gucluh
Yeni Üye
- İsim
- Güçlü
Daha fazla
- İsim
- Güçlü
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kadıköy
Herkese merhaba. Espresso dünyasına ben de Gaggia Classic Pro ve Lelit Fred seti ile katıldım. Bugün ilk denememi yaptım. Videoları seyredince çok kolay gelmişti ama ilk denemelerimde fazlaca kahve ziyan ettim. Basınçlı sepet kullanmayıp tavsiyeleriniz üzerine double espresso sepeti ile başladım. 16 gram kahveyi Lelit Fred 2 nolu ayarda çektim. Sanırım biraz fazla ince mi oldu ilk deneme için. Su akıtıp kazanı temizledim. Portafiltreyi ısıttım, kuruladım. Çekilmiş kahveyi koydum, kürdan ile karıştırdım. Yeni aldığım tamper ile bütün gücümle bastırdım. Videolarda çok güç uygulandığını hissetmiştim. Portafiltreyi taktım, düğmeye bastım. Bekle bekle kahve yok. Bir dakikada 15 ml kahve zor aktı. Hatta portafiltreyi çıkardım, kahve kalıp halinde makinada asılı kaldı
Hatalardan ders alıp son denemede kahveyi Lelit Fred 4 nolu ayarda çektim. Tamper ile korkudan hafif bir güç uygulayıp demledim. Bu sefer oldu. Portafiltrede kahve süper kuru ve kalıp gibi değildi. İdare eder bir kıvamdaydı.
Yaptığım acemilikler bağlamında sizlerin de eleştiri ve tavsiyelerinizi almak isterim. Daha fazla kahve ziyanlığı yapmadan ağız tadı ile espresso içeyim istiyorum.
Karar veremediğim konular:
Ne kadar kahve koyayım. 14-15-16-18 ?
Lelit Fred'te hangi ayarda öğüteyim. Yada hangi ayardan başlayıp nereye doğru gideyim.
Tampere ne kadar yüklenmem lazım. Elimin ayarını nasıl yapacağım.
Yada başka eksik yanlış yaptıklarım var mıdır.
Herkese şimdiden çok teşekkürler.

Yaptığım acemilikler bağlamında sizlerin de eleştiri ve tavsiyelerinizi almak isterim. Daha fazla kahve ziyanlığı yapmadan ağız tadı ile espresso içeyim istiyorum.
Karar veremediğim konular:
Ne kadar kahve koyayım. 14-15-16-18 ?
Lelit Fred'te hangi ayarda öğüteyim. Yada hangi ayardan başlayıp nereye doğru gideyim.
Tampere ne kadar yüklenmem lazım. Elimin ayarını nasıl yapacağım.

Yada başka eksik yanlış yaptıklarım var mıdır.
Herkese şimdiden çok teşekkürler.