Buyukalpelli
Üye
- Konum
- Izmir
- İsim
- Suleyman
Daha fazla
- İsim
- Suleyman
- Espresso Makinesi
- Breville Bes810
- Değirmen
- BCG820 and Timemore C2
Merhabalar,
Bir yıla yakın süredir, evde espresso demleme yapıyordum. Espresso da belli bir seviyeye geldiğimi düşünüyorum.
Bu yüzden de farklı yöntemler öğrenmek için V60 aldım. V60 alırken hem Cold brew demleme de süzme amaçlı hem de V60 demleme yöntemini öğrenmek geliştirmek istiyorum. Bu akşam ilk demleme sonucunda çok kötü bir sonuç aldım.
Reçetem aşağıdadır.
12 gr baristocrat espresso blend
200 ml su
BCg820 de 50 de çektim
94-95 derecede su
2 dk 20 saniye
Hario 2 saman filtre
Sonuçta çok hafif, hiçbir tad alamadığım bir kahve çıktı. eşime de hiç beğenmedi.
El becerim ve tecrübem olmadığının farkındayım ve zamanla değişeceğinin de eminim.
Aşağıdaki konularda fikrinizi almak istiyorum
Şimdiden çok teşekkürler
İyi Akşamlar
Bir yıla yakın süredir, evde espresso demleme yapıyordum. Espresso da belli bir seviyeye geldiğimi düşünüyorum.
Bu yüzden de farklı yöntemler öğrenmek için V60 aldım. V60 alırken hem Cold brew demleme de süzme amaçlı hem de V60 demleme yöntemini öğrenmek geliştirmek istiyorum. Bu akşam ilk demleme sonucunda çok kötü bir sonuç aldım.
Reçetem aşağıdadır.
12 gr baristocrat espresso blend
200 ml su
BCg820 de 50 de çektim
94-95 derecede su
2 dk 20 saniye
Hario 2 saman filtre
Sonuçta çok hafif, hiçbir tad alamadığım bir kahve çıktı. eşime de hiç beğenmedi.
El becerim ve tecrübem olmadığının farkındayım ve zamanla değişeceğinin de eminim.
Aşağıdaki konularda fikrinizi almak istiyorum
- V60 için nasıl çekirdek seçmem gerekiyor ? ( Espresso blendler den olmaz mı? )
- Aynı şekilde Cold Brew içinde nasıl çekirdeklere yönelmem gerekiyor ?
- Saman kağıt uygun mu?
- Çekirdek boyutu
- İzmir için Espresso ve V60 için çekirdek önerileriniz nedir? (Çekirdek alırken benim için sürdürülebilirlik ve ulaşılabilirlik önemlidir bir de fiyatta ister istemez önemli oluyor çünkü hafta da 250 gr kahve tüketiyorum)
Şimdiden çok teşekkürler
İyi Akşamlar