• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İki kişilik V60 demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bonobo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bonobo

Yeni Üye
İsim
Yiğit Mehmet Ongun
Daha fazla  
İsim
Yiğit Mehmet Ongun
Ben genelde demlemelerimde 20gr kahveye 300 ml su ile 10sn içerisinde 75 ml x4 eşit döküm ile ve 3 dakika üstünü hedefleyerek iyi sonuçlar alıyorum.Kahveden kahveye sadece ince ya da kalın çekerek ya da döküm aralarını uzaltip kısaltarak istediğim sonuçlara genelde ulaşıyorum.

Ancak bazen misafir geldiği zaman 32 Gr kahveye 480 ml su ile demlemeler yapmak zorunda kalıyorum.Ve işte orada kaos başlıyor.120ml'lik basamakları 10 sn içerisinde dökünce neredeyse tek kişilik ile aynı sürede bitiyor ve doğal olarak underextract kahve ile karşılaşıyorum.İlk dokuste fazla ajitasyon sonucu açılışa gelen acılık da cabası.

Tek kişilik recetemi nasıl uyarlayabilirim iki kişiliğe?

Kahve miktarınızı ve su oranınızı aynı oranda artırmalısınız. Buna bağlı olarak döküş basamaklarının miktarının artması ve de sürenin de uzaması gerekiyor. Ama asıl kritik nokta öğütüm bence. Tek kişilik demlemelerdeki öğütümden biraz daha kalın öğütürseniz süreyi dengeleme ve olası filtre tıkanması sorununu da aşma şansınız olur :)

Ben aslında süreyi uzatmak istiyorum.3:30 da bitiyorsa tek kişilik demlemem 2 kişiliği 4:30 seviyelerine cekmek istiyorum

Evet bunu izledim.Ancak burada dokusleri kaç sn içerisinde doktugunu göremedim.Zaten esin kaynağım bu video.Kendisi yataktaki ısı kaybını kompanse etmek için daha ince ogutup,daha sıcak su kullanıyor ki çok mantıklı

Son düzenleme:
Evet bunu izledim.Ancak burada dokusleri kaç sn içerisinde doktugunu göremedim.Zaten esin kaynağım bu video.Kendisi yataktaki ısı kaybını kompanse etmek için daha ince ogutup,daha sıcak su kullanıyor ki çok mantıklı
Kaçıncı saniyede döktüğünü göstermiş ama kaç saniyede döktüğünü tam söylememiş evet. Tek kişilik tarifinde 10 saniye içinde 60 ml döküş yapıyor. 10-15 saniyede döküyordur herhalde bu demlemesinin her basamağında da.

Bence de öyle.Çünkü aynı sürede dökünce iyi sonuçlar çıkmıyor.Örnegin 5 saniye daha sürdü dökümler.Bekleme surelerini de 5 sn arttırmak mı gerekir acaba.Yani 1:00 da dokmemiz gereken suyu 1:05 'te mi dokmeliyiz

James Hoffmann'ın 500 ml'lik reçetesi anlatılıyor bu videoda. Bunu da deneyebilirsiniz.

İnce çekim gerekiyor sanırım bu yöntem için.Molent kullanıcısı olarak 32-34 civarı medium-fine diyebileceğimiz ölçülerde çekiyorum genelde kahvemi.Daha inceye gitmeye gerek var mı?Deneyerek göreceğiz

Geri