• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İlk Değirmen Önerisi

kadir1876

Yeni Üye
İsim
Kadir Özen
Daha fazla  
İsim
Kadir Özen
Merhaba, ilk el değirmenimi almak istiyorum ama kararsızım. Hem V60 hem de espresso için kullanabileceğim bir değirmen istiyorum. Elbetteki bir değirmenden iki türden de iyi sonuç beklemek anlamsız ama en azından üzmesin istiyorum. Arasında kaldığım modeller aşağıda:

- Molent G50+
- Timemore Chesnut C3 S2C
- Escobarista Değirmen

Bu modellerin fiyat aralığında sizin de tavsiye ettiğiniz bir değirmen olabilir. Amacım en azından birkaç ay ya da 1 yıl beni götürmesi. Sonrasında zaten comandante almayı düşünüyorum.

Edit: Molent pocket da listeye eklenebilir.

Son düzenleme:
Arada kaldığınız değirmenlere bakınca bütçenin 2-4k arası olduğunu varsayıyorum.
Hem V60 hem de espresso için kullanabileceğim bir değirmen istiyorum
Bu senaryoda ve varsaydığım bütçe içinde Kingrinder k4’de kesinlikle değerlendirilebilir.

Merhaba, ilk el değirmenimi almak istiyorum ama kararsızım. Hem V60 hem de espresso için kullanabileceğim bir değirmen istiyorum. Elbetteki bir değirmenden iki türden de iyi sonuç beklemek anlamsız ama en azından üzmesin istiyorum. Arasında kaldığım modeller aşağıda:

- Molent G50+
- Escobarista Değirmen

Bu modellerin fiyat aralığında sizin de tavsiye ettiğiniz bir değirmen olabilir. Amacım en azından birkaç ay ya da 1 yıl beni götürmesi. Sonrasında zaten comandante almayı düşünüyorum.

C3 ile espresso tatmin etmeyebilir molent pocketta pour över yöntemlerde geride kalır c3e göre
kingrinder mantıklı bir tercih olur

- Molent G50+
- Escobarista Değirmen

Amazon Türkiye sitesinden bakabileceklerin "CONQUECO", "Topyond", "Easyworkz Store" sadece fikir olması açısından diyorum elbette.

- Molent G50+
- Escobarista Değirmen

Sonrasında Comandante almayı düşünüyorsanız bence düşünmeyin şimdi alın, kurlar ne olur bilinmez, taksit yaptırırsınız gül gibi geçinirsiniz, niyetiniz olmasa, öğrenci olsanız C3 önerirdim ama idare aralığınız en erken 1 ayı görünce, belli bir heves de var sizde, bütçeniz de uygun gibi ondan ertelemeyin derim

Eğer bütçeniz uygun olursa, hem filtre hem espresso için 1zpresso x-pro yu da tavsiye ederim. İkisi içinde güzel sonuçlar veriyor

Amacım en azından birkaç ay ya da 1 yıl beni götürmesi. Sonrasında zaten comandante almayı düşünüyorum.
Aslında tam olarak ne yapacağınızı kendiniz seçmişsiniz. Öncesinde bir değirmen alıp onun mali külfetindense doğrudan cmd almak en mantıklısı. Finansmanını bi şekilde halleder
siniz. Kredi kartına taksit falan. Ödeyeceğiniz faiz 2. değirmenden daha ucuz olacaktır. Bu yüksek oranlarla bile.

Amacım en azından birkaç ay ya da 1 yıl beni götürmesi. Sonrasında zaten comandante almayı düşünüyorum.
Piyasada bir sürü komandanteden çok daha iyi performans gösteren değirmen varken hala millet komandante alıcam diyebiliyorsa bu bir pazarlama başarısıdır. Valla tebrikler komandanteciler.

not: el değirmeniyle espresso üzer. Espressoya girecekseniz direkt elektriklilere bakın.

Son düzenleme:
Espresso+pour over demleme için 1zpesso üst seviye modellerinden birini alıp giriş seviye modellere bulaşmadan keyfime bakardım. Ağırlıklı pour over demleme yapıyorsanız comandanteyi tek geçerim. Diğerlerine bakmadan onu alırdım.

Son düzenleme:
Piyasada bir sürü komandanteden çok daha iyi performans gösteren değirmen varken hala millet komandante alıcam diyebiliyorsa bu bir pazarlama başarısıdır. Valla tebrikler komandanteciler.

not: el değirmeniyle espresso üzer. Espressoya girecekseniz direkt elektriklilere bakın.
Daha 1 yıldır bu hobiye başladım. İlk başlamam da espresso makinesi ve elektrikli değirmen ile oldu. Hala iki makinemi de severek kullanıyorum. Ama son zamanlarda daha çok V60 yöntemine yöneldim. Forumlarda ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla bu işin lideri comandante gözüküyor veya öyle gösteriliyor. Bu sebeple değirmen hedefi olarak onu koydum. Eğer sizin o fiyatlarda veya biraz daha üstünde önerebileceğiniz daha iyi değirmen var ise onu da seçeneklerim arasına almak isterim.

Daha 1 yıldır bu hobiye başladım. İlk başlamam da espresso makinesi ve elektrikli değirmen ile oldu. Hala iki makinemi de severek kullanıyorum. Ama son zamanlarda daha çok V60 yöntemine yöneldim. Forumlarda ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla bu işin lideri comandante gözüküyor veya öyle gösteriliyor. Bu sebeple değirmen hedefi olarak onu koydum. Eğer sizin o fiyatlarda veya biraz daha üstünde önerebileceğiniz daha iyi değirmen var ise onu da seçeneklerim arasına almak isterim.
Örneğin 1zpresso k-max

cmd lider falan değil, sadece başat oyuncularından biri. Olayı nispeten piyasada eski olmasından dolayı sağlamlığının tecrübeyle sabit olması. Bu diğerleri sağlam değil demek değil, sadece cmd daha uzun süredir piyasada olduğu için böyle. öğütüm kalitesi olarak konuşacak olursak ortada müthiş markalar var. Mesela 1zpresso, mesela kinu, mesela kingrinder. Olay bütçede bitiyor tamamen.

Kingrinder çok toz üretiyormuş önermem, bir şey daha aklıma geldi @zebercet aldıydı titanyum kaplamaydı herhalde iki sürtmede titanı gitti yumu kaldı, sonra amazondan kaldırdılar falan filan, hatalı üretimse bilemem ama ciddi bir hata bence kaplamanın sıyrılması

Son düzenleme:
@portakalhalil k4 - k6 o fiyat aralığında çok iyi değirmenler.
Titanyum kaplama kavlandı diye firma sorgusuz yeni gövde gönderdi. Ben şu anda kaplaması kavlanan gövdeyi kullanıyorum. Geçen gün açtım, aynı ufak çizgi duruyordu. Devamı gelmedi anlayacağın. Kronik bir problem sanırım, her k4 de olmuyor.

K4 ü hızlı öğütüm yaptığı için cmd ve x-prodan daha çok kullanıyorum ve problem çıkaracak bir toz üretimi yok. Bardağa düşen çıktıdan hiç bir şekilde rahatsız olmadım.

Ve amazon satışı durdurulmadı. Sadece türkiyeye göndermiyorlar.

@portakalhalil k4 - k6 o fiyat aralığında çok iyi değirmenler.
Titanyum kaplama kavlandı diye firma sorgusuz yeni gövde gönderdi. Ben şu anda kaplaması kavlanan gövdeyi kullanıyorum. Geçen gün açtım, aynı ufak çizgi duruyordu. Devamı gelmedi anlayacağın. Kronik bir problem sanırım, her k4 de olmuyor.

K4 ü hızlı öğütüm yaptığı için cmd ve x-prodan daha çok kullanıyorum ve problem çıkaracak bir toz üretimi yok. Bardağa düşen çıktıdan hiç bir şekilde rahatsız olmadım.

Ve amazon satışı durdurulmadı. Sadece türkiyeye göndermiyorlar.
Fiyata göre iyi de müthiş bir marka değil, 1zpressoyla Kingrinder arasında kalsam 1zpresso alırdım, ondan dedim

Fiyata göre iyi de müthiş bir marka değil, 1zpressoyla Kingrinder arasında kalsam 1zpresso alırdım, ondan dedim
Tahmin edeyim, aynı motoru kullanan mercedes c200 ile reno arasında kalsan, mercedesi tercih ederdin değil mi(:

Geri