• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İlk V60 Denemem

Konum
Izmir
İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Merhabalar,
Bir yıla yakın süredir, evde espresso demleme yapıyordum. Espresso da belli bir seviyeye geldiğimi düşünüyorum.
Bu yüzden de farklı yöntemler öğrenmek için V60 aldım. V60 alırken hem Cold brew demleme de süzme amaçlı hem de V60 demleme yöntemini öğrenmek geliştirmek istiyorum. Bu akşam ilk demleme sonucunda çok kötü bir sonuç aldım.
Reçetem aşağıdadır.
12 gr baristocrat espresso blend
200 ml su
BCg820 de 50 de çektim
94-95 derecede su
2 dk 20 saniye
Hario 2 saman filtre
Sonuçta çok hafif, hiçbir tad alamadığım bir kahve çıktı. eşime de hiç beğenmedi.
El becerim ve tecrübem olmadığının farkındayım ve zamanla değişeceğinin de eminim.
Aşağıdaki konularda fikrinizi almak istiyorum
  • V60 için nasıl çekirdek seçmem gerekiyor ? ( Espresso blendler den olmaz mı? )
  • Aynı şekilde Cold Brew içinde nasıl çekirdeklere yönelmem gerekiyor ?
  • Saman kağıt uygun mu?
  • Çekirdek boyutu
  • İzmir için Espresso ve V60 için çekirdek önerileriniz nedir? (Çekirdek alırken benim için sürdürülebilirlik ve ulaşılabilirlik önemlidir bir de fiyatta ister istemez önemli oluyor çünkü hafta da 250 gr kahve tüketiyorum)

Şimdiden çok teşekkürler
İyi Akşamlar
 
Hocam espresso kavrumlar v60da çok ciddi rahatsız ediyor şahsen beni. Olabildiğince filtre kavrum almaya çalışın.
Cold brew için farklı farklı deneyebilirsiniz bence.
 
Öğütücü hakkında bir bilgim yok bu yüzden öğütüm boyutunuzu bilemiyorum.

Espresso blend ile hiç deneme yapmadım ancak v60 için filtre kavrum single origin kullansanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Saman filtre de denemedim ancak pek iyi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca 2 filtre mi koydunuz?

Demlemeleri minimum 15 gr kahve ile yapmanız daha iyi olabilir. Ayrıca android'de brew timer adlı uygulamadan daha kolay bir şekilde denemeler yapabilir farklı tariflere göz atabilirsiniz.

Cold brew için daha çok güney amerika kahvelerini tercih ederseniz memnun kalırsınız diye düşünüyorum. Yani asiditesi olmayan çikolata, karamel gibi notalara sahip kahveler.

İzmir'de bildiğim Overdose ve Celsius var. Fiyatları ortalama diyebilirim. Yalnız ikisini de henüz denemedim. Ancak pişman edeceğini sanmıyorum pek.
 
Öğütücü hakkında bir bilgim yok bu yüzden öğütüm boyutunuzu bilemiyorum.

Espresso blend ile hiç deneme yapmadım ancak v60 için filtre kavrum single origin kullansanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Saman filtre de denemedim ancak pek iyi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca 2 filtre mi koydunuz?

Demlemeleri minimum 15 gr kahve ile yapmanız daha iyi olabilir. Ayrıca android'de brew timer adlı uygulamadan daha kolay bir şekilde denemeler yapabilir farklı tariflere göz atabilirsiniz.

Cold brew için daha çok güney amerika kahvelerini tercih ederseniz memnun kalırsınız diye düşünüyorum. Yani asiditesi olmayan çikolata, karamel gibi notalara sahip kahveler.

İzmir'de bildiğim Overdose ve Celsius var. Fiyatları ortalama diyebilirim. Yalnız ikisini de henüz denemedim. Ancak pişman edeceğini sanmıyorum pek.
çok teşekkürler, 2 filtre kullandım
 
kahve de değirmen de uygun değil. tatmin edecek bir sonuç alsaydınız sürpriz olurdu.
 
çok teşekkürler, 2 filtre kullandım
V60'ta 2 filtre kullanmanıza gerek yok bence. Öğütücünüzde 60 kademeli bir ayar sistemi olduğunu düşününce öğütüm boyutunuz French Press kalınlığında olmuş gibi gözüküyor. Bence bir sonraki denemeyi 25 kademe civarlarında yapabilirsiniz. Damak zevkine göre değişir tabiki ama espresso blend'lerin V60'a uygun olduğunu düşünmüyorum. İzmir'de yaşadığınıza göre güzel ve taze çekirdekler için Coffeerem'i tercih edebilirsiniz. @hakanie bey size güzel önerilerde bulunacaktır eminim 😊
 
- Coffeenutz @ Narlıdere
- Celcius @ Urla
- Overdose @ Buca
- Roast and Found @ Karşıyaka
- At Origin @ Göztepe

- Nerede oturuyorsanız size yakın bir kahveci buldum bence :)

- Filtre olarak da Hario'nun kendi filtresini ya da Cafec Traditional'ı kullanabilirsiniz. (Tek filtre)

- Yukarıdaki bir arkadaşın tavsiyesinin aksine, asiditesi orta-yüksek bir kahve denerseniz, espressodan geçişte o farkı daha iyi anlayacağınız için sizin ve eşinizin daha çok etkileneceğinizi düşünüyorum.

- Demleme oranınız uygun bence ancak 12-200 yerine 18-300 gibi yaparsanız daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Az hacimde suyla demlemelerin başarısızlıkla sonuçlanma şansı daha yüksek başlangıçta, hareket kabiliyetinin azlığı nedeniyle.

- Coldbrew'e daha sonra yönelin bence.
 
Öncelikle etiyopya çekirdeklerinden alın ki hatayı telafi edebilsin.En kotu ihtimalle ciceksi cayimsi bir kahve icersiniz.Onun icinde ilk aşamada fazla paralae vermeyin.demleniyor.com etiyopya sidamo cok begendigim kahvedir.Yakin zamanda almadim ama kahveye başladigim siralar alıp hario skerton+ french press ile şuan ki ictigim kahvelerden kat kat daha guzel kahveler içtim.Yani ogutum boyutunu dogru ayarlayip duzgun bir kahve alirsaniz baya seviye atlarsiniz.Blendlerden uzak durun
 
- Coffeenutz @ Narlıdere
- Celcius @ Urla
- Overdose @ Buca
- Roast and Found @ Karşıyaka
- At Origin @ Göztepe

- Nerede oturuyorsanız size yakın bir kahveci buldum bence :)

- Filtre olarak da Hario'nun kendi filtresini ya da Cafec Traditional'ı kullanabilirsiniz. (Tek filtre)

- Yukarıdaki bir arkadaşın tavsiyesinin aksine, asiditesi orta-yüksek bir kahve denerseniz, espressodan geçişte o farkı daha iyi anlayacağınız için sizin ve eşinizin daha çok etkileneceğinizi düşünüyorum.

- Demleme oranınız uygun bence ancak 12-200 yerine 18-300 gibi yaparsanız daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Az hacimde suyla demlemelerin başarısızlıkla sonuçlanma şansı daha yüksek başlangıçta, hareket kabiliyetinin azlığı nedeniyle.

- Coldbrew'e daha sonra yönelin bence.
Alsancak için var mıdır? :)
 
-Baristocrat,Overdose,Roast and Found kahve olarak olabilir,
-Filtre kavrulmuş alın,
-Öğütücünün filtre kahve ayarı varsa o ayarda,yoksa espressodan daha kalın öğütmeye çalışın,susam kadar falan olsun partiküller🙂,
 
Suyun özellikleri ve demleme şekliniz,demleme süresi falan da önemli tabi.Süper kahve çekirdeklerini rezil şekilde demlediğim çok oldu.Parametreleri değiştirip tekrar demliyoruz,ya öğütüm ayarı,ya su döküş şekli,süresi falan.
 
Geri
Üst