RedRightHand
Barista
- İsim
- Berker
Daha fazla
- İsim
- Berker
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kocaeli
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Gölcük
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- İzmit
Merhabalar, nitelikli kahve içmeye başlayalı yaklaşık 2 ay kadar oldu. Bu süreçte Türkçe ve yabancı forumlardan edinebildiğim kadar bilgi edindim, bir sürü insanı darlayarak sorabildiğim kadar soru sordum özellikle @hakanie ve @orkunustel bana bu konuda çok yardımcı oldular. Ne yaparsam yapıyım hangi kahveyi alırsam alıyım inanılmaz bir fark hissedemiyordum aslında sanki hepsi aynı gibi geliyordu. İlk başlarda yaşadığım ekşilik sorununu demleme üzerine yaptığım pratiklerle ve öğütme farklılıklarıyla çözsem de tadım notları tamamen hikaye gibi geliyordu. Son olarak cupping yapmaya karar verdim. Cupping yaparken James Hoffmann'ın Youtube da bulunan videosunu kullandım. Sonuç olarak kahvelerin üzerinde yazan tadım notlarının hikaye olmadığını anlamış oldum. Gerçekten nerdeyse kullandığım tüm kahvelerin biribirinden inanılmaz farklı olduğunu görmek beni çok şaşırttı. Eğer siz de benim gibi yeni başladıysanız ve benimle aynı sorunları yaşıyorsanız şiddetle cupping yapmanızı öneririm. Bununla beraber cupping yaparken çok net bir biçimde en beğendiğim kahveler Null- Yandaro, Specific Coffee- Etiyopya Yirgacheffe ve Coffeerem-Natural Geisha oldu. Bu kahvelerin hepsini önerebilirim ancak bunların arasında beni en fazla şaşırtan Specific Coffee- Etiyopya Yirgacheffe oldu resmen çiçek şerbeti içiyormuş gibi oldum. Eğer sizin de bana ve benim gibi yeni başlayanlara verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin. Çok teşekkür ederim.