• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İkea şişe mantarından leveler denemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fidelio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fidelio

Barista
İsim
Mustafa
Daha fazla  
İsim
Mustafa
Merhaba,

Eski şişe mantarıyla wdt yapayım derken aklıma leveler yapma fikri geldi. Henüz taze bir espressocu olarak bütçemi de kontrol etmek adına leveler almayı ikinci plana ittiğim için kendim geçici bir çözüm üretmek istedim. Daha önce illa deneyen olmuştur ama benim tasarımın özgünlüğü öne çıkıyor :)

İlk başta mantarı 3 köşeli olacak şekilde kesmeye çalıştım ama yeterince düzgün kesemediğim için iki açılı olana geçmeye karar verdim.

IMG_20210410_173324.jpg

Daha sonra karton bardağın ağız kısmını kesip içinden ip geçirdim (sonrasında bu fikirden vazgeçip daha kalın bir iple bağladım.)
IMG_20210410_173515.jpg

Kabaca çizgi çekip kestim, dışını da alüminyum folyo ile kapladım.

IMG_20210410_173541.jpg

Tutacak yapmayı da ihmal etmedim tabi :)
IMG_20210410_180343.jpgIMG_20210410_180713.jpg
IMG_20210410_180631.jpg

Videodaki ilk denememi yaptım ancak istediğim gibi düzleştirmedi. İkinci denememde sağa sola çevireyim dedim o da işe yaramadı. Üçüncü denemem biraz idare ediyor ancak sorun baskı uygulamamdaymış. Daha sonraki denemelerimde biraz daha baskı uygulayınca gayet eşit dağıtıyor. Biraz da kahve kalıyor üstünde ama o kadar da olur diyorum.

Denemek isteyenlere tavsiye ederim :)

bu tür kendin üret şeyleri çok severim, ortaya tam anlamıyla amacına hizmet eden birşey çıkmasa bile eğlenceli vakit geçirilmesi ve her şeyden önemlisi bunun bir "hobi" olduğu bilinciyle hareket edilmesi çok keyifli. elinize sağlık, güzel düşünülmüş :)

Elinize sağlık, güzel bir alternatif olmuş. Level yapmadan önce portafiltreyi birkaç kez zemine vurursanız yolu yarılamış bile olursunuz. WDT yapma serisi de bekliyoruz.

Elinize sağlık, güzel bir alternatif olmuş. Level yapmadan önce portafiltreyi birkaç kez zemine vurursanız yolu yarılamış bile olursunuz. WDT yapma serisi de bekliyoruz.
Portafiltreyi zemine vurmak ya da vurmamak bu tartışılan ve üzerinde kesin anlaşmaya varılamayan bir konu. Ben portafiltre zemine vurulduğunu görünce dehşete düşenler tarafındayım ama yıllardır bu tartışmanın sonuca vardığını görmediğim için kesinlikle vurmayın demiyorum, ben vurmuyorum ve iyi kahve ve yeterince iyi ekipmanlar fazlasıyla iyi espresso yapabildiğimi düşünüyorum.

Merhaba, teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Bir şeyi satın almadan önce hep "acaba ben bunu yapabilir miyim?" sorusunu kendime sormuşumdur. Genelde kendi çözüm yolumu bulup, boş vakitlerimi üreterek geçirmek daha güzel bence.
Portafiltreyi zemine vurmak iyi mi kötü mü inanın bilmiyorum henüz acemiyim espresso konusunda, ancak iyi bir öğütücüm olmadığı için sözenle öğütüm yapıyorum. Vurunca küçük tozlar aşağı gidip sepeti tıkar diye duymuştum o nedenle güzel bir değirmen alana kadar böyle idare edeyim :)

Merhaba, teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Bir şeyi satın almadan önce hep "acaba ben bunu yapabilir miyim?" sorusunu kendime sormuşumdur. Genelde kendi çözüm yolumu bulup, boş vakitlerimi üreterek geçirmek daha güzel bence.
Portafiltreyi zemine vurmak iyi mi kötü mü inanın bilmiyorum henüz acemiyim espresso konusunda, ancak iyi bir öğütücüm olmadığı için sözenle öğütüm yapıyorum. Vurunca küçük tozlar aşağı gidip sepeti tıkar diye duymuştum o nedenle güzel bir değirmen alana kadar böyle idare edeyim :)
Güzel düzgün bir değirmene para ayırabilene kadar bir kaç yıl sözen ile gayet de güzel espresso yapıyordum, sözen'in iyi espresso değirmenlerinden tek eksiği kullanım kolaylığı kısmında kalıyor. Ayar vidasına teflon bant sarınca kendi kendine ayar değişme durumu da düzeliyordu. Sözen değirmenimi hala saklıyorum. Yıllarca şarjlı matkapla kullanmıştım elle çevirmek zor geldiği için. Sözen'in yeri ayrıdır bende.

Böyle denemeler yapmak ve yapanları gördükçe hoşuma gidiyor. Sonuçta bu bir hobi ve nedense hobiler ekipman edinmeye dönüşüyor, oysa kendin bir şeyler üretebilmek daha eğlenceli. Bunu yaparken aldığınız keyfi belki ekipmanın orjinalini alsanız elde edemeyeceksiniz. Deneyin, kurcalayın.

Sözen espresso için iyi güzel de uğraştırıyor. iyi bir espresso değirmeni de çok para ama önceden dozajını falan ayarlayınca bir tuşa bsıp direkt portafiltreye tam ayarladığınız gramajda dolması çok büyük kolaylık.

Geri