman satın almadan önce 2 kere değil belki 4 belki 5 kere düşünüyor. Kendiminki de dahil olmak üzere yapılan incelemelerin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Sürekli inceleme yapan hesaplar rahatsız edici geliyorsa, kişi kimi takip edebileceğini seçmekte özgür.

Yıllar içinde firmalar bana da incelemek üzere ürün göndermeye başladılar. Bir kısmı ödünç, bir kısmı hediye. Bazı ürünleri de takipçiler incelemem için gönderiyor hatta sağolsunlar. Hiçbirinde ticari bir antlaşmaya girmedim, bir vaatte bulunmadım. Yine de etik olarak doğru olanı yapmak istediğim için hediye gönderilenleri incelemelerimde hep belirttim. Bir de yıllar içinde kahveseverlerin sizden beklentileri oluyor. Şunu incele, bunu tat, bunu dene gibi. Eğer hepsinde ürünü satın alsam muhtemelen geçinemem :)

Peki, ürün gönderilince övmeli miyiz? Bakınız escobarista tartı ve krinder incelemelerim. 2 ürün de bana hediye gönderildi ve ciddi şekilde ürünleri eleştirdim. Sonat bey (escobarista) teşekkür etti ve eleştirilerimi Cafflano merkeze ilettiğini söyledi. Nitekim ben de Justin'le doğrudan görüştüm ve eleştirilerimi ilettim. Dolayısıyla "bunlar rahatsız edici" gibi yorumlar yapmadan önce içeriğe bakmak lazım. Topyekün şekilde değerlendirmek yanlış. Bu şekilde insanları sahte bal satmaya çalışıyorlarmış gibi zan altında bırakmak oluyor. Özellikle samimiyetine her zaman güvendiğim @kahveanalisti üzerinden bu tartışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum.

"Ürün gönderilmesi, denenmesi, tanıtımının yapılması ne kadar etik?" gibi genel bir başlık olsaydı çok daha makul tartışır, ben de kendi rahatsızlıklarımı ve etik olmadığını düşündüğüm tanıtım hamlelerini söylerdim. Güzel bir fikir teatisi olurdu. Ülkeye yeni gelen bir ürünün ilk incelemelerinden birinin altına "rahatsız oluyorum" yazmak hem kişisel olarak zan altında bırakıyor, hem de samimiyetsiz hissettiriyor. Kahve forumunda kahve ekipmanı incelemesi yapmak neden rahatsız edici? Daha önce yapılan tanıtımlar kapsam dışı mı? Sorular çoğalır...
 
bu arada yanlış anlaşılma olmasın olumlu olumsuz her türlü yoruma karşı elimden geleni yapıyorum. Lütfen eleştirin, yani burada amaç zaten bir şeyler katabilmek. ben herkesin eleştirisi sayesinde bir şeyler öğrenip değiştirip videolarımı değiştirmeye çalışıyorum. Dürüstçe ne hissediyorsam onu söylüyorum.

Örnek veriyim molent-comandante-timemore 3lüsü videosunda Molent bana ödünç gelmişti inceleyip yollamıştım. Timemore ve Comandante para vererek aldığım ürünlerdi. İlhan bey'den ne ben birşey istedim ne kendisi bir ürün teklif etti. Tamamen inceleme amaçlı bir iletişim oldu. Orada ne gördüysem bildiklerim dahilinde yorumladım. İşyerimde şu an Timemore evimde comandante kullanıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst