• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ikea Metallisk Kahve Değirmeni

utkukaya

Üye
İsim
Utku Kaya
Daha fazla  
İsim
Utku Kaya
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
Aeropress, Delter Press, V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Avcılar
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beylikdüzü
Ikea'nın ürettiği paslanmaz çelikten yapılma bir kahve değirmeni. Hakkında detaylı bilgi paylaşılmasa da, seramik öğütme sistemine sahip olduğu söyleniyor. Aynı Hario'larda olduğu gibi. Bu değirmeni Comandante ya da Timemore ile karşılaştırmak doğru olmaz. Ancak 269 liralık fiyatıyla, giriş seviyesi için belki tercih sebebi olabilir. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyoruz.
Ürünün inceleme linki

Ekli dosyalar

• PE701261.jpg
    PE701261.jpg
    23.2 KB · Görüntüleme: 35
  • PE701264.jpg
    PE701264.jpg
    24.6 KB · Görüntüleme: 35
  • PE712839.jpg
    PE712839.jpg
    10.7 KB · Görüntüleme: 35
  • PE712840.jpg
    PE712840.jpg
    16.2 KB · Görüntüleme: 35
  • PE744379.jpg
    PE744379.jpg
    32.6 KB · Görüntüleme: 31
İkeada inceledim, takıp çıkarılan parçaları hiç güven vermiyor, görüntü güzel öğütme kalitesini bilmiyorum, Hario seramikten daha iyi olmayacağı varsayılabilir, bence bir miktar para + Holosko karşılığında Hario olmak daha mantıklı

alt hazne bana da hiç güven vermedi. kenarlarda kahve birikir gibi geliyor açıkçası.

Kahve dünyasının efsane ismi James Hoffman incelemesini yapmış meğerse...

alt hazne bana da hiç güven vermedi. kenarlarda kahve birikir gibi geliyor açıkçası.

Bu tespitiniz doğru. Hazne köşelerini temizlemek biraz sıkıntılı.

İlk aldığım öğütücüydü. Sonrasında gidip cmd aldığım için karşılaştırma abes olur.

Üründe kullanışsız kimi plastik kısımlar mevcut.

Hiç denk gelmediğim için Hario değirmenleri ile kıyaslayamam ama öğütümü bence fiyatına göre iyi.

Şu an hesaplı öğütücü alacak olsam gene İkea alırdım.

Lakin eğer kahve olayına ciddi bakıyorsanız direk Timemore veya Comandante alıp devam etmenizi öneririm.

Eski forumda bir çok kişi beni "ikea ya yatırım yapmayın, iyi bir öğütücü şart" diye uyarmıştı lakin idare ederim diye düşünmüştüm.

Aliexpress ten Timemore (Chestnut 30 gram ve üstü öğüttüğümden) almak istemediğimden bütçemi ciddi zorlayarak comandante satın aldım ve inanın hiç pişman olmadım. Öğütücü bu işteki en önemli ekipman.

Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir, herkesin bakışı farklı olabilir.

Keyifli demlemeler.

Önce James Hoffman videosunu izledim, daha sonra bağlantılı linkte görüp şu metni okudum;
...Çelik öğütme mekanizmasından daha dayanıklı ve sağlam olan seramik öğütme mekanizmasına sahiptir...

Üzerine söz söylemeye bile gerek yok 😁

Onlar nasıl tasarımlar, ibretlik maşallah 😆😆

Yeterli butceniz yoksa Sozen i alip hackleyin 120TL ye cok cok daha basarili bir ogutucu sahibi olursunuz. Forumda sozen ile ilgili basliklarda video vs de olacakti.

Geri