• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

IMS & EB LAB Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
CI200NT sipariş etmiştim Lelit Victoria (PL91T) için, üstünde gelen duş başlığına göre akış daha dengeli ve her noktadan eşit diyebilirim. Akış görseli:
Showerscreen.png

graceim için bende IMS CI200NT aldım bakalım :=) Ayrıca Yurtiçi kargo eklenmesi çok iyi olmuş MNG cidden çok sıkıntılı bir kargo firması kesinlikle caydırıyor insanı ürünü almaktan.

CI200NT sipariş etmiştim Lelit Victoria (PL91T) için, üstünde gelen duş başlığına göre akış daha dengeli ve her noktadan eşit diyebilirim. Akış görseli:
Ekli dosyayı görüntüle 7818

açıkçası 2 haftadır puckta garip görünümler varken artık shower screen kaynaklı olduğunu düşünüyordum bu resim gerçekten etkili oldu. etkisini merak ediyorum bakalım.

açıkçası 2 haftadır puckta garip görünümler varken artık shower screen kaynaklı olduğunu düşünüyordum bu resim gerçekten etkili oldu. etkisini merak ediyorum bakalım.
Sadece ben düzenli akış elde edemedim sanırım. Shot sonrası puck üzerinde 5 krater oluşuyordu o yüzden iade ettim.

Dispersion screende 6 tane falan su çıkışı var. Onlar screenin deliklerini tam ortalamasin. Yoksa su homojen dağılıyor gibi görünüyor boşken ama kahveye gelirken delip geçiyor.

Ben shower screeni değiştirdikten sonra daha önce nadiren aldığım düz pucklari sürekli almaya başladım, tek sorun eğer doz 16.5 grama kadar düşerse shot bitisinde üç yollu vananin vakum etkisiyle puck screene yapışıyor. Üstünde gelen screen daha pürüzlü bir yüzeyken ims dümdüz ve kaygan. Temizlemesi de görece kolay, tat anlamında gece gündüz gibi bir fark oluşmuyor, ama zaten kahve iyiyse screen bunu bir adım öteye taşımaya, istenmeyen eksiligi ortadan kaldırmaya yarıyor. Bu paraya makineye yapılabilecek en iyi yatırım.

Bence 6 delik yüzünden puckta o izler oluyor

IMS Shower Screen

Stok Shower Screen

Akışta kesinlikle belirgin bir akıcılık ve daha az kesinti oldu. Bardakta daha iyi bir espresso aldım açıkçası. Evet yine çukurlar oluştu ama bence 6 delik hızla akınca istediğiniz shower screen takın hafif çukurlar olmaması zor çünkü o 6 bölgede akış çok yoğun

Merhaba.

E&B Lab Flower V60 veya Wave modelini deneyimleyen oldu mu?

Kullananlar görüş yazabilirlerse çok makbule geçer.

Not: Karavan için ya çelik kalita 185 (delikleri sıkıntılı akış sorunu var) yada bu iki flower dan birini seçeceğim. Uzak bir olasılıkta Togay beyin plastik Cafec flower getirmesini beklemek.

Merhaba.

E&B Lab Flower V60 veya Wave modelini deneyimleyen oldu mu?

Kullananlar görüş yazabilirlerse çok makbule geçer.

Not: Karavan için ya çelik kalita 185 (delikleri sıkıntılı akış sorunu var) yada bu iki flower dan birini seçeceğim. Uzak bir olasılıkta Togay beyin plastik Cafec flower getirmesini beklemek.
Flower'ı ve metal filtreli v60 dripper'ını denedim. İkisi de gayet başarılı. Özellikle metal filtreli konik demleyicisi beni epey şaşırttı. Elbette metal filtre olması sebebiyle tortu vardı ancak beklediğimden çok daha azdı ve kahveler bayağı transparan, temiz ve keyifli gövdeli çıkıyordu denemelerimde.

Flower'ı ve metal filtreli v60 dripper'ını denedim. İkisi de gayet başarılı. Özellikle metal filtreli konik demleyicisi beni epey şaşırttı. Elbette metal filtre olması sebebiyle tortu vardı ancak beklediğimden çok daha azdı ve kahveler bayağı transparan, temiz ve keyifli gövdeli çıkıyordu denemelerimde.
Ben de Flower ve Wave'i bir kaç kez kullandım. Büyük bir sorun görmedim demleme açısından. İstediğiniz bir şey varsa denerim, paylaşırım.

IMS sepetlerde kargo bedava yazıyor fakat yanına kargo bedava olmayan başka bir ürün (peak filtre) ekleyince yine kargo bedeli çıkıyor. Teknik bir sorun mu yoksa bilinçli olarak mı böyle tercih ettiniz acaba? @Globally

Selamlar herkese. Uzunca bir süredir videolara ara vermek zorunda kalmıştım. Ara sonrası ilk videoyu metal filtresinin performansıyla beni şaşırtan EB Lab metal filtreli konik demleyici için çektik.

Metal filtresinin performansı hakkında forumda ve instagramda da özel mesajla sorular almıştım. Filtreleme performansı konusunda aynı materyallerden olmamaları sebebiyle mantıklı bir karşılaştırma olmasa da fikir vermesi için plastik V60 kağıt filtre ile aynı reçetelerle demleyerek karşılaştırma yaptım.

Keyifli seyirler. ✌️

Sorularınıza ya da önerilerinize açığım dostlar. Özelden veya buradan yazabilirsiniz.

Ims shower ları Gaggia evo yada Classic ile deneyen oldu mu acaba ?

Geri